Golf 7,5 1.4 dsg tsi highline J led far sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Byhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Tarık
Araç
golf 7,5 hıghline
Merhaba değerli dostlar başlıkta da yazmış olduğun konu için deneyim ve görüşlerinize ihtiyacım var.
yaklaşık 1,5 senedir kullandığım aracımın ön sol farı zaman zaman buğu yapıyor ardından kuruyordu özellikle kışın yağışlı havalarda.
4 gün önce Muğla dönüşü aracımı yıkadım (Muğlada oldukça kirlendi nem çoktu her sabah araç üzeri ıslaktı bu durumunda etkisi olabilirmi bilemedim) ve so farım buğu yaptı.
Ardından ön 2 far ile yaşadığım sıkıntılarımı sırası ile yazacağım;
1. ön sol far gündüz aydınlatması yanmadı hata verdi
2. ön sol far kısalar yanmamaya başladı
3. ön sol sinyal yanmadı
4. aracı kilitlediğimde ön sol sinyal değilde gündüz aydınlatması yandı ve yanık olarak kaldı
5. ön sağ gündüz aydınlarması ve sinyal yanmadı
6. aracın uzunları yanmıyor

Aracımın her iki ön farıda orjinal ve şu an ön 2 farda sadece sağ gündüz aydınlarması ve sağ kısa far çalışıyor.(her 2 taraf sinyal ,sol gündüz aydınlatması ve 2 taraf uzunlar çalışmıyor) sol tarafdan alınan su ve buğu sebebi ile her 2 tarafada bu şekilde hata vermesi kafamı karıştırdı.
bugün servise götürüp bilgisayara bağlatma niyetindeyim.
Bu durumu daha önce yaşamış veyahut olayın ilerleyişi açısında teknik ve mekanik bilgi sahibi arkadaşlarımın desteğini rica ediyorum.
Saygılarımla Keyifli Forumlar...

Hocam Far Beyinlerinde Bir Problem Olabilir. Konumu Sebebiyle Beyinler Altta Olduğu İçin Su Direkt Beyin Soketlerine Temas Etmiş Olabilir. Yakınlarda VCDS veya ODİS Var ise Tespit Yaptırın, Durum Daha da Ciddileşebilir

Son düzenleme:
Upvote 0
bu konuda işin ehli hep tespit yapıp hemde onarımını yapacak İstanbul içi tavsiye edebileceğiniz usta olursa memnun olurum. Yeterki işin ehli olsun yakın illere bile giderim hafta sonu.

Upvote 0
bu konuda işin ehli hep tespit yapıp hemde onarımını yapacak İstanbul içi tavsiye edebileceğiniz usta olursa memnun olurum. Yeterki işin ehli olsun yakın illere bile giderim hafta sonu.
Hocam Grupta Donanım Satış ve Montajı Yapan Ustalar Var, Bende Tam Tanışamadım Henüz :( İstanbul da Bildiğim; Vural Elektronik Apo Usta ve Ender Elektronik Var. Çorlu da da Marmara Elektronik ve EVA Garage Var. EVA Garage Sahibi @ekoman245 Hocam. Yardımcı Olabilir

Upvote 0

durumu özetliyor bu video sanırım. @ekoman245 hocam konuyu çözebilirsek hafta sonu müsayitliğinizde gelmek isterim bi çayınızı içmeye

Upvote 0
Aynı araca sahibiz, dediğiniz gibi nem farın içindeki elektronik kartı yada soketleri oksitlendirmis olabilir. Ama farların buğu yapması normal diye biliyorum. Sıcak havalarda yıkadım zaman benim farlarda, far içi ve dışı sıcaklık farkından dolayı buğu yapıyor. Kesin emin olmamakla birlikte far içindeki bu sıcaklık farkını dengelemesi için zaten farlarda dışarıya açılan bir kanal mevcuttur.

Upvote 0
Bugün Vural elektronik Apo ustaya gittim aracı cihaza bağladı ve bcm değişecek dedi tahmini 30-35 bin tutarmış.
Tamaşa bıraktım aracı arıza tespiti yapılacak ardından onarımı hakkında bilgi alacağım.

Upvote 1
Servisde sorun tespit edildi. Sol far komple değişecek. Bcm sağlammış
9ce6c7d7-b712-4a9c-b4bb-b5497c366fd7.jpeg

Upvote 0

Geri