Araçta yaptığım hata neye sebep olur

İsim
Emir
Araç
Tiguan 22 Elegance
Merhaba elegance 22 model tiguan aracımız var kapının önünden almak için araca bindim az ileri alıp eşyaları almaya döncektim motoru sanırsam d de iken kapattım sonra arkamda araba olduğu için tekrar çalıştırdım(büyük ihtimalle motoru hemen açıp kapadığım için oluştu emin değilim start stoplu araç ve 10 saniye sürmemiştir bu anlattığım olay)direksiyon kitlenmiş gibiydi tam kitli değil ama hareket etmiyordu yani ve frende sertleşmişti normalde dokununca duran araba kaymaya başladı hafif eğimli sonrasında frene bastım aracı durdurdum p ye aldım motoru kapattım ya da motoru kapatıp p ye aldım o anki panikle hangisini yaptığımı hatırlamıyorum sonrasında biraz bekledim tekrar çalıştırdım araç düzeldi. Baskı balataya sıkıntı oluşturmuş mudur ya da başka bir düzeneğe. Araçta değişiklik olarak fark ettiğim eğer böyle bir şeyse aracı sürerken ekranda d4 yazarken d yapıp d5 yapıyor ama hep değil eskiden böyle miydi bilmiyorum hatırlamıyorum yani kısacası çok sıkıntı çıkarır mı bu durum eğer varsa nasıl test edebilirim. 8-9 aylık sürücüyüm bilmiyorsam affola

Eğimden dolayı dişliler sıkışmıştır. DSG'de park ederken sıralamaya uymak gerekiyor. En azından eğimli yerde.
1.Ayak frende
2.Boşa al (N)
3.Frenle sabitle
4.Park (P)
5.Motoru kapat.
Böylece yük, şanzımana değil de fren balatalarına biner.

Eğimden dolayı dişliler sıkışmıştır. DSG'de park ederken sıralamaya uymak gerekiyor. En azından eğimli yerde.
1.Ayak frende
2.Boşa al (N)
3.Frenle sabitle
4.Park (P)
5.Motoru kapat.
Zaten biliyorum hocamda yazdığım durumda bir sıkıntı oluşmuş mudur onu merak ettim

1.Ayak frende
2.Boşa al (N)
3.Frenle sabitle
4.Park (P)
5.Motoru kapat.
merak ettim hangi dişliler nereye sıkışmıştır

Geri