Direksiyon Arıza Işığı

cgty1397

Yeni Üye
İsim
çağatay
Araç
Golf MK5 1.6 FSİ Sportline
Herkese merhabalar. Yaklaşık 2-2.5 ay önce direksiyon kutum arıza verdi ve yurtdışı çıkma bir kutu ile değişimi yapıldı. Problemim çözülmüştü. Fakat son 1 hafta 10 gündür aracı sürmeye başladıktan yarım saat sonra falan direksiyon arıza ışığı önce sarı-kırmızı aralığında gidip geliyor, sonrada kırmızı olarak kalıyor. Gidip gelme yaparken direksiyonda herhangi bir problem yok. Ama kırmızıya döndüğünde sertleşmeye başlıyor. Yaptırdığım direksiyoncuya götürdüm. Kutuyla alakalı bir problem olmadığını, ya açı sensöründen ya da tesisatla alakalı bir problem olabileceğini söyledi. Bilgisayara bağlamaya çalıştı ama onun cihazı bağlanmadı. Sonra bende kendi ustama götürdüm. Orada cihaza bağladığımızda açı sensörü ile ilgili hata çıktı. Hatayı sildik ve aracı kullandım 2 dakika sonra tekrar kırmızı yaktı ve eskisinden daha sert oldu direksiyon. Sanki kitlenmiş gibi. Aracı stop edip 15 dakika sonra çalıştırdığımda herhangi bir arıza yakmadı ve direksiyon normaldi. Sürekli gidip gelmesinden ötürü sensörden değilde sanki bir temassızlık var gibi geliyor. Isınınca yapmasından dolayı da acaba kablolarla ilgili midir diye düşünüyorum. Biraz araştırdığımda zayıf aküden kaynaklanabileceğini de gördüm. Sizce problem nedir? Nereden başlamalıyım? Açı sensörü bildiğim kadarı ile pahalı bir parça. O yüzden en uygun şekilde çözüme ulaşmaya çalışıyorum. Ve aracın direksiyonunu kendim sökebilir miyim? Elim yatkındır böyle şeylere ama usta sökerken airbag açılabilir dedi. O yüzden temkinli olmakta fayda var.

Geri