Golf 2024 1.5 Tsi Yağ Eksiltme

İsim
Ahmet Erdi Çete
Araç
Golf 8.5
Arkadaşlar araç 11500 kmde alalı yaklaşık 9.5 ay oldu yağ eksik uyarısı aldım 3 çizgi kaldı normal bi durum mu çarşamba servise götüreceğim sizde de böyle bi problem oldu mu normal bişey mi

Sıfır aldım. 1.5 tsi golf. 5 yıldır her 10500-11500 km arasında sarı renkli yağ seviyesini kontrol edin uyarısı veriyor. Servisten 1 lt yağ alıp ekliyorum. 15bin bakımına kadar kullanıyorum. Şuan 90bin km’deyim.

Sebebinin PCV ( Positive Crankcase Ventilation) yani karter havalandırma sistem valfi’nden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu pasif gibi görünen ekipman yay ve diyafram ile mekanik bir basınç kontrolü sağlayarak buharlaşan yağı tekrar emme manifolduna yönlendirerek yakılmasını sağlıyor.

Yay telinde esneklik kaybı, diyafram da ise sertleşme ya da yırtılma gibi durumlar oluşursa ileriye dönük yağ tüketimi artıyor. Alt devirde motorda zamanla çekiş kaybı oluşuyor.

Ben de bu günlerde bu ekipmandan şüpheleniyordum ve detaylı araştırdım. Değişimini yaptırıp gözlemleyeceğim yağ tüketimini. Değişim yaptırırken emme manifoldunu da temizletmek gerekiyor bence

normal ben de servise götürüp ekletmiştim ücretsiz

gerçi yıllık bakım yaptırın derim ben en azından 1 ay sonra

Bende size yakın kmlerde uyarı vermeden yarım litre eklettim. Anka arca ücretli bir şekilde yaptı işlemi

Arkadaşlar araç 11500 kmde alalı yaklaşık 9.5 ay oldu yağ eksik uyarısı aldım 3 çizgi kaldı normal bi durum mu çarşamba servise götüreceğim sizde de böyle bi problem oldu mu normal bişey mi
liqui moly top tec 4200 5w-30 dener misiniz?

Sıfır aldım. 1.5 tsi golf. 5 yıldır her 10500-11500 km arasında sarı renkli yağ seviyesini kontrol edin uyarısı veriyor. Servisten 1 lt yağ alıp ekliyorum. 15bin bakımına kadar kullanıyorum. Şuan 90bin km’deyim.

Sebebinin PCV ( Positive Crankcase Ventilation) yani karter havalandırma sistem valfi’nden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu pasif gibi görünen ekipman yay ve diyafram ile mekanik bir basınç kontrolü sağlayarak buharlaşan yağı tekrar emme manifolduna yönlendirerek yakılmasını sağlıyor.

Yay telinde esneklik kaybı, diyafram da ise sertleşme ya da yırtılma gibi durumlar oluşursa ileriye dönük yağ tüketimi artıyor. Alt devirde motorda zamanla çekiş kaybı oluşuyor.

Ben de bu günlerde bu ekipmandan şüpheleniyordum ve detaylı araştırdım. Değişimini yaptırıp gözlemleyeceğim yağ tüketimini. Değişim yaptırırken emme manifoldunu da temizletmek gerekiyor bence

Bu zamana kadar farklı yağ markası denemeyi düşünmedim. 6 bakımım da yetkili serviste castrol ile yapıldı. Hep yakın kilometrelerde yağ seviyesi uyarısı alıyorum. Sakin kullamdığım bir yıl 13700 kilometrelerde aynı uyarıyığı almıştım sadece

Bu zamana kadar farklı yağ markası denemeyi düşünmedim. 6 bakımım da yetkili serviste castrol ile yapıldı. Hep yakın kilometrelerde yağ seviyesi uyarısı alıyorum. Sakin kullamdığım bir yıl 13700 kilometrelerde aynı uyarıyığı almıştım sadece
2 kez 9000+ km üzerine bahsettiğiniz gibi tek çizgi eksiltme uyarısı almıştım. liqui moly top tec 4200 geçtikten sonra sorun yaşamadım. eşimde golf 6 1.4 tsi var ondada yaşamadık

Bunu önerir misiniz? @forzaGilles Üstadım

Bizim araçların yağ sıcaklığı çok yükseliyor. Özellikle yazın, yani 100'lerden aşağı kesinlikle düşmüyor. Hatta 105, 108, 110'a kadar çıktığını da gördüm. Yani ortalama en ufak bir yokuşta hemen 100'ü geçiyor. Bu katkının faydaları olabileceğini düşünüyorum.

Bu yüzden yağ eksilttiğini de düşünüyorum çünkü yağ çok ince, 0w 20.

