Ankara Servis-Usta Önerisi (Turbo)

Ctnkaya

Yeni Üye
İsim
Yiğit ÇETİNKAYA
Araç
Golf VI 1.4 TSI - 2011
Merhaba,
Bolu yoluna her gidişimde aşağıdaki hatayla karşılaşıyorum. Ankara içi şehir trafiğinde herhangi bir sorun yaşamıyorum; ancak bu güzergâhta araç aniden gazı kesiyor ve kendini koruma moduna alıyor. Günlük kullanımda performans anlamında bir problem hissetmedim.

Bu sorunu güvenle gösterebileceğim bir Ankara içinde bildiğiniz bir usta veya yetkili servis öneriniz var mı?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Herkesin geçmiş bayramını da kutlar, iyi günler dilerim. 😊

Araç => Golf 6 1.4 TSI 2011

🔧 Hata Kodu: P0234
Açıklama:
Turboşarj / Süperşarj A - Aşırı Takviye
Durumu: Daimi (aktif hata)
Modül: $7E8 - Motor kontrol modülü (ECU)

Ekli dosyalar

• 1749543417605.png
    1749543417605.png
    241.7 KB · Görüntüleme: 19

Km kaç hocam ?

Bakımlar hep düzenli ve kaliteli ürünlerle mi yapıldı? Eski aracımda hiç karşılaşmamıştım. Aynı motordu.

Km kaç hocam ?

Bakımlar hep düzenli ve kaliteli ürünlerle mi yapıldı? Eski aracımda hiç karşılaşmamıştım. Aynı motordu.
186 bin de hocam, düzenli bakımları yetkili serviste yapılmış aracın 10 bin km önce satın aldık.

Periyodik bakıma 5 bin km kaldı.

Merhaba,
Bolu yoluna her gidişimde aşağıdaki hatayla karşılaşıyorum. Ankara içi şehir trafiğinde herhangi bir sorun yaşamıyorum; ancak bu güzergâhta araç aniden gazı kesiyor ve kendini koruma moduna alıyor. Günlük kullanımda performans anlamında bir problem hissetmedim.

Bu sorunu güvenle gösterebileceğim bir Ankara içinde bildiğiniz bir usta veya yetkili servis öneriniz var mı?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Herkesin geçmiş bayramını da kutlar, iyi günler dilerim. 😊

Araç => Golf 6 1.4 TSI 2011

🔧 Hata Kodu: P0234
Açıklama:
Turboşarj / Süperşarj A - Aşırı Takviye
Durumu: Daimi (aktif hata)
Modül: $7E8 - Motor kontrol modülü (ECU)
Geçmiş olsun. Bu arıza için öncelikle wastegate e bakmanızı öneririm. Çünkü yüksek basınç dediğine göre turbonuz sağlam ve çalışıyor sadece sisteme fazla hava basıyor gibi algıladım. wastegate de 2 adet çubuk oluyor, bunlar eğilebiliyor veya birleşim yerlerinden oksitlenme yapabiliyor.
Tekrar geçmiş olsun.

Hocam servis olarak otomol Eskişehir yolu
Usta olarak Necati usta Kaygusuz oto
Ozel servis olarak Aydelen özel servis

Geçmiş olsun. Bu arıza için öncelikle wastegate e bakmanızı öneririm. Çünkü yüksek basınç dediğine göre turbonuz sağlam ve çalışıyor sadece sisteme fazla hava basıyor gibi algıladım. wastegate de 2 adet çubuk oluyor, bunlar eğilebiliyor veya birleşim yerlerinden oksitlenme yapabiliyor.
Tekrar geçmiş olsun.
Çok sağolun hocam.. Yarın Otomol'a götürüyorum aracı arıza tespiti yaptıracağım sadece sonrasında önerilen ustalara danışacağım konu hakkında.

186 bin de hocam, düzenli bakımları yetkili serviste yapılmış aracın 10 bin km önce satın aldık.

Periyodik bakıma 5 bin km kaldı.
Bakım durumu da epey iyi. Bakalım tam olarak neyden sorun çıkacak

Geri