Mini Onarım İçin Tavsiye !

İsim
Eren
Araç
Golf MK8.5
Malesef golf 8.5 aracıma sabah park halindeyken tamponuna sürtülmüş. Renk kristal buz mavisi bu yüzden her yere götürmeye biraz çekindim. Özel bir renk sonuçta tutturması zor. Küçük bir rotüş ile hallolabilir gibi geliyor bana. Kaskomda mini onarım mevcut. Ama genelde mini onarım yerleri pek özenli çalışmıyor. Çelik rotüş fiyatları çok uçmuş bu kadar hasara 15k fiyat istiyorlar. Sizler ne önerirsiniz. Sizce bir işlem yaptırmalı mıyım? Yetkili servise götürsem komple lokal boya yapmasından çekiniyorum. Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• a5549104-4264-419a-9571-c5d89e92fd28.jpeg
    a5549104-4264-419a-9571-c5d89e92fd28.jpeg
    273.2 KB · Görüntüleme: 47

Pasta cila ile geçmez hocam boya sökülmüş üstünde siyah leke yok yani boya kalkması var. Teşekkür ederim..

Geçmiş olsun hocam.
Ufak bir kutuya boya kodunuza göre Rutuş boyası hazırlattırın.
Ufak ufak kendiniz rutuşlayın, uzaktan belli olmaz yakından bakınca rahatsız eder sadece.
Henüz 1-2 yaşında araçta olması gerçekten sinir bozuyor ama yapacak birşey yok.

Malesef golf 8.5 aracıma sabah park halindeyken tamponuna sürtülmüş. Renk kristal buz mavisi bu yüzden her yere götürmeye biraz çekindim. Özel bir renk sonuçta tutturması zor. Küçük bir rotüş ile hallolabilir gibi geliyor bana. Kaskomda mini onarım mevcut. Ama genelde mini onarım yerleri pek özenli çalışmıyor. Çelik rotüş fiyatları çok uçmuş bu kadar hasara 15k fiyat istiyorlar. Sizler ne önerirsiniz. Sizce bir işlem yaptırmalı mıyım? Yetkili servise götürsem komple lokal boya yapmasından çekiniyorum. Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim

Aracı aldığın yada bakım yaptırdığın/yaptıracağın servise git servis danışmanından rütuş boyası iste hazırlayıp veriyorlar sonrasında kendin halledersin…

Herhangi bir boyacıdan boya koduna göre rötuş boyası yaptır. İnce boya kalemi ile ufak ufak uygula. 15 bin çok abartı olmuş sanki sıfır tampon yapacak !

Sürten kişide numarasını bıraksa şaşırırım.

En mantıklı çözüm çelik rotüş için o kadar ücret isteniyorsa normal rotüşu siz yapın veya yetkili servise yaptırın.

İlerde duruma göre lokal boya veya çelik rotüş olarak değerlendirme yaparsınız.

1000lik zımpara ile hafif bir zımpara geçin.Aracin boya koduna da sprey bastırın.Cevresini gazete ile maskeleyip uzaktan sikin hicbirsey belli olmaz fırça ile yapılan rotustan çok daha iyi sonuç veriyor.Plastik aksam zaten mikron değeriyle falan çok işiniz yok.

1000lik zımpara ile hafif bir zımpara geçin.Aracin boya koduna da sprey bastırın.Cevresini gazete ile maskeleyip uzaktan sikin hicbirsey belli olmaz fırça ile yapılan rotustan çok daha iyi sonuç veriyor.Plastik aksam zaten mikron değeriyle falan çok işiniz yok.
boyayı kendim alıp vw den rotüş içinde çelik alsam yaparım diye düşünüyorum aslında kolay bir işlem gibi duruyor

15 k buradaki çizik için istenen çelik rötuş fiyatı mı? Usta neyin kafasında acaba? Plastik parça için bu parayı veren çıkıyor demek ki istediklerine göre!

Geri