Golf 7.5 Highline 1.4TSI ESP Çok Sık Devreye Giriyor

circassianeagle

Yeni Üye
İsim
Samet
Araç
Golf 2018 1.4TSI BMT Highline
Arkadaşlar merhaba

Golf aracımda özellikle yokuş kalkışta esp çok sık devreye giriyor, kavşak dönüşlerinde araç hız kesebiliyor gaza bastığımda virajı çıktığım gibi gaza basınca bmw gibi araba çarpraz gitmeye başlıyor. Lastikler premium contact 7 1 yıl olmadı ve bu arada 3-4 ay kışlık lastik kullandım. ek olarak sıcak havalarda ABS çok sık veya az frene bastığımda bile devreye. Geçen bi ustaya götürdüm frenlerin gayet iyi dedi, abs devreye girer aniden bastığında dedi, ama bu yüksek hızlarda değil düşük hızlarda oluyor yaya vs çıksa çarpabilirsin yani. Havalar biraz serin olunca böyle bir problemi fazla yaşamadım. Ama araba eskisi gibi gücen vermiyor. Araçta gaz tepkimesini direkt olarak ayarladım, ve çekiş kontrolü üst seviyeye getirdim. Bunları geri alıp denedim yine aynı. Yokuşlarda gaza basmaya korkuyorum 2. Viteste bile bazen gaza bastığımda esp devreye giriyor ayağımı gazdan çekiyorum. İnat edersem tak tak sesler geliyor. Arabayı hiç bilmesem bi parça bozuk herald diyeceğim. Sakin sürüşte problem olmuyor. Yüksek süratlerde de herhangi bir problem olmuyor. Disklerde hafif yamukluk olabilir bazen yokuş aşağı inerken ışıklara yaklaştığımda hır hır ses geliyor disklerden.Problem lastikten mi, ABS sensöründen mi veya daha önce bu tarzda problem yaşayan oldu mu? Neyden kaynaklanıyor? Veya motor lastiklere fazla güç aktardığından mı oluyor bilmiyorum.

Teşekkürler

Tak tak dediğiniz ses, araç arka frenleri arabayı dengelemek için kullandığından oluyor. Biraz irkiltici bir ses haklısınız dilerseniz VCDS ile kapatılabiliyor ama ses dışında bir zararını görmezsiniz.

Çok fazla değişken söylediniz tam olarak sebebini söylemek mümkün değil ancak turbolu önden çeker araba düşük hızlarda tutmayan yolda patinaj yapar, normaldir. Lastiğiniz her ne kadar iyi olsa da türkiyede genel olarak asfalt kalitesi ve toz sorunu var. Yollar uzun süre yağmur görmeyince tozlanıyor ve 4 çeker bile çok rahat patinaja kalkabiliyor. Betona benzeyen bir asfalt kullanıyor belediyelerimiz. Bu tipte olan yollar katiyen yol tutmuyor.

Uzun lafın kısası; Gaza yolun kaldırabileceğinden fazla başmışsınız gibi geldi bana. Davranışlar normal gibi.

Upvote 0

Geri