Muayeneden Geçip Geçemeyecek Modifiyeler

İsim
Yiğit
Araç
Golf 8.5 Impression
Merhabalar herkese,

Golf 8.5 Impression sahibiyim. Aracıma birkaç ufak dokunuş yapmayı planlıyorum. Ancak hem garanti hem de muayene açısından net bilgi almak istiyorum. Bu konularda deneyimi olanların yorumlarını bekliyorum.

Planladığım işlemler:

1. GTI Difizör
  2. Egzoz uçları değişimi
    • Takılacak GTI difüzördeki plastik egzoz uçlarının yerine, mevcut çıkışa Akrapovic uç takmayı düşünüyorum.
    • Cat iptali veya performans değişikliği olmayacak, sadece uç değişimi yapılacak.
  3. Ambiyans aydınlatma eklenmesi
  4. Geri görüş kamerası montajı
    • Bu tarz elektriksel eklemeler (orijinal uyumlu parça olsa bile) garanti açısından sıkıntı yaratır mı?
  5. Siyah ayna kapakları
    • Orijinal parçayı değiştirerek ya da kaplama ile yapılacak.
  6. Jant değişimi
    • 17" veya 18" Borbet Y jant takmayı düşünüyorum.
    • Bu değişiklik garanti veya muayenede problem oluşturur mu?
    • Daha önce jant ebatının değişmesinden sıkıntı yaşayan arkadaşlar görmüştüm.
  7. Açık hava filtresi montajı

Ek bilgi:
Aracımda şu anda R Style spoiler var ve bu garantiye herhangi bir sorun teşkil etmedi.

Tecrübelerinizi özellikle garanti kapsamı ve muayene durumu açısından paylaşırsanız çok yardımcı olur.
Ek olarak, işlem önerileriniz varsa onları da yazabilirsiniz.

Teşekkürler.

Son düzenleme:

Merhabalar herkese,
Golf 8.5 Impression sahibiyim. Aracıma birkaç ufak dokunuş yapmayı planlıyorum. Ancak hem garanti hem de muayene açısından net bilgi almak istiyorum. Bu konularda deneyimi olanların yorumlarını bekliyorum.

Planladığım işlemler:
  1. GTI Difizör
  2. Egzoz uçları değişimi
    Takılacak GTI difüzördeki plastik egzoz uçlarının yerine, mevcut çıkışa Akrapovic uç takmayı düşünüyorum.
    Cat iptali veya performans değişikliği olmayacak, sadece uç değişimi yapılacak.
  3. Ender Elektronik montajı
    Ambiyans aydınlatma eklenmesi
    Geri görüş kamerası montajı
    Bu tarz elektriksel eklemeler (orijinal uyumlu parça olsa bile) garanti açısından sıkıntı yaratır mı?
  4. Siyah ayna kapakları
    Orijinal parçayı değiştirerek ya da kaplama ile yapılacak.
  5. Jant değişimi
    17" veya 18" Borbet Y jant takmayı düşünüyorum.
    Bu değişiklik garanti veya muayenede problem oluşturur mu?
    Daha önce jant ebatının değişmesinden sıkıntı yaşayan arkadaşlar görmüştüm.

Ek bilgi:
Aracımda şu anda R Style spoiler var ve bu garantiye herhangi bir sorun teşkil etmedi.

Tecrübelerinizi özellikle garanti kapsamı ve muayene durumu açısından paylaşırsanız çok yardımcı olur.

Teşekkürler.
egzoz ucundan ceza yersiniz hocam takmayın gerek yok aracı komple garanti dışı etme hakları yok elektronikte ilgili parçları garantiden çıkarır işte mesela direksiyon kutusu bozulsa garanti kapsamına girer

egzoz ucundan ceza yersiniz hocam takmayın gerek yok aracı komple garanti dışı etme hakları yok elktronikte ilgili parçları garantiden çıkarır işte meseka direksiyon kutusu bozulsa garanti kapsamına girer
Ses ve emisyona herhangi bir etkisi olmamasına ramen ceza yenmesi gerçekten çok saçma

Merhabalar herkese,

Planladığım işlemler:

1. GTI Difizör
  2. Egzoz uçları değişimi
    • Takılacak GTI difüzördeki plastik egzoz uçlarının yerine, mevcut çıkışa Akrapovic uç takmayı düşünüyorum.
    • Cat iptali veya performans değişikliği olmayacak, sadece uç değişimi yapılacak.
    • Bu tarz elektriksel eklemeler (orijinal uyumlu parça olsa bile) garanti açısından sıkıntı yaratır mı?
  5. Siyah ayna kapakları
  6. Jant değişimi

Ek bilgi:

