Aynen öyle yoğunluktan dikkat etmemiş ve 4 adet fiyatı vermiştir, ama sizin araçta 3 adet bujiye ihtiyaç var, Zaten (güncel bakım masrafları) konusunda 2-3 sayfa geriye gittiğinizde 15 gün önce bir arkadaşımızın paylaştığı buji değişim faturasını görebilirsiniz, ancak o araç sizinki gibi 8 yaşında olmadığı için indirim oranı %30 ‘dan az, buji adet fiyatı 730 lira +%20 kdv yani dışardan aldığınız bujiden daha ucuza geliyor,Yüzyüze de gidip gördüğüm için yaşlı bir adamdı yüksek ihtimal bana 4 adet buji fiyatı verdi.
Bilgiler için çok teşekkür ederim servisi arayıp buji ve hidrolik değişim ücretini sordum birazdan dönüş yapacaklar burayada ne kadar olduğunu yazacağım. Dediğiniz gibi bariz fark yoksa siparişi iptal edip serviste yaptıracağım işlemi.Aynen öyle yoğunluktan dikkat etmemiş ve 4 adet fiyatı vermiştir, ama sizin araçta 3 adet bujiye ihtiyaç var, Zaten (güncel bakım masrafları) konusunda 2-3 sayfa geriye gittiğinizde 15 gün önce bir arkadaşımızın paylaştığı buji değişim faturasını görebilirsiniz, ancak o araç sizinki gibi 8 yaşında olmadığı için indirim oranı %30 ‘dan az, buji adet fiyatı 730 lira +%20 kdv yani dışardan aldığınız bujiden daha ucuza geliyor,
(Yedek Parça ve İşçilikte) %30 Zubizu indirimi hakkınız mevcuttur, ancak çalışan personelin dediği gibi bu indirim serviste yapılan işlemlerde geçerlidir fakat yapılacak %30 indirim ile; servis ile dışarsı arasında çok küçük rakamlar fark olacağı için buji değişimi, fren hisrolik değişimi, silecek değişimi (eko seri olmayan), bu işlemler dediğim sebeblerden yetkili serviste yaptırmak daha mantıklı oluyor.
Dışardan silecek aldınız 8 lira olsun diyelim, servisten bakım yapılırken faturaya eklettiğinizde 9 lira oluyor, yani sileceği perakende olarak satın alcağınıza yapılan buji değişimi gibi işlemler esnasında silecek ekleyin fatura dediğinizde servisteki o silecekler dışardan aldığınız silecek ile aynı rakamlara geliyor, sileceği de kutusunu açmayın bagaya koyun diyorsunuz, siz istediğiniz zaman değiştiriyorsunuz.
Rica ederim, bir de (Mail yoluyla) fiyat teklifi istiyorum dediğinizde ve aracın plaka ve şasi numarasını servis ile paylaştığınızda, size verilecek teklifte yapılacak tüm indirimleri görme imkanınız olur, diğer türlü sözlü olarak telefon ile verecekleri fiyatta yapılacak indirimleri söylemiyorlar/söyleyemiyorlar., oysa ki aracın plaka vs. bilgilerini verdiğinizde kendi sistemlerinde yapılacak tüm indirimler ve indirim sonrası toplam fiyatı sistem hesaplar ve daha sağlıklı daha kesin fiyatı görmüş olursunuz.Bilgiler için çok teşekkür ederim servisi arayıp buji ve hidrolik değişim ücretini sordum birazdan dönüş yapacaklar burayada ne kadar olduğunu yazacağım. Dediğiniz gibi bariz fark yoksa siparişi iptal edip serviste yaptıracağım işlemi.
