1.2 tsi otomatik 110luk makine alınır mı

İsim
Yiğit
Öncelikle herkese merhaba insallah bende bir golf sahibi olarak bu forumda bulunur soruma gelecek olursak bir araç var 1.2 tsi otomatik 150bin km 2016 molde almayı planlıyorum ama aracı aldıktan elimdeki param bitecek bu araç bana sorun açar mı problem yaratır mı yaratırsa ne kadar olur bana yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba hocam

dsg kavrama volan değişimi 50 bin
mekatronik arızası 10-20 bin arası başlıyor
yağ yakma sorunu olabiliyor ama 110 luklarda çok nadirdir genellikle 105 liklerde daha çok görülür.

bujiler bobinler turbo bunlarıda kontrol etmekte fayda var.

son paranla alıyorsan bunların değiştiğinden emin ol. ve faturasını iste. aracı önce dsg şanzımana bakan bi şanzımancıya sonra motor ustasına gösterin

Merhaba hocam

dsg kavrama volan değişimi 50 bin
mekatronik arızası 10-20 bin arası başlıyor
yağ yakma sorunu olabiliyor ama 110 luklarda çok nadirdir genellikle 105 liklerde daha çok görülür.

bujiler bobinler turbo bunlarıda kontrol etmekte fayda var.

son paranla alıyorsan bunların değiştiğinden emin ol. ve faturasını iste. aracı önce dsg şanzımana bakan bi şanzımancıya sonra motor ustasına gösterin
aracın kavrama triger şanzıman yağı sıvı bakımları yapılmış ekstra olarak dikkat et dediğiniz bir durum mevcut mudur sonuçta araç 150 bin km gelmiş

aracın kavrama triger şanzıman yağı sıvı bakımları yapılmış ekstra olarak dikkat et dediğiniz bir durum mevcut mudur sonuçta araç 150 bin km gelmiş
tsi araçlara pek vakıf değilim. Tdi olsaydı kesinlikle enjektörlere baktırın derdim.

dsg harici pek sorun açıcak bişey yok tsi larda. tabi turboda bi sorun yoksa veya yağ eksiltme sorunu yoksa

152 binde 110 luk 1.2 tsi sahibiyim, kavrama dışında problem yaşamadım. Sorunuz olursa cevaplayabilirim.

Öncelikle herkese merhaba insallah bende bir golf sahibi olarak bu forumda bulunur soruma gelecek olursak bir araç var 1.2 tsi otomatik 150bin km 2016 molde almayı planlıyorum ama aracı aldıktan elimdeki param bitecek bu araç bana sorun açar mı problem yaratır mı yaratırsa ne kadar olur bana yardımcı olursanız sevinirim
2016 model 1.2 TSİ GOLF COMFORTLİNE DSG (130 bin km) sahibiyim (ışık+sürüş+konfor paket). Ben de sizin gibi elimdeki son parayla aldım aracımı. Ek olarak sorun varsa sorabilirsin.

Burada önemli olan şey alacağınız aracın sahibi, araç değil :)

Ben orta yaşlı mühendis efendi bir beyfendiden satın aldım. Araçla alakalı en ufak bilgilere ve kullanıma sahip bir adamdı. Ben bile motor mekanik olarak çok anlasam da abimiz kendi aracı hakkında tecrübeli olduğu için aracı konusunda aracın her detayı hakkında bilgi sahibiydi ve bazı dediklerini ben bilsem dahi keyifle her anlattığını dinlemişimdir.

Abim bana arabasındaki tüm bakımlarını, kullanım geçmişini, dsg kullanım biçimini, hatta araba nasıl kullanılır onu anlatır gibi her şeyini anlatmıştı arabayla alakalı ne varsa.

Ben de ona araca bakmaya giderken özellikle belirtmiştim elimdeki son kuruş parayla aldığımı ( gerçekten de öyleydi tabii ) o da araçla ilgili ne varsa söylemişti (kaputundaki taş izlerinin yerine varana kadar)

Aracı alırken baktığım özelliklere...
  • DSG şanzımana sahip olduğu için rölantide titreme var mı yok mu diye bakın (volanda sıkıntı olabilir) - dik bir rampada durgun halde (auto hold u kapatarak) kalkış yapın ( kavramada ilk kalkışta bile sıkıntı olup olmadığını anlarsınız. Eğer aşırı şekilde titreme hissediliyorsa kavrama masrafı yapmanız gerekecek ) - 5-6 defa art arda kalkış yapın şanzımanı ısındırın titreme durumuna göre kavramanın yaklaşık ömrünü tayin edebilirsiniz. 3. defadan sonra titreme çok hissediliyorsa yakın tarihte kavrama masrafı çıkabilir.
  • Motor için ise 105 hp olanlarda (2012-2015) genelde kullanıma bağlı olarak yağ yakma ile karşılaşıyor ; 110 hp olanlarda ise (2015-2016) yağ eksiltme olayı görülebilir. Benim aracımda 15000 km de 200 ml anca eksiltiyor sorun edilecek bir şey değil.
  • Eğer ben pek anlamam dersen varsa tanıdık bildiğin ustalar siftah parası gibi ucuz bir paraya motor ve şanzıman durumunu kontrol ettirebilirsin. Ancak anlasan dahi arabayı lifte kaldırıp baktıkları için bir ustaya gitmeni tavsiye ederim.

Geri