Hocam 3 haftalık Tesla sahibiyim yaklaşık 2000 km yaptım. Bir kere en güze istasyonlar Trugo. Ben onları kullanıyorum hızı ve ulaşılabilirliği en ideali.
60 kw batarya mevcut %0'dan %100'e doldursanız yaklaşık 660₺'ye doluyor.(Trugo'larda kw başına ücret 11,70 ₺) Bir şarj ile genelde 380-400 km arası yol yapıyorum ancak aracın oyuncaklarını kullanıyorum, örneğin her araca binmeden 10 dk önce klimamı açıyorum, sık sık canlı kameradan etrafına biri bırakmış mı diye kontrol ediyorum. Bunlar park haline bataryadan yediğinden aslında menzilden yiyor.
Şehirdışı olarak 105-115 km/h hızlarla giderseniz 400 km gitmeniz çok mümkün. Hız ne kadar artarsa menzil düşüyor. İzmir dönüşü Akhisar-Balıkesir arası 160-170 sabit giderek şarjımı %80'den %25'e düşürdüm

. Bunda etkili rüzgar ve rakım çıkışı vardı. Ancak örneğin dün Tekirdağ-Beylikdüzü geldim ortalama tüketimim 12.2 kwh oldu. Bu da 60/12,2 den yaklaşık 500 km menzil ediyor. Bu yolculuk e5 hızlarında sol şerit ne kadar giderse şartında oldu tabiki.
Özetle araç çok sessiz hiç yormuyor. Tek pedal kullanımı çok rahat. Golf 8'den geçtim eksi yanları olarak golfe göre süspansiyonlar sert. Özellikle şehiriçi asfalt yamalarını hissediyorsunuz. Ancak her an ayağımın altında 220 hp olması keyifli

Aracı telefon mantığı ile kullanıyorum %20 dolaylarında gidip şarja takıyorum, illaki marketin birinde avmde istasyon var işimi görürken doluyor zaten.
Aklınıza takılan soru varsa sorabilirsiniz biraz kafa yordum almadan önce