Teşekkürler.
açık hava filtresi takılması mekanik garantisini bozar yarın öbür gün araç piston kırsa yapmazlar takmayın onada gerek yok görüntü dışında anlamsız ve sizin araç turbolu açık hava filtresi turboyu kesintiye sokar önermiyorum onun dışında pekte diğerleri sorun yapmaz jant belki sorun çıkarır ama oda servisin anlayışına göre A servisi garanti dışı yapar B servisi garanti dışı yapmaz muayeneden geçer .

açık hava filtresi takılması mekanik garantisini bozar yarın öbür gün araç piston kırsa yapmazlar takmayın onada gerek yok görüntü dışında anlamsız ve sizin araç turbolu açık hava filtresi turboyu kesintiye sokar önermiyorum onun dışında pekte diğerleri sorun yapmaz jant belki sorun çıkarır ama oda servisin anlayışına göre A servisi garanti dışı yapar B servisi garanti dışı yapmaz.
Açık hava flitresi konusundaki öneriniz için teşekkür ederim. Jant konusuna gelecek olursak okuduğum kadarıyla TÜVTÜRK'ün orijinal lastik ebatına göre %3 payı varmış orijinal ölçü 205/55R16 olduğu için 225/45R17 sanırım %3 lük payın içine giriyor.

Açık hava flitresi konusundaki öneriniz için teşekkür ederim. Jant konusuna gelecek olursak okuduğum kadarıyla TÜVTÜRK'ün orijinal lastik ebatına göre %3 payı varmış orijinal ölçü 205/55R16 olduğu için 225/45R17 sanırım %3 lük payın içine giriyor.
ben hiç jant değiştirmedim oranını pek bilmiyorum 225/45 te 205/55 e göre konforsuz olur ama viraj performansı artar

Bu zamana kadar hiçbir zaman egzoz ucundan ceza yemedim. Yiyene de pek rastlamadım. Lastik ebatı olarak 225/45/R17 tercih edebilirsiniz. Orjinal ölçüdür.

Bu zamana kadar hiçbir zaman egzoz ucundan ceza yemedim. Yiyene de pek rastlamadım. Lastik ebatı olarak 225/45/R17 tercih edebilirsiniz. Orjinal ölçüdür.
hocam inanmazsın ben yedim gece 3 gidiyorum eski aracım ilk maaşlarımla aldığım 150 bin liralık ağır hasarlı komple boyalı bir araba 2005 clio egzoz olarak krom uç var dedi polis çevirdi baktı her şeyim tam arabanın etrafında gezdi geldi yanıma egzozdan yazacam dedi 2 yıl önce 2 bin lira yazmıştı 150 binlik arabaya 2 bin lira zoruma gitmişti arabayı çektirecekti dedim işte sadece uç amirim hani orijinal susturuculu egzoz zor ikna oldu adam ilk cezamı boş beleş bir sebepten yemiştim

hocam inanmazsın ben yedim gece 3 gidiyorum eski aracım ilk maaşlarımla aldığım 150 bin liralık ağır hasarlı komple boyalı bir araba 2005 clio egzoz olarak krom uç var dedi polis çevirdi baktı her şeyim tam arabanın etrafında gezdi geldi yanıma egzozdan yazacam dedi 2 yıl önce 2 bin lira yazmıştı 150 binlik arabaya 2 bin lira zoruma gitmişti arabayı çektirecekti dedim işte sadece uç amirim hani orijinal susturuculu egzoz zor ikna oldu adam ilk cezamı boş beleş bir sebepten yemiştim
Doğrudur hocam her teknik değişikliğe yazabilir ama gerçekten sizin örnekteki gibi kıl birisine denk gelmeniz lazım.

Merhabalar herkese,

Planladığım işlemler:

1. GTI Difizör
  2. Egzoz uçları değişimi
  5. Siyah ayna kapakları
  6. Jant değişimi

Ek bilgi:

Teşekkürler.
Özenip maddelendirdiğiniz için madde madde cevap vereceğim.

Gti difüzör olması, Bu difüzöre harici uçları takmanız size muayenene,çevirme,garantide bir problem yaşatmayacaktır. Ancak Son susturucuda delik(bir taraf aktifken diğerini de aktif etmek için yapılır) açılarak yapılırsa yani diğer egzoz ucunu takarken susturucuyu delerlerse evet çevirmede uğultu yapacağı için bir ihtimal canınızı sıkabilirler.

Yetkili servisteki çalışan teknikerler garantiden çıkmayacağını bilecek kadar kalifiyelidirler.

Ambiyans aydınlatmayı yaptıracağınız işletmeyi seçmeniz gerek. Genelde kapı içlerinde cam açma kapatma tuşundan enerji alınıyor bir problem yaşayanda görmedim zaten ayırt edilebilir tek yer göğüsteki. Bir problem yaşarsanız göğüsü iptal edip kumandadan uygulamadan kapatıp bırakıverisiniz servise.

