Golf 7.5 DSG Autohold'da Vitesi D'ye Alınca İleriye Savrulma

İsim
Aydın
Merhabalar,

Bugün garip bir tecrübe yaşadım, birkaç gün sonrada ailemle seyahate çıkacağım için sizlere danışmak istedim.
Öğlen sıcak havada kısa mesafe bir kaç yere uğrayıp, akaryakıt istasyonunda doldurup döndüm. Park etmek için yavaşlarken aracın bir iki kez ufak ani sallamalar yaşadığını hissettim. Rampada fren yaptığım, hatta durma noktasında yavaşladığım için autohold'un devreye girdiğini veya fark etmeden start-stopun çalıştığını düşündüm. Hemen devamında düz zeminde park için manevra yaparken vitesi d'ye aldığımda (autohold açık) araç çok kısa bir anlığına, sanki gaza basmışım da el freni çekili olduğu için arabayı tutmuş gibi ileriye savruldu. Bunu vitesi her D'ye taktığımda yaptı aşağı yukarı 6-7 defa yaptı. R'ye takarken, boşa, p'ye aldığımda hiç bir sorun yok. D 'de gaza bastığımda ise son derece normal kalkış yapıyordu. Birkaç deneme sonrası kontak kapat aç, autohold kapat aç, d'yi s'ye al vs 5 dk içinde kayboldu. Bir daha da olmadı. Hemen test etmek için yola çıkıp düşük devirlerde dur-kalk, ileri-geri, 1-2-3 vitesler tekrar tekrar denedim. Vites geçişlerinde aracın gidişinde hiç bir sorun yok, ses kalkış, çekişi çok zorlamasam da en azından düz yolda bir şey görmedim. Akşam yokuş vites geçişleri, kalkış ve genel devirlenmeyi de deneyeceğim . Bu arada bir ekleme vitesi D'ye taktığımda yapıyor dedim ama örneğin geri manevra yapmak için durduğumda da yaptı, yani sadece vites geçişi değil aslında frenlemenin sonunda da durunca yaptı. Bu nedenle de yazılımsal bir kargaşa olmuş gibi hissettim, sanki autohold ile ilgili bir şeyler. Yıllardır kullandığım için çok garip geldi ve korkuttu. Ne dersiniz ne olabilir ? Akşam tekrar test ettiğimde bir sorun görmezsem yola çıkmalı mıyım ?

Akşamı bekleyemedim 40 dereceye yakın sıcakta, iş yerimin çevresinde turladım. Dur kağıt ileri geri 123. Yokuşta dur kalk, en ufak bir gariplik göremedim. Gerçekten çok ilginç.

Upvote 0
hocam 3 gün önce alt devirlerde gaz tepkisi gecikmesiz fişek gibi olan arabam 1 gecede berbat bi duruma geldi kendi kendine.
şu an yarım veya çeyrek gazla hızlanmaya kalktığımda araba 2-3 saniye sonra hızlanıyor. bizim araçlar bazen böyle salak saçma şeyler yapabiliyor. takma kafana menapoza girmiş karı gibi arada geliyorlar bizim araçlara :D yola çıkabilirsin için rahat olsun.

Upvote 0
hocam 3 gün önce alt devirlerde gaz tepkisi gecikmesiz fişek gibi olan arabam 1 gecede berbat bi duruma geldi kendi kendine.
şu an yarım veya çeyrek gazla hızlanmaya kalktığımda araba 2-3 saniye sonra hızlanıyor. bizim araçlar bazen böyle salak saçma şeyler yapabiliyor. takma kafana menapoza girmiş karı gibi arada geliyorlar bizim araçlara :D yola çıkabilirsin için rahat olsun.
Cevabınızı okuyunca aklıma geldi. Arabanın garantide olduğu dönemlerde bir gün sağ ön kısa far uyarısı verdi, indim baktım yanıyor. Gündüz bu arada farlar otomatikte ama sadece gündüz farları açıktır. Bütün lambaları denetim sorun yok, stop ettim. 3-5 dk sonra yeniden çalıştırdım, bugüne kadar bir daha aklıma bile gelmemiştir. Gerçekten arada bir kafayı yiyorlar sanırım. Hızlı toparladıkları sürece sorun yok :D

Upvote 0
Cevabınızı okuyunca aklıma geldi. Arabanın garantide olduğu dönemlerde bir gün sağ ön kısa far uyarısı verdi, indim baktım yanıyor. Gündüz bu arada farlar otomatikte ama sadece gündüz farları açıktır. Bütün lambaları denetim sorun yok, stop ettim. 3-5 dk sonra yeniden çalıştırdım, bugüne kadar bir daha aklıma bile gelmemiştir. Gerçekten arada bir kafayı yiyorlar sanırım. Hızlı toparladıkları sürece sorun yok :D
bundan 2 ay öncesine kadarda sabah ilk çalıştırmada araba sibop vuruyor gibi ses çıkartıyordu 5-10 dakika geçiyordu anca ses kesiliyordu şükür o da kendi kendine geçti eski alman araçları huylu olur biraz alışmak lazım :D

Upvote 0
Sıcaklardandır, sıcaklardan!;)

Frene hafif mi basıyorsunuz? Yokuş kalkış desteği (hillholder) örneğinde, frene tam basılmazsa devreye girmiyor! Autohold'u bilmiyorum.

Upvote 0

Geri