Golf 8 Tahrik Sistemi Hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kernlog
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Esat
Araç
Golf 8 1.0 2021
Merhabalar,

3 ay önce bir kaç kere tahrik sistemi lütfen servise gidin hatası almıştım (turuncu şeklinde) ve yolda kalma durumum olmadı birkaç kez çalıştırıp devam etmiştim ve 3 aydır hatayı tekrar almadım. Ancak bugüne kadar, bugün tekrar arabayı çalıştırırken hata verdi ancak yine de çalıştı, rolantide biraz bekledikten sonra tekrar kapatıp açınca hatanın gittiğini gözlemledim. KM 98 binde.

Bu durumu yaşayan var mı? Bu yazılımsal mıdır? Korkmalı mıyız :) teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Merhabalar,

3 ay önce bir kaç kere tahrik sistemi lütfen servise gidin hatası almıştım (turuncu şeklinde) ve yolda kalma durumum olmadı birkaç kez çalıştırıp devam etmiştim ve 3 aydır hatayı tekrar almadım. Ancak bugüne kadar, bugün tekrar arabayı çalıştırırken hata verdi ancak yine de çalıştı, rolantide biraz bekledikten sonra tekrar kapatıp açınca hatanın gittiğini gözlemledim.

Bu durumu yaşayan var mı? Bu yazılımsal mıdır? Korkmalı mıyız :) teşekkür ederim.
Abimde eskiden 2.0 dizel insignia vardı. Tabii o araç 320 bin km idi. Ara ara böyle yapardı araç çekişten baya bir düşerdi. Aç kapa yapınca motoru düzelirdi. Siz de çekiş zayıflaması gibi bir durum var mı ?
Eğer öyleyse Turbo veya hortumlarına bir baktırmak gerekebilir biz öyle çözmüştük sorunu.

Bu sorunu yaşayan sizin gibi birçok insan var geçmiş konularda görebilirsiniz. Kimi yazılım atarak sorunun çözüldüğünü kimisi yakıt pompası değişimi ile kimisi turbo boru değişimi ile vs gibi şeylerle çözüldüğünü söylüyor. En iyisi yakın zamanda bir servis veya usta yolu gözüktü. Allah korusun acil bir şey olur araba rezil etmesin sizi.

Upvote 0
Selamlar çekişte herhangi bir azalma olmadı açıkçası, 98 binde posta ekledim. Teşekkür ederim yorumumuz için hayırlısı bakacağız :)

Upvote 0
Merhaba aracım 60k dün aldım arızayı arıza koduna baktıklarında net bişey çıkmıyor sadece düşük yakıt basınçı dün ki - bugun aynı arıza tekrar yaktı, yakıt basınç regulatörü 1 arızası vermiş bu arızayı sadece sabahları aldım biraz gaza yüklenince veriyor motor ısınmadan benim ki böyle.Yetkili servisle görüştüm ustanın dediği yolda kalana kadar kullan :) net arızayı bizde bulamayız diyor.muhtemel arıza şamandra (16.000 tl) veya yüksek basınç pompası (20.000 tl) orjinal.
Malzeme kaliteleri gerçekten berbar daha önce 150.000 km i20 kullandım 250k de sattım sanayinin yolunu bilmezdim

Upvote 0
Merhaba aracım 60k dün aldım arızayı arıza koduna baktıklarında net bişey çıkmıyor sadece düşük yakıt basınçı dün ki - bugun aynı arıza tekrar yaktı, yakıt basınç regulatörü 1 arızası vermiş bu arızayı sadece sabahları aldım biraz gaza yüklenince veriyor motor ısınmadan benim ki böyle.Yetkili servisle görüştüm ustanın dediği yolda kalana kadar kullan :) net arızayı bizde bulamayız diyor.muhtemel arıza şamandra (16.000 tl) veya yüksek basınç pompası (20.000 tl) orjinal.
Malzeme kaliteleri gerçekten berbar daha önce 150.000 km i20 kullandım 250k de sattım sanayinin yolunu bilmezdim
Çok geçmiş olsun. Bakalım hayırlısı şu an tekrar vermedi. DSG ye oldukça iyi bakan biriyim ısınmadam yürümem arabayla ama dediğiniz gibi hata veresi varsa veriyor. Bekleyip göreceğiz teşekkür ederim.

Upvote 0
Merhaba araçta benzin şamandrası ve yüksek basınç yakıt pompası ile Akü değişti aynı arıza devam ediyor araç 1500 deviri geçmiyor özel serviste değiştirttim ustalarda anlayamıyor napcam bende bilmiyorum

Upvote 0
benzin şamandrası BOSCH marka 0 580 200 02B kodlu orjinal - basınç pompası orjinal 0 akü varta akü.

Upvote 0
benzin şamandrası BOSCH marka 0 580 200 02B kodlu orjinal - basınç pompası orjinal 0 akü varta akü.
Çok geçmiş olsun. Ben sorunun şundan kaynaklandığını düşünüyorum. Shellden aldığım yakıt %60 lardayken üzerine Opetten fullemek zorunda kaldım. Yakıt karışımı bozuldu bence. Tamamen yakıtı bitirip sıfırdan shellden aldım. Şu anlık hata tekrarlamadı.

Upvote 0
Ben sürekli Sheellden alıyorum geçen hafta 1 defa opetten aldım ama sabah depo boştu shellden fulledim hala var arıza sorun problem ne anlamıyorum arıza resimleriWhatsApp Image 2025-08-07 at 18.10.30.jpegWhatsApp Image 2025-08-07 at 18.10.33.jpegWhatsApp Image 2025-08-07 at 18.10.33 (1).jpegWhatsApp Image 2025-08-07 at 18.10.33 (2).jpegWhatsApp Image 2025-08-07 at 18.10.33.jpeg

Upvote 0
Ben sürekli Sheellden alıyorum geçen hafta 1 defa opetten aldım ama sabah depo boştu shellden fulledim hala var arıza sorun problem ne anlamıyorum arıza resimleriWhatsApp Image 2025-08-07 at 18.10.30.jpegWhatsApp Image 2025-08-07 at 18.10.33.jpegWhatsApp Image 2025-08-07 at 18.10.33 (1).jpegWhatsApp Image 2025-08-07 at 18.10.33 (2).jpegWhatsApp Image 2025-08-07 at 18.10.33.jpeg

Hocam geçmiş olsun ben bu kadar hata aldığım zaman akümün ömrü bitmişti. Akünü bir kontrol ettir derim. Bazen ondan dolayı saçma sapan arızalar verebiliyor.

Upvote 0
Hocam geçmiş olsun ben bu kadar hata aldığım zaman akümün ömrü bitmişti. Akünü bir kontrol ettir derim. Bazen ondan dolayı saçma sapan arızalar verebiliyor.Aküyü
Akü değişti olmadı ara ara veriyodu arıza. sattım kurtuldum çok şükür benzinli manuel i20 aldım 2025 tavsiye ederim

Upvote 0

Geri