Telefonu şimdi kapattım telefon üzerinden plaka bilgilerini vererek aldığım fiyat buji ve fren hidroliği değişim ücreti işçilik dahil indirimsiz 10122 TL %35 indirim ile beraber 7085 TL Ali Hocam.Rica ederim, bir de (Mail yoluyla) fiyat teklifi istiyorum dediğinizde ve aracın plaka ve şasi numarasını servis ile paylaştığınızda, size verilecek teklifte yapılacak tüm indirimleri görme imkanınız olur, diğer türlü sözlü olarak telefon ile verecekleri fiyatta yapılacak indirimleri söylemiyorlar/söyleyemiyorlar., oysa ki aracın plaka vs. bilgilerini verdiğinizde kendi sistemlerinde yapılacak tüm indirimler ve indirim sonrası toplam fiyatı sistem hesaplar ve daha sağlıklı daha kesin fiyatı görmüş olursunuz.
Bi yerde bi yanlışlık var ama anlamadım, bujinin fiyatı belli, 730 lira +%20 kdv, yani 876 lira, %30 imdirim yapıldığında adet fiyatı 613 liraya geliyor, işçiliğin de fiyatı belli,Telefonu şimdi kapattım telefon üzerinden plaka bilgilerini vererek aldığım fiyat buji ve fren hidroliği değişim ücreti işçilik dahil indirimsiz 10122 TL %35 indirim ile beraber 7085 TL Ali Hocam.
Başka yetkili servisten de en azından fiyat teyiti için fiyat alabilirsiniz.Telefonu şimdi kapattım telefon üzerinden plaka bilgilerini vererek aldığım fiyat buji ve fren hidroliği değişim ücreti işçilik dahil indirimsiz 10122 TL %35 indirim ile beraber 7085 TL Ali Hocam.
Ortalama ömrünü tamamlamış veya tamamlamak üzere gibi zaten bujiler, değişim elbette sağlıklı olacaktır, zaten tüm ağır bakımları yapmışsınız, tertemiz çıkar.Can hocam buji belirtisi olarak aracımda herhangi bir sıkıntı yok ama dediğim gibi 100k km de aldım ve şuan 122k km de ilk aldığımda INA marka triger ve v kayışını zaten değiştirmiştim kafamın rahat olması için bujileri değiştirmek istiyorum. Almayı düşünen üyeler için yazayım;
Motul 8100 Xclean+ 5*30= 2313 TL (Motul Mağaza)
Mann Hava-Yağ-Antibakteriyel Karbonlu Polen Filtresi= 2068 TL (onlineyedekparça)
Kfs13 3 Litre Antifriz= 1085 TL (Egemot)
3 adet NGK İridyum Buji= 1998 TL (otosupermarket-ate yetkili distribütörü)
1 Litre Ate Super Dot 5.1 Yüksek Performanslı Fren Hidrolik Yağı=764 TL (otosupermarket-ate yetkili distribütörü)
Yetkili servis dün 17 Bin fiyat verdi bu fiyatın içinde antifriz değişimi ve işçilik yok gerisini siz düşünün.
Hocam hiç denemedim kaş yapalım derken göz çıkarmayalım sonraKendi aracım için 2013 model 1.2 TSİ buji değişimi için yetkili servisten 3200 civarı fiyat aldım geçen sene, bende gidip NGK buji ve tork anahtarı aldım. Bujileri kendim değiştim. Ancak buji değişimi biraz zor ve maliyetli ateşleme bobinine zarar verirseniz maliyet artıyor.
Bende iridyum bujinin uzun ömürlü ve yüksek sıcaklıklara dayanabildiğini okuduğum için denemek istedim. Ülke şartlarına göre Ferrari parasına Golf alıyoruz en azından kaliteli malzeme kullanarak uzun süre kullanabilelim.Ortalama ömrünü tamamlamış veya tamamlamak üzere gibi zaten bujiler, değişim elbette sağlıklı olacaktır, zaten tüm ağır bakımları yapmışsınız, tertemiz çıkar.
Bazı kaynaklar iridyum bujiler için 90-120.000km dayanır demiş ama bence sağlıklısı bu değil. NGK veya Bosch tercih edilebilir. NGK nın performans modelleri vardı bir de yanlış hatırlamıyorsam.