Kaza yaptım fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sergen38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sergen38

Üye
İsim
ömer
Öncelikle herkese hayırlı bayramlar. Aracım golf 7 midline plus ama 7.5 R dönüşüm yaptırmistim. Yetkili servise çektirdim ama aracımda çift çıkış egzoz sistemi var normal golf 7 tamponu uymaz bu durumda ne yapmamız lazım? Daha önce aynı sorunu yaşayan oldu mu? Ayrica Sebring jant vardı sol arka jant lastik iptal bu durumda servis bunu karşılamaz sanırım çünkü kaskoya isletmedik midline plus jantimi takılır? Tecrübeli arkadaşlardan fikir ve öneri bekliyorum

Ekli dosyalar

• 20250608_101714.jpg
    20250608_101714.jpg
    479.9 KB · Görüntüleme: 187
  • 20250608_101659.jpg
    20250608_101659.jpg
    142.3 KB · Görüntüleme: 179
  • 20250608_090846.jpg
    20250608_090846.jpg
    159.1 KB · Görüntüleme: 176
  • 20250608_085329.jpg
    20250608_085329.jpg
    143.9 KB · Görüntüleme: 174

Hocam öncelikle cok gecmis olsun. Size teklifi ileten pert sirketiyle pazarlik yapin. 2 teklifi reddetme hakkiniz var, 3. yü de redderseniz tahkime gidiyor, paranizi faiziyle aliyorsunuz ama süreç baya uzuyor. Keşke eksper atanmadan eklediginiz parcalari sökseydiniz, en azindan satip zarari azaltirdiniz.
perte çıkacağını hiç düşünmedim

Upvote 0

Haklarınız saklı kalacak şekilde teklifi kabul ederseniz parayı alıp tekrar dava açma şansınız var diye biliyorum eğer piyasa değerinin altında bir rakamda anlaşacaksanız.

Upvote 0
Kabul etmiyorum deyip arabam tamir edilsin deme hakkım yok mu şu aşamada?
hocam şöyle sizin aracın tamiri için sigortanın cebinden çıkacak rakam daha fazla olacağı için pert teklifi gelmiştir size. Misal aracın tamiri 500.000₺ tutuyordur, aracın kazalı halini sigorta şirketi ihaleye çıkarıp 400.000₺ ye satacaktır, size de 800.000₺ verdiği durumda sigortaya maliyeti 400.000₺ olacaktır. Yani firma zarar edeceği için sizin kabul etmiyorum tamir edin deme şansınız olmayabilir.

Ayrıca pert kararı çıktıysa siz aracın hurda bedelini ödeyip kendiniz alabilirsiniz, kendiniz tamir ettirebilirsiniz. Eşim avukat olduğu için bu tür davaları takip ediyorum hobi olarak benim önerim sizin fazlaya ilişkin hakkım saklıdır deyip pert parası almanız. Pazarlıkla rakamı arttırabilirsiniz bu arada ilk turda teklif edilen rakamlar genelde düşük oluyor. Arkadaşıma ilk turda 1 milyon teklif edilmişti daha sonra 1.2 milyona anlaştılar piyasada ederi 1.25 civarıydı. Ek olarak karşı taraftan suçsuz olduğunuz oranda araçsız kaldığınız süre için ikame araç bedeli talep edebiliyorsunuz.

Upvote 0
hocam şöyle sizin aracın tamiri için sigortanın cebinden çıkacak rakam daha fazla olacağı için pert teklifi gelmiştir size. Misal aracın tamiri 500.000₺ tutuyordur, aracın kazalı halini sigorta şirketi ihaleye çıkarıp 400.000₺ ye satacaktır, size de 800.000₺ verdiği durumda sigortaya maliyeti 400.000₺ olacaktır. Yani firma zarar edeceği için sizin kabul etmiyorum tamir edin deme şansınız olmayabilir.

Ayrıca pert kararı çıktıysa siz aracın hurda bedelini ödeyip kendiniz alabilirsiniz, kendiniz tamir ettirebilirsiniz. Eşim avukat olduğu için bu tür davaları takip ediyorum hobi olarak benim önerim sizin fazlaya ilişkin hakkım saklıdır deyip pert parası almanız. Pazarlıkla rakamı arttırabilirsiniz bu arada ilk turda teklif edilen rakamlar genelde düşük oluyor. Arkadaşıma ilk turda 1 milyon teklif edilmişti daha sonra 1.2 milyona anlaştılar piyasada ederi 1.25 civarıydı. Ek olarak karşı taraftan suçsuz olduğunuz oranda araçsız kaldığınız süre için ikame araç bedeli talep edebiliyorsunuz.
Fazlaya ilişkin hakkım saklıdır dediğim zaman bana nasıl bir avantaj sağlayacak? İkame araç bedeli için karşı tarafa dava mı açmam lazım nasıl bir yol izlemeliyim? ben yüzde yüz haklıyım karşı taraf uyumuş direksiyonda. Son olarak araç otogong diye bir site üzerinden satılmış benim aracı almam mümkün mü şu aşamada

Upvote 0
Fazlaya ilişkin hakkım saklıdır dediğim zaman bana nasıl bir avantaj sağlayacak? İkame araç bedeli için karşı tarafa dava mı açmam lazım nasıl bir yol izlemeliyim? ben yüzde yüz haklıyım karşı taraf uyumuş direksiyonda. Son olarak araç otogong diye bir site üzerinden satılmış benim aracı almam mümkün mü şu aşamada
Sizin aracın kazalı hali ihaleye çıkmış ve ihale kapanmıştır diye tahmin ediyorum. Fazlaya ilişkin hakkınızı saklı tutmanız size dava açma imkanı verecektir sigorta şirketine karşı. Ama bu işlerin bir çok prosedürü var, ya çok uğraşmanız lazım ya da avukat aracılığı ile yapmanız lazım. Kafam rahat olsun diyorsanız sıkı bir pazarlıkla perte çıkmasını kabul edebilirsiniz. İkame araç bedeli için belirli prosedürler var günün sonunda iş en son icra veya davaya kadar gidiyor.

