2018 Golf 1.4 TSI DSG Highline Triger değişimi Hk.

İsim
Mehmet
Araç
Golf 7.5
2018 golf 1.4 TSI DSG aracın triger setini değiştirecektim. usta sadece triger değişimi yeterli olur devirdaim değiştirmeye gerek yok dedi sizce öyle mi yapılmalı ikisi bir mi değişmeli?

2018 golf 1.4 TSI DSG aracın triger setini değiştirecektim. usta sadece triger değişimi yeterli olur devirdaim değiştirmeye gerek yok dedi sizce öyle mi yapılmalı ikisi bir mi değişmeli?
hayır set halinde değişmeli

triger kayışı
elektirikli devirdaim
triger gergisi ve rulmanları
ve antifriz

bunlar set halinde oem marka kullanılarak değişmeli. antifriz g13 pembe/kırmızı antifriz koyulmalı.

Son düzenleme:
hayır set halinde değişmeli

triger kayışı
elektirikli devirdaim
triger gergisi ve rulmanları
ve antifriz

bunlar set halinde oem marka kullanılarak değişmeli. antifriz g12 pembe/kırmızı antifriz koyulmalı.
Hayır 1.4 TSI 'da set olarak devirdaim gelmez. Devirdaim motorun sol tarafında, egzantirik milinin olduğu yerde kalırken triger ise sağ tarafta kalır. Haliyle triger bakımında, Triger kayışı, V kayışı ve rulmanlar set değişmesi gerekir.

Sizin aracınız 1.6 TDI olduğu için set halinde değişmiştir. 1.6 TDI 'de devirdaim triger ile birlikte motorun sağ tarafında kalır. Birbirine rulman aracılığı ile bağlıdır. Beraber değişmesi gerekir.

Özetle TSI grubunda devirdaim, trigerden bağımsız, arıza yapınca değişmesi gerekir.

83 bin km de 2018 model
Henüz çok erken hocam.
Yerinizde olsam trigere de devirdaime de hiç dokundurtmam.

Motor soğutma suyu 7 yıl içinde hiç değişmediyse onu komple değişmeniz yeterli olur.

Devirdaimi su kaçırmaya başladığı zaman,
Triger kayışını da 2028 yılında değişirsiniz.

Bir de aracımda şu sorun var kasislerden geçerken vites düşerken bilye sesi çatal sesi gibi ses geliyor tekrar gaza bastığımda o ses tekrarlıyor düz yolda yapmıyor bu sesi 1-2 viteslerde genelde yapıyor bu sorunla karşılaşan oldu mi acaba DSG den mi kaynaklı ses acaba çünkü alt tarafına komple baktirttim

Henüz çok erken hocam.
Yerinizde olsam trigere de devirdaime de hiç dokundurtmam.

Motor soğutma suyu 7 yıl içinde hiç değişmediyse onu komple değişmeniz yeterli olur.

Devirdaimi su kaçırmaya başladığı zaman,
Triger kayışını da 2028 yılında değişirsiniz.
Teşekkür ederim hocam bana göre de erken ancak değişmesi gerektiğini söylüyor çoğu götürdüğüm yer bilmiyorum fiyatları da yüksek ilerde başıma büyük iş açmasın diye değiştirme taraftarıyım açıkçası ama sizin sözünüzü de degerlendiricem

Bir de aracımda şu sorun var kasislerden geçerken vites düşerken bilye sesi çatal sesi gibi ses geliyor tekrar gaza bastığımda o ses tekrarlıyor düz yolda yapmıyor bu sesi 1-2 viteslerde genelde yapıyor bu sorunla karşılaşan oldu mi acaba DSG den mi kaynaklı ses acaba çünkü alt tarafına komple baktirttim
DSG sesi, normal hocam.

83 bin km de 2018 model

2018 1.4 tsi dsg 83.000 km de

Ayni model ayni km de kizima arac aldim devirdaim su eksiltigi icin degistirdim sorun olmasaydi dokunmazdim devirdaimle v kayisi da degisti

Triger icin herhangi bir islem yaptirmadim yetkili servisde bu konu ile ilgili değişelim de demediler

Hayır 1.4 TSI 'da set olarak devirdaim gelmez. Devirdaim motorun sol tarafında, egzantirik milinin olduğu yerde kalırken triger ise sağ tarafta kalır. Haliyle triger bakımında, Triger kayışı, V kayışı ve rulmanlar set değişmesi gerekir.

Sizin aracınız 1.6 TDI olduğu için set halinde değişmiştir. 1.6 TDI 'de devirdaim triger ile birlikte motorun sağ tarafında kalır. Birbirine rulman aracılığı ile bağlıdır. Beraber değişmesi gerekir.

Özetle TSI grubunda devirdaim, trigerden bağımsız, arıza yapınca değişmesi gerekir.
bilmiyordum hocam bilgi için teşekkürler 1.6 tdi da bu şekilde evet

Triger değişimi 120 binde, öncesi gereksiz masraf olur, devirdaim şanzıman tarafında olduğundan triger kayışı ile direk bağlantısı yok, arıza yapmadıkça periyodik değişimi de yok,

Teşekkür ederim hocam bana göre de erken ancak değişmesi gerektiğini söylüyor çoğu götürdüğüm yer bilmiyorum fiyatları da yüksek ilerde başıma büyük iş açmasın diye değiştirme taraftarıyım açıkçası ama sizin sözünüzü de degerlendiricem
Onlara bakmayın hocam.
Bana da 4. Yıl 60 bin km de başlamıştı sanayi ustaları "trigeri değişelim bak motoru kucaklarsın" demeye.

Dediğim gibi antifrizli motor soğutma suyu hiç değişmediyse önceliğiniz o olsun. Yetkili Servisten orjinal ürün alarak yapılmasını tavsiye ederim. Eski konulara biraz bakınırsanız fikir edinebilirsiniz.

Zamanla kalorifer peteği tıkanmasına, devirdaim bozulmasına da sebep olma ihtimali var özelliğini yitirmeye başlamış motor suyunun...

2018 1.4 tsi dsg 83.000 km de

Ayni model ayni km de kizima arac aldim devirdaim su eksiltigi icin degistirdim sorun olmasaydi dokunmazdim devirdaimle v kayisi da degisti

Triger icin herhangi bir islem yaptirmadim yetkili servisde bu konu ile ilgili değişelim de demediler
v kayışını nereden ne marka aldınız hocam

Geri