Plaka Tazeleme

Arkadaşlar merhaba, aracımın plakası eskidi (taş izleri, eziklikler ve yamukluklar) yasal yollarla yenilemek için nasıl bir yol izlemeliyim yada yasal olmayan bir yoldan da yenisini yaptırsam sorun olur mu?
plakanızın birini sökün ve trafik şubeye gidip diğer plakanın düştüğünü belirtin. sonra harç yatırıp plakacıya gidip yenisini bastırın

1 yıla yakın süredir app plaka kullanıyorum (mühürlü vs. Zamanında şöforlar ve otomobilciler federasyonundan alınmış) çevirmede vs hiç sorun yaratmadı muayene de sıkınıtı çıkmadı. Aracım dıştan full stock duruyor onun için polislerin dikkatini çekmemiş olabilir.

Orjinal plakaya dönmek istiyorum ama applerinde bende kalmasının yolu var mı.

plakanızın birini sökün ve trafik şubeye gidip diğer plakanın düştüğünü belirtin. sonra harç yatırıp plakacıya gidip yenisini bastırın
Bu şekilde kayıp olarak plaka bastırılırsa aynı plaka için sadece bir kez hak var. Eğer daha sonra gerçekten plaka düşüp kayıp olursa yeni bir plaka (harf-rakam değişikliği) gerekecektir.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Arkadaşlar merhaba bugün yeni plakalarımı aldım (Ankara'da yaşıyorum). Notere eski plakalarımla gidip plaka baskı talebi belgesi aldım 335₺ ücret ödedim.(Eski plakalarımı imha etmek üzere noter aldı.
Sonrasında şoförler odasına ait plaka basım merkezine giderek 680₺ ücret karşılığında 2 adet yeni plakamı teslim aldım.
Bu arada ben plakalık kullanmıyorum direk yapıştırmayı tercih ediyorum bu konuda tavsiyesi olan var mı? (Yapıştırıcı olarak ORAPI ORABOND CRISTAL 128)

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba bugün yeni plakalarımı aldım (Ankara'da yaşıyorum). Notere eski plakalarımla gidip plaka baskı talebi belgesi aldım 335₺ ücret ödedim.(Eski plakalarımı imha etmek üzere noter aldı.
Sonrasında şoförler odasına ait plaka basım merkezine giderek 680₺ ücret karşılığında 2 adet yeni plakamı teslim aldım.
Bu arada ben plakalık kullanmıyorum direk yapıştırmayı tercih ediyorum bu konuda tavsiyesi olan var mı? (Yapıştırıcı olarak ORAPI ORABOND CRISTAL 128)
Ankara Şoförler Odasında da birkaç farklı font bulunuyor muydu?

Aynen hocam sizin 20 dk yaptığınızı ben Ankara’da 1 günde zor bitirir yada bitiremem
Hocam daha önce plaka değişimi yapmadın heralde bu bir gün falan sürecek bir işlem değil bende İstanbul’dayım ama en fazla 1 saat sürecek işlem. Noterde işlemi yapıyorsun plaka basım merkezine verip plakayı alıyorsun bu kadar

Benim asıl merak ettiğim app dışında normal plaka basım merkezlerinin de farkı var kimi daha düzgün basım yaparken kimi daha çirkin yapıyor kimi sanki farklı front kullanır gibi basıyor mesela 4 rakamını iki farklı şekilde de basıyorlar hem daha güzel basım yapan hemde yasal olan bir yere denk gelmek şansa kalıyor heralde

çift taraflı kaliteli bir bant ve aralara terason

Geri