Eğer geri görüş kamerasına takılırlarsa evet aracın konfor beynini ilişkilendiren bir çok şey garanti dışı kalabilir.

Araç baz paket olduğu için kör nokta uyarı ve katlanır ayna olmadığından bunlardan doğacak bir arıza da olmayacağı için değiştireceğiniz ayna kapağı sizin başınıza iş çıkartmayacaktır

17-18-19 farketmez taktığınız jant aracınızı garanti dışı bırakmayacaktır. Jantı taktınız diye araç motor yerse bunda jant var ben onarmam deme gibi bir lüksü yok servisin.

Açık hava filtresini periyodik bakıma giderken söktürmedim bile. Garanti açısından sorun olacağını düşünmüyorum. Ama olurda araçta mekanik bir problem olursa 5 dakikayı bulmayacak sökme takma işlemiyle değiştirip götürebilirsiniz.

Sizi yolda bırakacak bir arıza yaşamadığınız sürece hepsini orijinale dönmeniz yarım gününüzü alacaktır. 4 adet mk8 aldım 2021 ve 2023 de 1 er tane de sıfır araç almıştım.

2021 model aracım tahrik arızası yaktığında servise 18" jantlarım+coilover , gti bodykit(ön tamponda sisler falan var o zaman tr'ye gti gelmemişti :D) ve sonda egzoz uçlarını aktif etmek amacıyla yaptırdığım Y pipe vardı yani son susturucu iptaldi. Garantiden benzin pompası değişti. Satmaya 1-2 ay kala aracın altından hırıltılı sürtme sesi geliyordu garantiden alternatör kayışı ses yaptığı için değişti. Bu sefer servise gittiğinde komple krom egzoz sistemi vardı araçta.

2021 i km arttığından dolayı ve imkanım müsait olduğundan dolayı satıp 2023 ımpression aldım tekrardan 0. Gti dönüşüm, "21 golfümden söktüğüm egzoz takımı daha araç 1 haftalıkken takıldı açık filtre kiti falan daha cafcaflıydı. Araç içi ışıklar arızalandı 2023 modellerde kronik bu durum. Garantiden değişti. Garantiye aracı götürdüğümde panjur ve sislerin led kablosunu sökme zahmetinde bile bulunmadım :) .

Forumda daha önceden de bahsetmiştim 2022 model arkadaşımın aynı şekilde yapılı ve basık aracı krank kilitlenmesi sebebiyle motor yedi 1.0 tsi ımpression. Garantiden motoru değişti aracın kimse bu araba basık bunda led stop var panjur bağlantısı var falan demedi.

Pinpirikleri kaygıları bir kenara bırakmakta fayda var burada evham yapılan şeyler serviste tiye bile alınmıyor

Ses ve emisyona herhangi bir etkisi olmamasına ramen ceza yenmesi gerçekten çok saçma
Instagram da mal mal sırıtıp bağırarak kanun anlatan bı polis var illa denk gelmişsinizdir.

Adamın bugün videosunu gördüm pense bulundurmak zorunlu diyor aksi taktirde ceza yazılabilir diyor. Doğruluk payı nedir bilmiyorum ama adam polis sonuçta.

Yani kıl olan polis her türlü yazacak ceza bulur dert etmeyin

Özenip maddelendirdiğiniz için madde madde cevap vereceğim.

Gti difüzör olması, Bu difüzöre harici uçları takmanız size muayenene,çevirme,garantide bir problem yaşatmayacaktır. Ancak Son susturucuda delik(bir taraf aktifken diğerini de aktif etmek için yapılır) açılarak yapılırsa yani diğer egzoz ucunu takarken susturucuyu delerlerse evet çevirmede uğultu yapacağı için bir ihtimal canınızı sıkabilirler.

Yetkili servisteki çalışan teknikerler garantiden çıkmayacağını bilecek kadar kalifiyelidirler.

Ambiyans aydınlatmayı yaptıracağınız işletmeyi seçmeniz gerek. Genelde kapı içlerinde cam açma kapatma tuşundan enerji alınıyor bir problem yaşayanda görmedim zaten ayırt edilebilir tek yer göğüsteki. Bir problem yaşarsanız göğüsü iptal edip kumandadan uygulamadan kapatıp bırakıverisiniz servise.

Eğer geri görüş kamerasına takılırlarsa evet aracın konfor beynini ilişkilendiren bir çok şey garanti dışı kalabilir.

Araç baz paket olduğu için kör nokta uyarı ve katlanır ayna olmadığından bunlardan doğacak bir arıza da olmayacağı için değiştireceğiniz ayna kapağı sizin başınıza iş çıkartmayacaktır

17-18-19 farketmez taktığınız jant aracınızı garanti dışı bırakmayacaktır. Jantı taktınız diye araç motor yerse bunda jant var ben onarmam deme gibi bir lüksü yok servisin.

