Muayeneden Geçip Geçemeyecek Modifiyeler

Detaylı şekilde deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Açık hava filtresi ve ambiyans aydınlatma fikrinden vazgeçtim (Ender Elektronik’te yaptırmayı düşünüyordum). Ancak GTI difüzöre gerçek egzoz çıkışı yaptırıp yaptırmama konusunda hâlâ kararsızım.

Anladığım kadarıyla servis çoğu hafif modifikasyonda sorun çıkarmıyor. Hangi servisi kullandığınızı paylaşırsanız sevinirim.
Jant konusunda ise İstanbul’da yaşadığım için konfor açısından 17″ tercih edeceğim.

Yine de muayeneden geçse bile trafik çevirmesinde polislerin kusur bulma ihtimali beni düşündürüyor.
Anadolu yakasında GTI difüzör montajı için önerebileceğiniz güvenilir bir yer var mı?
Çünkü daha önce spoiler montajında yaşadığım gibi (bagaj açıldığında tavanda göçük ve boya kalkması olmuştu) sorunlarla karşılaşmak istemiyorum.
2021 olan Maltepe Erel, 2023 olan Avek ümraniye hocam.

Eğer egzoz konusunu 2.çıkışın aktif olmayacağı şekilde yaparsanız çevirmelerde bir problem yaşamazsınız . Gaz ver deseler ses yok aküyü aç deseler varex vs kablolama yok aktif mi diye bakarsa zaten aktif olmayacak anlayacağınız ortada cezalık bir problem yok.

Geçmiş yıllarda egzoz ucundan ceza yiyen arkadaşım oldu ancak karşılıklı polisle takışma sonucunda yazdı bir de onun son susturucusu delikti yani 2.uç aktifti. Bir problem olacağını düşünmüyorum o yüzden. Jant için de 17" değil de 18" tavsiye ederim 225/40/18 ebat ile. Hele borbet'in Y modeli 17" olarak mk8 de istenilen görüntüyü vermez ancak 18" oldukça şık duracaktır.

Golf 7 aracımda gti difizör, çift çıkış egzoz uçları, sonradan takma 17 inç dijon jantlar, açık hava filtresi, spor yay mevcut. 4-5 ay önce muayeneden geçtim. Sadece araç yere fazla yakın diye hafif kusur yazıyorlar bilginize.

2021 olan Maltepe Erel, 2023 olan Avek ümraniye hocam.

Eğer egzoz konusunu 2.çıkışın aktif olmayacağı şekilde yaparsanız çevirmelerde bir problem yaşamazsınız . Gaz ver deseler ses yok aküyü aç deseler varex vs kablolama yok aktif mi diye bakarsa zaten aktif olmayacak anlayacağınız ortada cezalık bir problem yok.

Geçmiş yıllarda egzoz ucundan ceza yiyen arkadaşım oldu ancak karşılıklı polisle takışma sonucunda yazdı bir de onun son susturucusu delikti yani 2.uç aktifti. Bir problem olacağını düşünmüyorum o yüzden. Jant için de 17" değil de 18" tavsiye ederim 225/40/18 ebat ile. Hele borbet'in Y modeli 17" olarak mk8 de istenilen görüntüyü vermez ancak 18" oldukça şık duracaktır.
Hocam egzoz konusunda aklıma takılan şu; biri plastik diğeri metal olursa görüntüde bir uyumsuzluk olmaz mı? Görsel olarak dengeli durur mu emin olamadım.
Jant tarafında da 18” gerçekten şık ama İstanbul’un bozuk ve engebeli yollarında konfor ve lastik ömrü açısından sorun yaşar mıyım diye çekincem var.

Hocam egzoz konusunda aklıma takılan şu; biri plastik diğeri metal olursa görüntüde bir uyumsuzluk olmaz mı? Görsel olarak dengeli durur mu emin olamadım.
Jant tarafında da 18” gerçekten şık ama İstanbul’un bozuk ve engebeli yollarında konfor ve lastik ömrü açısından sorun yaşar mıyım diye çekincem var.
egzoz fotoğraflarını atarsan daha sağlıklı olur hocam onun dışında 18'' bence fazla konforsuz olur benim araçta 14 inç eyvallah kötü duruyor ama çok konforlu ve her lastik 50-60 bin km gidiyor 18'' daha şık durur ama konfor şimdikine göre azalır.

