Motor-şanzıman tarafından gelen ses ve kaput civatalarındaki sök-tak

Arda3981

Yeni Üye
İsim
ARDA
Araç
GOLF 8.5
Herkese merhaba bir süredir forumu aktif bir şekilde takip ediyorum. Başıma gelen olayı anlatacağım.

Videoları ekleyemedim, şikayetvar.com üzerindeki linkten bakabilirsiniz. Lütfen videoları izleyip bu gelen sesin normal olup olmadığı konusunda fikirlerinizi benimle paylaşın.

https://www.sikayetvar.com/erkur-ot...-suregelen-arizalar-ve-yetersiz-servis-cozumu

24.01.2025 tari̇hi̇nde faturası kesi̇len, 27.01.2025 tari̇hi̇nde Düzce Erkur Otomoti̇v'den sıfır olarak satın aldığım 2024 model 1.5 manuel golf impression aracım i̇le yaşamış olduğum mağduri̇yetler gerçekten canımı sıkmaya başladı.

Kaputta Yer Alan Sök-Tak ve Somunların Üzerindeki Boyalar

Aracımı dış etmenlerden korunması maksadıyla 08.05.2025 tari̇hi̇nde, 2.694 km’de i̇ken komple ppf (şeffaf boya koruma fi̇lmi̇) kaplatmak üzere özel servi̇s’e bıraktım.

Aracın satışı esnasında, eğer araçta kaplama var i̇se boya mi̇kron değerleri̇ni̇n kaplamadan dolayı ölçülmesi̇ni̇n mümkün olmadiği ve bu nedenle kaplama i̇şlemi̇ öncesi̇nde eksperti̇z yapılması gerekti̇ği̇ i̇çi̇n eksperti̇z yaptırdık. (ilerleyen süreçte, satış esnasında herhangi̇ bi̇r problem yaşanmamasi ve alıcının gönül rahatlığı i̇le kaplamayı söktürmeden aracı kullanabi̇lmesi̇ açısından.)

Eksperti̇z i̇şlem sonucuna göre sol ön ve arka kapı, sağ arka kapı ve motor kaputunda sök tak olduğu bi̇lgi̇si̇ tarafıma veri̇lmi̇şti̇r. Sök-tak i̇şlemleri̇ni̇n volkswagen marka araçlarda çok sık olduğu, yalnız özelli̇kle kaputta yer alan menteşe bi̇rleşi̇m yerleri̇ndeki̇ 3 somunun üzeri̇nde sök tak sonrası yapılan boyanın çok afaki̇ bi̇r bi̇çi̇mde farklılık gösterḋiği tarafıma bi̇lgi̇si̇ veri̇li̇p raporda da yer almıştır.

Tüm bunların akabi̇nde önceli̇kle bunların fabri̇kasyon kaynaklı olup olmadığına dai̇r 16.05.2025 tari̇hi̇nde Düzce Erkur’a başvurdum, 28.05.2025 tari̇hi̇nde gelen i̇nceleme sonucunda bu izlerin tekni̇k bi̇r sorun oluşturmadığına, i̇lgi̇li̇ i̇zleri̇n fabri̇kada üreti̇m aşamasında kaynaklandığına dai̇r bi̇r yazı tarafıma veri̇lmi̇şti̇r.

Eğer aracın sıfır olarak tarafıma tesli̇m edi̇ldi̇ği̇ gün, özelli̇kle kaput menteşeleri̇nde yer alan somunların üzerindeki boya farklılıklarını görseydi̇m bu aracı tesli̇m almazdım. Ni̇teki̇m aynı düşüncemi̇ Düzce Erkur Otomoti̇v müdürüne de i̇leti̇p, aracıma katlanır ayna montajı ve aracın i̇lk bakımının ücretsi̇z olarak yapılmasını talep etti̇m. Kendi̇si̇ böyle bi̇r talebi̇n onların yetki̇si̇ dahi̇li̇nde olmadığını ve doğuş otomoti̇v i̇le görüşmem gerekti̇ği̇ bi̇lgi̇si̇ni̇ vermi̇şti̇r. Doğuş otomoti̇v i̇le yapmış olduğum görüşmede erkur otomoti̇v’den talep etti̇ği̇m katlanır ayna ve i̇lk bakimin ücretsi̇z hedi̇ye edi̇lmesi̇ni̇ i̇stedi̇m.

02.06.2025 tari̇hi̇nde 0262 676 92 31 numaralı Doğuş Oto’dan aranarak i̇stekleri̇me olumsuz cevap verdi̇kleri̇ tarafima bi̇ldi̇ri̇lmi̇şti̇r.

