Golf 7 2016 DSG Yokuş Kalkış Sistemi

trise

Yeni Üye
İsim
Mert
Araç
Golf 7
Arkadaşlar selamlar biraz arastirma yaptım ama tam anlamıyla aradığımı bulamadım. Kullandigim diger araçlarda arac rampadayken auto hold kapalı olsa dahi yokus kalkış sistemi devrede oluyor örnek megane 4. Yalnız golfte ya bu özellik yok ya da benimki arizali ama hangisi olduğunu tespit edemedim. Bilgi verirseniz memnun olurum. Teşekkürler

Autohold ile bir ilgisi yok, yokuş kalkış her zaman çalışır. Otomatikse eğer zaten dsg geriye hiç bir şekilde kaçırmaz, manuelse biraz senin yeteneğine kalmış.

Ben de bundan bahsediyorum. Araç dsg autohold kapalıyken araç kaydiriyor yabanci kaynaklarda arastirdigimda autohold olan araçlarda yokus kalkış düğmeye basmadığın taktirde çalışmadığını yazıyor. Sizin aracta kaydirmiyorsa benim aracta sorun olabilir

Dsg milim geri kaydırmıyor, gaza basmasan bile kendisi kaydırmadan tırmanmaya başlar. Eğer bir sorun yoksa tabi.

Hill holder olan larda 2 3 saniye bekler yokuşta sonra geri kaydirir DSG ama auto hold açıksa kaydirmaz kapalı konumda da yapmaması lazim hemen ilk hamlede aynı hill holder mantığı birkaç saniye beklemesi lazim

Kesinlikle. Bunla alakalı vcds üzerinden bir hassasiyet ayarı var ama kimi kullanıcı hill assisti yokus kalkış olarak tanımlarken kimi auto hold icin ayar yaptığını söylüyor erken geç normal gibi. Bunun tespitini yapıp belki de bu ayarla oynamalıyım. Auto holdda problem yok.

Dsg milim geri kaydırmıyor, gaza basmasan bile kendisi kaydırmadan tırmanmaya başlar. Eğer bir sorun yoksa tabi.
Merhaba,
DSG tam otomatikler gibi her zaman tekere güç aktarımı yapmamakta. DSG yarı otomatik bir şanzıman olduğu için bir kavrama süresi mevcuttur. Yokuşta vites kavrayana kadar geçen süreyi de yokuş kalkış ya da Auto Hold desteği olduğu için fark etmemekteyiz.

Ben de bundan bahsediyorum. Araç dsg autohold kapalıyken araç kaydiriyor yabanci kaynaklarda arastirdigimda autohold olan araçlarda yokus kalkış düğmeye basmadığın taktirde çalışmadığını yazıyor. Sizin aracta kaydirmiyorsa benim aracta sorun olabilir
Aracınızda bir problem yok. Eski nesil Auto Hold olan araçlarda, ayrıca yokuş kalkış sistemi bulunmamakta. Bundan dolayı da yokuşlarda Auto Hold kullanmıyorsanız araç kavrayana kadar geri kaydırıyor. Ya Auto Hold kullanmanız gerek ya da ayağınızı frenden kaldırdığınız anda hemen gaza yüklenmeniz gerek. Gaza yüklenme seçeneğini tavsiye etmem. T-ROC 2021 ve 2023 kullandım, sizinkiyle aynı şekilde çalışıyor.

Yeni nesil Auto Hold da ise yokuş kalkış desteği ayrıca mevcut. Auto Hold kapalı olsa bile yokuşta 2-3 saniye tutmakta. Golf 8.5 ta da bu şekilde.

Teşekkürler bilgiler için acaba vcds üzerinden aktif edilebilir mi ? Yapan oldu mu daha önce paylaşabilirse çok iyi olur. Belki bas düğmeye geç diyenler olabilir ama tamamen farklı amaçlara hizmet ediyorlar özellikle dar alanlarda manevra yaparken riskli bile oluyor auto hold. Umarım faydalı şeyler çıkar

Teşekkürler bilgiler için acaba vcds üzerinden aktif edilebilir mi ? Yapan oldu mu daha önce paylaşabilirse çok iyi olur. Belki bas düğmeye geç diyenler olabilir ama tamamen farklı amaçlara hizmet ediyorlar özellikle dar alanlarda manevra yaparken riskli bile oluyor auto hold. Umarım faydalı şeyler çıkar
Yazılım konusunda bilgim yok fakat aşağıdaki mesajı inceleyin isterseniz. Araçlarınız da aynı görünmekte.

https://www.golftutkusu.com/topic/25586-arac-icin-obd-cihazi-tavsiyesi/post-438888

hocam aynı sorun bende de vardı kendime çift anakartlı elm327 cihaz aldım bi tanede android telefona car scanner pro indirdim

ordan araç profilini seçip gizli özellikler menüsüne girip xds frenler menüsünden hillholder activasyon seçeneğine girip aktif yaptım

artık araç autohold kapalı iken yokuşta 3 sn boyunca geri kaydırmıyor 3 sn doluncada hiç geri kaydırmadan kavrayıp kendi çıkıyor yokuşu.

bunun kavrama ile alakası yok kavrama yeni değiştirdim kayıyordu araç yine.

kendi yapamayan olursa gizli özellik açan vagcomcular yardımcı olacaktır. işin garibi istanbulda meşur bir vagcomcuda 1 sene önce gizli özellikleri açtırmıştım o zaman kendi cihazım yoktu bana böyle bir özellikten bahsetmedi.

Hill holder olan larda 2 3 saniye bekler yokuşta sonra geri kaydirir DSG ama auto hold açıksa kaydirmaz kapalı konumda da yapmaması lazim hemen ilk hamlede aynı hill holder mantığı birkaç saniye beklemesi lazim
ben hillholderı aktif ettim hocam 3 sn boyunca yokuştayken tutuyor sonra kavrayıp götürüyor 1 cm bile geri kaçırmıyor. forumdan bir abimin aracına daha yaptık onunkide aynı hiç kaçırmıyor

Cevabiniz için teşekkürler içime su serpildi. Vcds üzerinden aktif hale getirmeyi denediniz mi yoksa sadece elm327 üzerinden mi yaptınız? Vcds üzerinden yapmam gerekiyor maalesef 327 yok :/

Cevabiniz için teşekkürler içime su serpildi. Vcds üzerinden aktif hale getirmeyi denediniz mi yoksa sadece elm327 üzerinden mi yaptınız? Vcds üzerinden yapmam gerekiyor maalesef 327 yok :/
elm327 ile aktif ettim vcds m yok istanbul bayrampaşadayım yolun düşerse buyur hocam iki dakka aktif ederiz

Geri