Arıza Lambaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Chedjou
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Chedjou

Üye
Araç
2023 Golf 8 Life DSG
Merhabalar, 2023 Golf 8 Life araca sahibim. Sıfırdan beri bende, alalı 20 ay ve 23 bin km oldu. Aracımda akşam iş çıkışında ilk marşta fotoğraftaki arıza lambaları yandı. Aracın gidişinde bir problem yoktu ancak yolda sürekli arıza verdi. Ben de akü zayıf diye düşünüp aracı S moda alarak motoru kapatmasını engelledim ve yüksek devir çevirerek aküyü şarj etmesini umdum. İş çıkış kaosu ortasında yolda kalmamak adına ise motoru hiç stop etmeyi denemedim. Verdiği arızalar Park sensörü devre dışı, Autohold arızası, ESP devre dışı, lastik basıncı, elektronik park freni devre dışı şeklindeydi.

Eve geldikten 1,5 saat sonra inip aracı çalıştırdığımda aynı arızalar hala duruyordu. Servisten sabaha randevu aldım ama bu şekilde kullanmaya da çekiniyorum açıkçası. Yol yardımı mı arasam diye de düşünmüyor değilim. Daha önce başına gelen olduysa aydınlatırsa sevinirim.

115a441d-9d60-40a9-9744-3bd6c62eca7a.jpg

MQB Evo platform yani son nesil Golf, A3, Leon, Formentor, Caddy vs. gibi araçlarda hayalet arızalar olabiliyor, yani aslında hiçbir arıza yok ama araç rastgele zamanlarda rastgele sistem arızları verebiliyor ve genelde bu arızalar aç kapa yapınca geçiyor.

Şahsen kendi aracımda da bazen rastgele zamanlarda Hata:SOS, Hata: Çocuk Kilidi, Hata: Hava yastığı gibi ikazlar geliyor, bazen anında kayboluyor bazen ise aç kapa yapınca gidiyor, obd üzerinden tarayınca kalıcı bir arıza veya sorun gözükmüyor.

Siz yine de servise gidip bilgi alın ama genelde bu platformda rastgele geçici arıza ışıkları herkeste var.

Upvote 0
Şimdi tekrar çıkıp biraz sürüş yaptım. Trafik sakindi ve 5 dk gittikten sonra arızalar birer birer gitti. Sanırım aküydü, şarjı dolunca sorun gitti. Bakalım sabah arıza verecek mi göreceğiz.

Upvote 0

Geri