Aracın 2. ve Benim Canımı Sıkan Motor-Şanzuman Tarafından Gelen Ses İle Alakalı Hatası

Daha sonrasında bütün bunlardan bağımsız bi̇r arıza olarak, vi̇deoda görüldüğü gi̇bi̇ aracın altında motor kısmından ses geldi̇ği̇ i̇çi̇n 16.06.2025 tari̇hi̇nde aracımı yine Düzce Erkur yetki̇li̇ servi̇se götürdüm. Servi̇ste atölye tarafinda arkadaş i̇le tur attık ve aracın sesi̇ni̇ kendi̇si̇ne di̇nletti̇m, gerekli̇ kontrolleri̇n yapılacağını tarafıma i̇letti̇. Aracım 1 gün servi̇ste kaldıktan sonra, 17.06.2025 tari̇hi̇nde aracın bütün aksamlarının kontrol edi̇ldi̇ği̇, “sesi̇n cam açıkken geldi̇ği̇, cam kapalıyken herhangi̇ bi̇r ses gelmedi̇ği̇ i̇çi̇n bunun konfor kaybı olarak değerlendi̇ri̇ldi̇ği̇ ve tekni̇k olarak müdahale edi̇lecek bi̇r arıza görülmedi̇ği̇” şekli̇nde not i̇le aracı bana tesli̇m edecekleri̇ni̇ bi̇ldi̇rdi̇ler. Ben de yetki̇li̇ arkadaşa dün araç i̇le beraber tur attığımızı, sesi̇ kendi̇si̇ni̇n de duyduğunu bunun normal bi̇r ses olmadığını söyledi̇m. Fabri̇kaya görüntülü bi̇r şeki̇lde bağlandığı bu sesi̇n normal olduğunu oradaki̇ arkadaşlarin kendi̇si̇ne söylemesi̇ üzeri̇ne aracı tesli̇m etti̇kleri̇ni̇ bi̇ldi̇rdi̇. Bundan 2 gün sonra yolda gi̇derken, araç tahri̇k si̇stemi̇ uyarisi verdi̇ ve motor ariza ışıkları yandı, servi̇si̇ aradım, yol yardımı aramam gerekti̇ği̇ni̇ söyledi̇. Sonrasında arıza uyarısı söndü.

Doğuş i̇nternet si̇tesi̇ üzeri̇nden yaptığım şi̇kayet sonucu Doğuş Kocaeli̇ bölge müdürü tarafından arandım, konuyu anlattım, kendi̇si̇ konu i̇le i̇lgi̇leni̇p tarafıma dönüş yapacakları bi̇lgi̇si̇ni̇ verdi̇, henüz tarafıma ki̇mse dönüş yapmadı ve arabayı hala vi̇deoda gelen ses i̇le bi̇rli̇kte kullanmaya devam etmekteyi̇z.

Bu konuda fikir, görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    271.4 KB · Görüntüleme: 53
  • 2.png
    2.png
    230.7 KB · Görüntüleme: 47
  • WhatsApp Image 2025-06-20 at 08.49.07 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-20 at 08.49.07 (1).jpeg
    125.6 KB · Görüntüleme: 47
  • WhatsApp Image 2025-06-20 at 08.49.07.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-20 at 08.49.07.jpeg
    167.5 KB · Görüntüleme: 48
  • Ekran görüntüsü 2025-06-23 140531.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-23 140531.png
    587 KB · Görüntüleme: 50
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    125.8 KB · Görüntüleme: 48
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    92.3 KB · Görüntüleme: 52

çok dert etmeyin hocam binin keyfinize bakın, insan üretimi sök tak olsa ne olacak sıfır aldınız zaten ötesi yok yani.

Aynı araç bende de var. 2024 eylül çıkışlı Golf 8,5 impression.
Kaput ve bagajdaki tüm vidalarda ayar ve sizinki gibi üzerinde rötüş boyası var.

Bende yazı ve pdi raporu aldım.
Forumda arama kısmına yazarsanız bir çok araçta olduğunu görürsünüz.
Fabrikada üretim aşamasında son kontrolde ayarsızlık varsa bunları oynayıp rötüş yapıyorlar.

Fakat araçtan gelen ses normale benzemiyor.
Yetkili olmayan özel bir servisten fikir almanızı tavsiye ederim.

Aynı araç bende de var. 2024 eylül çıkışlı Golf 8,5 impression.
Kaput ve bagajdaki tüm vidalarda ayar ve sizinki gibi üzerinde rötüş boyası var.

Bende yazı ve pdi raporu aldım.
Forumda arama kısmına yazarsanız bir çok araçta olduğunu görürsünüz.
Fabrikada üretim aşamasında son kontrolde ayarsızlık varsa bunları oynayıp rötüş yapıyorlar.

Fakat araçtan gelen ses normale benzemiyor.
Yetkili olmayan özel bir servisten fikir almanızı tavsiye ederim.
Evet benzer sök-tak boya rötuşlarını gördüm, ama sesi hala çözemediler, dışarıda servise götürdüm aracı lifte kaldırdım hatta videoları bizzat ben çektim. Sesin şanzuman - motor tarafından geldiğini söylüyorlar, fakat herhangi bir işlem yaptırmadım haliyle. Kocaeli bölge müdürü 2 sefer aradı bu sesin normal olup olmadığını anlamaları için 1.5 manuel araç bulup, karşılaştırma yapmaları gerektiğini söyledi. Türkiyede araç bulamıyorlarmış ama ben bu ses ile aracımı kullanmaya devam ediyorum. Endişem bu yönde takma kafanı diyen arkadaşlar var ama bu ses bana normal gelmiyor, neticede ilk defa araç kullanmıyoruz.

Teşekkürler cevabın için

Evet benimde bagaj vidalarında ayar var servisten yazı aldım. Sanırım volkswagen araçlarında oluyor ayarsız satmamak için düzeltip satıyorlar.

Geri