Yanlış aksettirdim hocam afedersiniz şöyle, Difüzörde 2 plastik uç geliyor biliyorsunuz bunların ikisinin yerine de yeni uçlarınız geliyor L şeklinde bir dirsekle 2'si de susturucunuza bağlanıyor ancak aracın susturucusunun sağ tarafında çıkış var siz sol tarafa uç takarken aktif olsun isterseniz sol tarafı da delmeniz lazım bu belki başınızı ağrıtabilir mahiyetinde söyledim. Görsel kendi aracıma ait bende sağlı sollu iki tarafta aktif size tarif ettiğim yöntemde fotoğrafta gördüğünüz sağdaki egzoz ucu aktif olmayacak sadece tek farkı o.

WhatsApp Image 2025-08-15 at 15.50.23.jpeg

Yanlış aksettirdim hocam afedersiniz şöyle, Difüzörde 2 plastik uç geliyor biliyorsunuz bunların ikisinin yerine de yeni uçlarınız geliyor L şeklinde bir dirsekle 2'si de susturucunuza bağlanıyor ancak aracın susturucusunun sağ tarafında çıkış var siz sol tarafa uç takarken aktif olsun isterseniz sol tarafı da delmeniz lazım bu belki başınızı ağrıtabilir mahiyetinde söyledim. Görsel kendi aracıma ait bende sağlı sollu iki tarafta aktif size tarif ettiğim yöntemde fotoğrafta gördüğünüz sağdaki egzoz ucu aktif olmayacak sadece tek farkı o.

hocam nazar değmesin araba bomba gibi egzozlarda çok şık durmuş tam oturmuş

Hocam cevabınız için tekrardan teşekkür ederim. Bu konularda daha acemi olduğum için bazen kafam karışabiliyor. Anladığım kadarıyla, susturucudan ikinci bir çıkış almak yerine mevcut egzoz ucunu ikiye bölerek her iki ucu da gerçek egzoz ucu haline getirmekten bahsediyorsunuz, doğru mu?
Bu arada aracınız gerçekten çok yakışıklı olmuş, orijinal GTI mıydı?

Hocam cevabınız için tekrardan teşekkür ederim. Bu konularda daha acemi olduğum için bazen kafam karışabiliyor. Anladığım kadarıyla, susturucudan ikinci bir çıkış almak yerine mevcut egzoz ucunu ikiye bölerek her iki ucu da gerçek egzoz ucu haline getirmekten bahsediyorsunuz, doğru mu?
Bu arada aracınız gerçekten çok yakışıklı olmuş, orijinal GTI mıydı?
Mevcut çıkışı 2 ye de bölüyorlar ancak çok zahmetli ve kimsenin yaptığını görmedim açıkçası. Onun yerine çıkış olmayan taraftan çıkış varmış gibi L bir dirsek açılıyor yarın görsel olarak ekleyeceğim nasıl bir sistem olduğunu.

Teşekkür ederim hocam aracım 1.5 style paket ancak koltuklar dahil olmak üzere Gti çevirdim

Mevcut çıkışı 2 ye de bölüyorlar ancak çok zahmetli ve kimsenin yaptığını görmedim açıkçası. Onun yerine çıkış olmayan taraftan çıkış varmış gibi L bir dirsek açılıyor yarın görsel olarak ekleyeceğim nasıl bir sistem olduğunu.

Teşekkür ederim hocam aracım 1.5 style paket ancak koltuklar dahil olmak üzere Gti çevirdim
hocam gti stil spoilerı nerden temin ettiniz orijinalden farksız. Ben de herkesin taktırdığı her yerde satılan r style ı taktırmış oldum ancak orijinal gibi durmuyor

hocam gti stil spoilerı nerden temin ettiniz orijinalden farksız. Ben de herkesin taktırdığı her yerde satılan r style ı taktırmış oldum ancak orijinal gibi durmuyor
Ben tuningci bir arkadaşım aracılığıyla temin ettim daha önceki ürünleri beğenmedim ancak elindeki ürünü öne çıkarınca boyatıp taktım hocam. Şu an dükkanı kapattılar 1 ay falan oldu tedarik edebileceği bir kanal varsa sorup yardımcı olurum

Ben tuningci bir arkadaşım aracılığıyla temin ettim daha önceki ürünleri beğenmedim ancak elindeki ürünü öne çıkarınca boyatıp taktım hocam. Şu an dükkanı kapattılar 1 ay falan oldu tedarik edebileceği bir kanal varsa sorup yardımcı oluru
Boyattığınızı daha dikkatli bakınca farkettim normal R spoiler o zaman. Ama orijinal görüntüyü yakalamışsınız ellerinize sağlık

Geri