Golf 8.5 Life Sorunlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aria26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aria26

Yeni Üye
İsim
yamaç
Araç
2025 Golf 1.5 eTSI 116 Life
Herkese merhaba, iyi bayramlar öncelikle. 2 hafta önce sıfır aldığım life paket Golf ile yaşadığım bazı sorunları sizinle paylaşmak istedim. Eğer sizler de tecrübe ettiyseniz sorunların yaygınlığı hakkında bir fikir edinebiliriz.

-Önceki Taigo aracımda da yaşadığım sol ön tweeterdaki cızırtı ve bozuk ses sorunu. Ses özellikle tizde bozuk ve cızırtılı geliyor o taraftan. Park sensörü aktifken de ses boğuk çıkıyor.Üst üste iki VW araçta da bu sorunun bana denk gelmesi şaşırtıcı oldu
-Eski bir makine mühendisi olarak bu nasıl seri üretim dedirtiyor bana. Arabanın sağ ve sol tarafındaki kaporta birleşimleri, tampon ile gövde birleşim yerleri, sağ ve sol marşpiyeldeki boya dengeleri vesaire minimal de olsa tutarsızlık gösteriyor. Bazı yerlerde açıklık fazla bazılarında az. A sütununun tavan döşemesiyle birleştiği yerde sol tarafta kabarma varken sağ tarafta düzgün gidiyor vs vs. İncelediğim diğer golf araçlarda da nadir de olsa rastladım bu duruma. Üretim toleransı denen durumdan haberim var ancak diğer üreticilerde bu kadar farklılığa rastlamamıştım hiç
-Tavandaki sos tuşunun vs de bulunduğu dokunmatik panel sağ tarafından gevşeyip açıldı durduk yere, elimle tekrar oturttum ama çok sağlam durmuyor. Bir çukurda tümsekte vs. tekrar aşağı inebilir, sağlam oturtulmamış. Golf kalitesine yakışmayan bir durum
-Aracı ilk teslim aldığımda torpido bölgesine yakın plastik kısım çizik olarak geldi, servis düzeltmeye çalıştı ancak sert plastik aksamda çizikleri gidermek zor olduğundan kendini hala belli ediyor
-Marşpiyelin alt kısmındaki işçilik Polo dahil hiçbir arabada bu kadar kötü durumda değil aşağıdaki fotoda görebilirsiniz
-Yakıt tüketimi, konfor, ses yalıtımı, fren mesafesi, yol tutuş gibi konularda bırakın C segmentini, D segmentindeki çoğu rakibini geride bırakır. O konuda diyecek bir sözüm yok, müthiş bir araba.

Eskiden Golf 6 sahibi de olmuş biri olarak yeni Golfte malzeme kalitesini oldukça düşmüş buldum. Örnek olması açısından birkaç görsel de paylaşıyorum, eşit olmayan kısımları görebilirsiniz. Benim gibi detaylara takılan biri değilseniz bu konuyu gereksiz görebilirsiniz ancak ben yine de paylaşmak istedim.

Ekli dosyalar

• IMG_2068.jpeg
    IMG_2068.jpeg
    319.5 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_2067.jpeg
    IMG_2067.jpeg
    258.6 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG_1882.jpeg
    IMG_1882.jpeg
    196.9 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_1875.png
    IMG_1875.png
    731.5 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG_1976.jpeg
    IMG_1976.jpeg
    161.8 KB · Görüntüleme: 62

Bu nedenlerden dolayı zaten golf 7.5 her anlamda çok daha iyi bir araba diyoruz. Golf 9’da tekrar durumu değerlendireceğiz.

kardes kaç defa daha atıcan aynı konuyu anlamıyorum ki? bu kadar dert ettiysen sat

Bu araçlar ile ilgili 🔍 yaparak herseyi bulabilirsin aracı almadan önce üye olsaydın keşke ki bunları arkadaşlar sürekli paylaşıyor zaten belkide almaya bilirdin nasip kısmet diyelim…

https://www.golftutkusu.com/forum/476-golf-8-5-sorunlar-ve-cozumleri/

https://www.golftutkusu.com/forum/475-golf-8-5-genel-konular/

- Tavandaki sos tuşunun vs de bulunduğu dokunmatik panel sağ tarafından gevşeyip açıldı durduk yere, elimle tekrar oturttum ama çok sağlam durmuyor. Bir çukurda tümsekte vs. tekrar aşağı inebilir, sağlam oturtulmamış. Golf kalitesine yakışmayan bir durum

Kronik arıza servise gittiğinde oraya muhtemelen plastik birşey sıkıştırıp geri verirler eğer ayaklarında kırık falan var ise değişim taleb etmelisin…

-Aracı ilk teslim aldığımda torpido bölgesine yakın plastik kısım çizik olarak geldi, servis düzeltmeye çalıştı ancak sert plastik aksamda çizikleri gidermek zor olduğundan kendini hala belli ediyor

Aslında ayıplı bir durum değişecek bir bölümse değiştirmeliler aslında teslim almayacaktın…

-Marşpiyelin alt kısmındaki işçilik Polo dahil hiçbir arabada bu kadar kötü durumda değil aşağıdaki fotoda görebilirsiniz

bütün yeni nesil bu şekilde yapacak bir şey yok…

-Yakıt tüketimi, konfor, ses yalıtımı, fren mesafesi, yol tutuş gibi konularda bırakın C segmentini, D segmentindeki çoğu rakibini geride bırakır. O konuda diyecek bir sözüm yok, müthiş bir araba.

ses yalım sorunları genelde 5k km de sonra oluyor bununla alakalı konu da var özellikle kısa sürede kulağının dibinde emniyet kemerinin oradan ses gelmeye başlar…

kısaca araç ilgili çok şikayetin var ise sat kurtul yok ise zaman içinde başına gelecekleri ilgili başlıklardan okuyarak görebilirsin…

Bu marşpiyallerdeki buruşukluk normal mi su vb. Sebebiyle zamanla mi oluyor yoksa üretim hatası mı?

Bu marşpiyallerdeki buruşukluk normal mi su vb. Sebebiyle zamanla mi oluyor yoksa üretim hatası mı?
Fabrika yoldaki kötü şartlardan etkilenmesin diye bilerek pütürlü boya atıyor hocam, daha kalın bir boya tabakası var yani orada, pütürlü olmasa daha iyi tabi ama çoğu marka model araçta öyledir. Yalnızca plastik marşpiyelli araçlarda yok oradaki pütür.

Fabrika yoldaki kötü şartlardan etkilenmesin diye bilerek pütürlü boya atıyor hocam, daha kalın bir boya tabakası var yani orada, pütürlü olmasa daha iyi tabi ama çoğu marka model araçta öyledir. Yalnızca plastik marşpiyelli araçlarda yok oradaki pütür.
ordaki malzemeye sakın yakından tazzikli su tutmayın boyası kaportaya kıyasla daha ince altında çekomastik benzeri bir malzeme var tırnak ile deneyen anlar aslında çok nazik o kısım bilginize

Geri