Yağ eksiltme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Erhan39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erhan39

Üye
İsim
Erhan
1.4 tsi bmt cxse aracımda 6 yıldır motul kullanıyorum son yağ bakımını yaptırdığım dan beri biraz yağ eksiltme oldu değişim zamanı da geldi motul den devam mı edeyim yoksa lıquı 4200 mü alayım yoksa başka önereceğiniz başka bir marka memnun kaldığınız var mı

Ekli dosyalar

• IMG_5713.jpeg
    IMG_5713.jpeg
    55.2 KB · Görüntüleme: 0
  • IMG_5714.png
    IMG_5714.png
    1.1 MB · Görüntüleme: 0

Yağ eksiltmenin bu iki yağ ile de alakasi yok.Hangisini koyarsanız koyun yine eksilme olacaktır yağın neden eksildigini çözmek gerekiyor öncelikle.

Upvote 0
Yağ eksiltmenin bu iki yağ ile de alakasi yok.Hangisini koyarsanız koyun yine eksilme olacaktır yağın neden eksildigini çözmek gerekiyor öncelikle.
Bu en son yağ bakımında eksiltme olmaya başladı yağın sahte olduğunu düşünüyorum o sebeple yağ markasını da değiştireyim mi diye sormaktayım gene eksiltme olursa sebeplerini araştıracağım

Upvote 0
Bu en son yağ bakımında eksiltme olmaya başladı yağın sahte olduğunu düşünüyorum o sebeple yağ markasını da değiştireyim mi diye sormaktayım gene eksiltme olursa sebeplerini araştıracağım
Aracın kmsi nedir? Ne kadar eksiltti? Liqui moly düşünüyorsaniz yetkili bayiden alın onun da sahteleri var piyasada

Upvote 0
Bende tam tersi oldu. Motul kullanırken eksiltme yapmadı son bakımda lm kullandım eksiltme yaptı araçta herhangi bir kaçak yok. Gelecek bakımda Motul ya da Shell kullanacağım.

Upvote 0
Benimde aracım 7.5 1.4tsi en son Ocak ayında bakımı yapılmış ben Mart ayında aracı aldım planlanan bakımına 3000km var Castrol yağ konmuş ancak biraz önce yağ uyarısı verdi aracım Petronas 5.30 koymayı düşünüyorum bende. Ne dersiniz?

Upvote 0
Yağ markasını sürekli değiştirmek iyi değildir, bir yağ markasında karar kılıp sürekli aynı yapı kullanmak daha iyidir,

Şayet yağ sahte olsaydı ; sahte yağ asla 10-15 bin km boyunca dayanmaz zaten, sahte yağ koyulduktan kısa süre sonra (500-1.000 km) sonra su koy verir, motorda ciddi arızalara sebebiyet verirdi.

Upvote 0

Geri