@hassey Şahsen ben motor yağına bu tür katkı maddeleri kullanılmasını mantıklı bulmuyorum. Yakıt'a karıştırılanlar kısmen ancak motor yağı... Üstelik sizin motorlardaki gibi 0w20 yağ daha da uzak durulmalıdır.

İyi bir motor yağı kullanıldığında ek olarak hiç bir katkı maddesi gerekmez. Ayrıca eklenen katkı maddesi yağın kimyasını ve viskozitesini etkiler. Dolayısıyla iyi olan yağınızın da kötüleşmesine neden olabilir.

Yağ sıcaklığınızın stabil olmaması yağ viskozitenizle alakalıdır (araçta istisna bir sorun yoksa) Yağlar inceldikçe daha hızlı ısınıp, daha hızlı soğur. Kalınlaştıkça ise işlem tersi şekilde çalışır ve daha stabil olur.

Ayrıca genel görüş yağın 130 dereceye kadar güvenli sınırlar içerisinde kabul edilir.

Benzinli motorlarda yağ eksiltme olayı standart bir durum. Anormal derecede olmadığı müddetçe sorun olarak görülmemeli bence.

Benim görüşlerim bu şekilde.

Bizim araçların yağ sıcaklığı çok yükseliyor. Özellikle yazın, yani 100'lerden aşağı kesinlikle düşmüyor. Hatta 105, 108, 110'a kadar çıktığını da gördüm. Yani ortalama en ufak bir yokuşta hemen 100'ü geçiyor. Bu katkının faydaları olabileceğini düşünüyorum.

Motordaki aşınmayı minimuma indiriyor ne abi yağın amacı o değil mi zaten? Yağı mı yağlıyor napıyor içeriği ne belli değil yağı nasıl etkiliyor belli değil kat geç o korur diyor. Hiç alınacak risk değil

Motordaki aşınmayı minimuma indiriyor ne abi yağın amacı o değil mi zaten? Yağı mı yağlıyor napıyor içeriği ne belli değil yağı nasıl etkiliyor belli değil kat geç o korur diyor. Hiç alınacak risk değil
Hocam gördüğümü anlatayım. Bir Araçta yağ eksiltmeden dolayı bunu tavsiye etmişlerdi. Araç sahibi kullanmış ancak yine yağ yakmanın önüne geçilmemişti en son motoru açmaya karar verdi araç sahibi. Motor açılırken gördüğüm tek şey var pistonlara segmanlara kaygan, yassı bir tabaka oluşturmuş. Yani anlayacağınız mesela bir aracın motoruna en çok zarar veren şeylerden birisi Cold start denilen muhabbettir. Bu katkılar yarattığı o tabaka sayesinde piston ve segmanların bulunduğu yüzeyi en az aşındırma ile kurtarmayı sağlıyor.

Bu tarz şeyler kullanılabilir evet kullanılmaz diye bir şey yok. Yağ yakmayı kesmez onu öncelikle söyleyeyim arkadaşlar kim diyorsa inanmayın. Bu tarz katkıları havanın çok soğuk olduğu iklimlerde ancak kullanılması mantıklıdır yoksa diğer türlü sizin aracınızda zamanla oluşan kronik yağ yakma (2015 öncesi tsi gibi mesela) onların önüne geçmez. Diğer türlü aracın bakım periyotlarına göre doğru yağ ve filtre değişimi yapmak yeterlidir sadece. Düzenli bakımda bile motorun yağ yakacağı varsa allahtan gelir o da 😀

1.5 TSI da bu dereceler çok normal. 120 dereceye gelince temkinli olursunuz. 125'i geçirmeyin, üst sıcaklara gerek yok. 1.2 TSI - 1.4 TSI yazılımlı araçlarımda +240 hızlarda 115 dereceyi bile çok zor görürken, 1.5 TSI aracımda uzun rampalarda stabil sürüşlerde 115 dereceleri görüyorum. Ben de sizin gibi viskoziteden şüphelenip 0w20 den 5w30 'a geçiş yaptım ama yağ sıcaklığı konusunda hiçbir şey değişmedi.

1 koli bedava verseler yine de kullanmam,

Sizinle sponsorluk anlaşması imzalayalım deseler, pazarlamasını yaparım ama Kendi Golf ‘üm bir yana ailenin ortak kullanım aracı olan 2008 model 220 bin km’ye gelmiş Opel Corsa aracımızda bile kullanmam,

Açık konuşayım eğer motor yağı, aşınma, yağın yüksek sıcaklıklara çıkma gibi durumları önemsiyorsanız veya tedirgin oluyorsanız yağınızı daha sık değiştirin bu tip ürünlerin sağlayacağı yarardan 10 kat daha fazla faydası olur yağ değişiminin.

Geri