Seat arona 1.0 ecotsi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cellym
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Selim
Araç
Seat Arona 1.0 ecoTSI
Selamlar, yaklaşık 2 hafta önce 2020 model aracımı aldım. Aküsünü değiştirdim lastiklerini de değiştireceğim. Servisten bakım için fiyat aldım ve fiyatta v kayışı, kayış gergisi, bujilerin değişmesi gerektiğini ilettiler. Araç 38 binde ama 4 yıl sonra değişmesi gerek km olarak olmasa da diyorlar. Ve verdikleri fiyat 20.500 tl hava filtreleri yap değişimi vs dahil.

Ben farklı bir ustaya sordum onlar da km düşük bunları değiştirmeye gerek yok öyle 4 yıl doldu değiştir diye bir şey yok dedi.
Sizin fikriniz nedir?

Yaşı gelmiş olsaydı ve kayış buji durumu kötü olsaydı değiştirilebilirdi ama bence de gerek yok. Aracınızın geçmişteki bakımları hep yetkili serviste yapıldıysa yine yetkiliden devam etmek iyi olur, size kalmış.

50-60 bin km'ye kadar V kayışı, gergisi ve bujileri değiştirmeye gerek yok. Yağ filtre bakımını mutlaka yaptırın. Lastik olarak Continental, Michelin gibi markaları önerebilirim.

Hayirli olsun

Ben degismezdim buji kayis ve gergiyi

Yag-yag filitresi-polen ve hava filitresini degistirirdim
Teşekkürler hocam. Yağ ve filtre olayını yapacağım 2bin km daha var önden bir araştırayım dedim.

Yaşı gelmiş olsaydı ve durumu kötü olsaydı değiştirilebilirdi ama bence de gerek yok. Aracınızın geçmişteki bakımları hep yetkili serviste yapıldıysa yine yetkiliden devam etmek iyi olur, size kalmış.
Yok hocam benden önceki sahibi kendi ustasında yaptırmış. O yüzden servisten devam etmeyeceğim ben de.

50-60 bin km'ye kadar V kayışı, gergisi ve bujileri değiştirmeye gerek yok. Yağ filtre bakımını mutlaka yaptırın. Lastik olarak Continental, Michelin gibi markaları önerebilirim.
Lastik olarak birkaç model takip ediyorum hocam. Continental ve michelin oldukça pahalı bir de 17 inç olunca daha da yükseliyor. Aşağıdaki lastikler var listemde bakalım.

Ekli dosyalar

• IMG_0011.png
    IMG_0011.png
    215.9 KB · Görüntüleme: 7
Lastik olarak birkaç model takip ediyorum hocam. Continental ve michelin oldukça pahalı bir de 17 inç olunca daha da yükseliyor. Aşağıdaki lastikler var listemde bakalım.
Good Year olan tercih edilebilir. Laufenn de iyi markadır f/p için.

2017 model aracım 44000 de buji ve v kayışı değişimi yapmadım. Servise kalsa orjinal parçaları direkt çöpe atma derdindeler...

2017 model aracım 44000 de buji ve v kayışı değişimi yapmadım. Servise kalsa orjinal parçaları direkt çöpe atma derdindeler...
çok km yapmayanlardan da para kazanabilmek için bu yıl meselesini ortaya atıyorlar sanırım.

Geri