Hidrolik beyin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wcnn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

wcnn

Yeni Üye
İsim
Cenan
Araç
Golf TDI
Herkese selam. 2012 Golf dsg aracımda ilk kalkışta doğrudan D2 ile kalkma problemi var. Durup tekrar kalkınca düzeliyor. Ek olarak sarı motor arızası ışığı yanıyor. Bilgisayara bağlattım ve motor arızası ışığının da şanzıman ile ilgili olduğunu ve hidrolik beyin değişiminin gerekebileceğini söylediler. Önce yağ değişimi yapıp deneyebileceğimi de belirtti usta. %50 ihtimalle düzelebilir dedi. Hidrolik beyin olarak forumda bişey bulamadım o yüzden açtım konuyu. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

VAG grubunun araçlarının neredeyse tamamı rahat kalkmak için D2'de kalkar, dizeller hep D2'de kalkar 1. vites çok kısa olduğu için. Yazılımsal bir durum, mekanik bir problem yok araçlar fabrikadan bu yazılımla çıkıyor. DSG optimizasyonu yaptırabilirsiniz D1'den kalkmasını D1'de daha uzun durmasını sağlayacak şekilde çeşitli yerler yapıyor bu işlemi çok yaygın. Aracınızı boştan yere elletmeyin, durum normal anlayacağınız.

Upvote 0
VAG grubunun araçlarının neredeyse tamamı rahat kalkmak için D2'de kalkar, dizeller hep D2'de kalkar 1. vites çok kısa olduğu için. Yazılımsal bir durum, mekanik bir problem yok araçlar fabrikadan bu yazılımla çıkıyor. DSG optimizasyonu yaptırabilirsiniz D1'den kalkmasını D1'de daha uzun durmasını sağlayacak şekilde çeşitli yerler yapıyor bu işlemi çok yaygın. Aracınızı boştan yere elletmeyin, durum normal anlayacağınız.
Teşekkür ederim cevap için ancak şöyle bir durum var. Araç D2 de kalkıyor ancak örneğin D4 ten yukarı çıkamıyor bu şekilde kalkınca. Durup tekrardan çalıştırıp D1 den başlatınca sorun ortadan kalkıyor. Bu da optimizasyon ile düzelmesi mümkün bir durum mu?

Upvote 0
Teşekkür ederim cevap için ancak şöyle bir durum var. Araç D2 de kalkıyor ancak örneğin D4 ten yukarı çıkamıyor bu şekilde kalkınca. Durup tekrardan çalıştırıp D1 den başlatınca sorun ortadan kalkıyor. Bu da optimizasyon ile düzelmesi mümkün bir durum mu?
Hayır. Araç tek vitesleri görümüyor muhtemelen. Şanzıman içindeki mıknatıslarda çapak birikmiştir. İşin ehli bir yerde mekatronik ve şanzıman bakımlarınızı ve kontrollerinizi yaptırın.

Upvote 0

Geri