Açık hava filtresini periyodik bakıma giderken söktürmedim bile. Garanti açısından sorun olacağını düşünmüyorum. Ama olurda araçta mekanik bir problem olursa 5 dakikayı bulmayacak sökme takma işlemiyle değiştirip götürebilirsiniz.

Sizi yolda bırakacak bir arıza yaşamadığınız sürece hepsini orijinale dönmeniz yarım gününüzü alacaktır. 4 adet mk8 aldım 2021 ve 2023 de 1 er tane de sıfır araç almıştım.

2021 model aracım tahrik arızası yaktığında servise 18" jantlarım+coilover , gti bodykit(ön tamponda sisler falan var o zaman tr'ye gti gelmemişti :D) ve sonda egzoz uçlarını aktif etmek amacıyla yaptırdığım Y pipe vardı yani son susturucu iptaldi. Garantiden benzin pompası değişti. Satmaya 1-2 ay kala aracın altından hırıltılı sürtme sesi geliyordu garantiden alternatör kayışı ses yaptığı için değişti. Bu sefer servise gittiğinde komple krom egzoz sistemi vardı araçta.

2021 i km arttığından dolayı ve imkanım müsait olduğundan dolayı satıp 2023 ımpression aldım tekrardan 0. Gti dönüşüm, "21 golfümden söktüğüm egzoz takımı daha araç 1 haftalıkken takıldı açık filtre kiti falan daha cafcaflıydı. Araç içi ışıklar arızalandı 2023 modellerde kronik bu durum. Garantiden değişti. Garantiye aracı götürdüğümde panjur ve sislerin led kablosunu sökme zahmetinde bile bulunmadım :) .

Forumda daha önceden de bahsetmiştim 2022 model arkadaşımın aynı şekilde yapılı ve basık aracı krank kilitlenmesi sebebiyle motor yedi 1.0 tsi ımpression. Garantiden motoru değişti aracın kimse bu araba basık bunda led stop var panjur bağlantısı var falan demedi.

Pinpirikleri kaygıları bir kenara bırakmakta fayda var burada evham yapılan şeyler serviste tiye bile alınmıyor
Detaylı şekilde deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Açık hava filtresi ve ambiyans aydınlatma fikrinden vazgeçtim (Ender Elektronik’te yaptırmayı düşünüyordum). Ancak GTI difüzöre gerçek egzoz çıkışı yaptırıp yaptırmama konusunda hâlâ kararsızım.

Anladığım kadarıyla servis çoğu hafif modifikasyonda sorun çıkarmıyor. Hangi servisi kullandığınızı paylaşırsanız sevinirim.
Jant konusunda ise İstanbul’da yaşadığım için konfor açısından 17″ tercih edeceğim.

Yine de muayeneden geçse bile trafik çevirmesinde polislerin kusur bulma ihtimali beni düşündürüyor.
Anadolu yakasında GTI difüzör montajı için önerebileceğiniz güvenilir bir yer var mı?
Çünkü daha önce spoiler montajında yaşadığım gibi (bagaj açıldığında tavanda göçük ve boya kalkması olmuştu) sorunlarla karşılaşmak istemiyorum.

Arabaya yapmak istediğim aslında bir sürü küçük modifiye var ancak hem arabanın daha garanti süresi devam ediyor hem de ilk arabam olduğu için çok oynama yapmak istemiyorum ama liste şu şekilde merak edenler için. Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Yanında yeşil emoji olanlar şuanda arabamda yapmış olduğum değişikliklerdir bir de ekstra olarak fotoğrafta gözüken plakalık takılı.

Arka Kısım

• GTI difüzör takılacak.
  • R spoiler takılacak ✅
  • "Golf" yazısı sökülecek.
  • Geri görüş kamerası yapılacak
  • Difizör plastik egzoz çıkışları yerine Akrapovic egzoz ucu takılacak.
  • Otomatik bagaj kiti takılacak.

Ön Kısım

• Işıklı panjur + Ön & arka black edition amblem takılacak.
  • Amortisörlü kaput yapılacak.

Yan Kısım

• 17” Borbet Y piano black jant takılacak.
  • 18” yaz lastiği (Hankook / Goodyear) kullanılacak.
  • 16” kış lastiği (standart jantlara Nexen) kullanılacak.
  • Araçla aynı renkte olacak şekilde kaliper kapakları boyanacak.
  • Piano Black ayna kapakları takılacak.
  • R / GTI marşpiyel takılacak.

İç Mekan

• R geçmeli pedal seti takılacak ✅
  • Orta konsol ve kolçak organizatörü takılacak ✅
  • Ambiyans aydınlatma yapılacak.

Performans

• K&N açık hava filtresi takılacak.
  • Eibach spor yay takılacak.

Geri