Direksiyonu Çevirince Gelen Kıtırtı Şeklinde Ses - Çözümü

İsim
Emre
Araç
Mk7 - 1.2 - 2016
Merhaba arkadaşlar. Herkeste olan sorun benim de başıma gelmişti. 1.2 TSI 2016 Golf 7 aracımda sabit durduğumda ve çok düşük hızlarda direksiyonu çevirince gelen kıtır kıtır sesin çözümü için ilk önce salıncak burçlarını lemförder marka ile değiştirdim fakat sonuç alamadım. Daha sonrasında amortisör takozu ve amortisör rulmanını (bilyesini) yine lemförder marka ile değiştirdim, biraz fark olsa da ses kesilmedi. En son sadece amortisör rulmanını fag marka aldım ve sorun kalmadı. Şu an hiç ses yok. Ne kadar böyle sorunsuz devam eder bilemiyorum ama çözümü amortisör rulmanını değiştirmek. Takozu ile birlikte set şeklinde değiştirmek daha güzel olur.

Merhaba. Aracta sadece ses sorunu mu vardi? Bende ses sorunu yok. Ancak genis tumseklerden gecerken sorun yasamiyorum. Kisa cukurlardan gecerken arac inanilmaz vuruyor. Ben amortisor takozlarindan supheleniyorum. Boyle bir sorununuz var miydi?
Hatta vurma isi sık kalin yol cizgilerinin oldugu bir bolgeden gecerken bile oluyor. Amortisorler saglam. Z rotlarda sorun yok.
Hocam büyük ihtimalle takoz ve rulman değiştirmeniz işinizi çözecektir. Çukura düşünce de lokurtu sesi gelmeye başlamıştı. Onda da takoz ve rulman yanlış takılmış, yenisiyle değiştirdim 3 ay önce. Sorun kalmadı

Upvote 0

Geri