Son düzenleme:
Upvote 0
Geçmiş olsun derdim ama gerçekten geçmiş olsun demekle olmuyor herkes beterinden saklasın sağlığından önemli değil bir şeyin yok dedi dedi ama bak 1 aydır uğraşıyorsun ben de öyle uğraştım olan sana bana oldu. Akıl sağlığımız psikolojimiz bozuluyor o bilerek çarpan şahıs dersini almadı böyle bir durumda (sana bilerek vurduysa) kazadan hemen sonra araçtan ineceksin onu bayıltana kadar döveceksin! asıl geçmiş olsun böyle olur! hastanede gözünü açıp ben ne yaptım diye pişman olmalıydı ama olmadı. Hiçbir şey olmamış gibi evine çay içmeye gitti.

Upvote 0
Geçmiş olsun derdim ama gerçekten geçmiş olsun demekle olmuyor herkes beterinden saklasın sağlığından önemli değil bir şeyin yok dedi dedi ama bak 1 aydır uğraşıyorsun ben de öyle uğraştım olan sana bana oldu. Akıl sağlığımız psikolojimiz bozuluyor o bilerek çarpan şahıs dersini almadı böyle bir durumda (sana bilerek vurduysa) kazadan hemen sonra araçtan ineceksin onu bayıltana kadar döveceksin! asıl geçmiş olsun böyle olur! hastanede gözünü açıp ben ne yaptım diye pişman olmalıydı ama olmadı. Hiçbir şey olmamış gibi evine çay içmeye gitti.
Kazadan sonra direk adamın yanına gittim koşarak adam uyumuş ne oldu diye bana soruyor sarhoş gibi hali vardı ama alkol almamış. ilk yarım saat ağzıma geleni saydım sesini çıkaramadı çıkarsaydı arbede çıkardı. Artık kaza videosunu izleyemiyorum içim almıyor yüreğim kaldırmıyor artık. 34 yaşında ilk arabam olarak aldım gözüm gibi baktım boş paketti mümkün olduğunca doldurdum. 8 senedir bendeydi sonumuz böyle olmasaydı keşke ama beterin beteri de var deyip Allaha sığınıyorum mecburen kaza yaptığım yer Ordunun ilçesi Gölköy sol taraf uçurum fındık ağaçları var evler var düştüğüm yere göre 8-10 takla da atabilirdik. Allah herkesi kazadan beladan korusun

Upvote 0
Kazadan sonra direk adamın yanına gittim koşarak adam uyumuş ne oldu diye bana soruyor sarhoş gibi hali vardı ama alkol almamış. ilk yarım saat ağzıma geleni saydım sesini çıkaramadı çıkarsaydı arbede çıkardı. Artık kaza videosunu izleyemiyorum içim almıyor yüreğim kaldırmıyor artık. 34 yaşında ilk arabam olarak aldım gözüm gibi baktım boş paketti mümkün olduğunca doldurdum. 8 senedir bendeydi sonumuz böyle olmasaydı keşke ama beterin beteri de var deyip Allaha sığınıyorum mecburen kaza yaptığım yer Ordunun ilçesi Gölköy sol taraf uçurum fındık ağaçları var evler var düştüğüm yere göre 8-10 takla da atabilirdik. Allah herkesi kazadan beladan korusun

Üzerindeki tüm retrofitlerin kasko kapsamı dışında oldugunu mecburen kabul ettigimizde (kasko ya eklettirmediginizi belirtmistiniz)

800 bin lirayı alıp masadan kalkın bence
retrofitsiz Stok1.2 tsi midline plus manuel 140 binde 2013 model ederi gideri 800-850 civarı

Kaza hiç olmasaydı retrofitli sekilde max 950 ederdi evet

150 binim gitti canım gitmedi deyip gecilmek zorunda

Upvote 0
Üzerindeki tüm retrofitlerin kasko kapsamı dışında oldugunu mecburen kabul ettigimizde (kasko ya eklettirmediginizi belirtmistiniz)

800 bin lirayı alıp masadan kalkın bence
retrofitsiz Stok1.2 tsi midline plus manuel 140 binde 2013 model ederi gideri 800-850 civarı

Kaza hiç olmasaydı retrofitli sekilde max 950 ederdi evet

150 binim gitti canım gitmedi deyip gecilmek zorunda
Sanirim israil İran savaşından sonra araba fiyatlarında da gözle görülür bir artış olmuş hiçbir ekstrası olmayan 1.2 tsi manueller 850 bin civarında. Benim araçta nerden baksanız 150 bin ekstra donanım var. Sol iki kapi değişmiş haliyle ağır hasar kaydı vermezlerse tabi 800 bine rahat satılır diye düşünüyorum 150-200 binde değer kaybı alabilirsem teklifi kabul etmeyip binmeye devam etmek daha mantıklı değil mi sizce de?

Upvote 0
Sanirim israil İran savaşından sonra araba fiyatlarında da gözle görülür bir artış olmuş hiçbir ekstrası olmayan 1.2 tsi manueller 850 bin civarında. Benim araçta nerden baksanız 150 bin ekstra donanım var. Sol iki kapi değişmiş haliyle ağır hasar kaydı vermezlerse tabi 800 bine rahat satılır diye düşünüyorum 150-200 binde değer kaybı alabilirsem teklifi kabul etmeyip binmeye devam etmek daha mantıklı değil mi sizce de?
Öncelikle çok geçmiş olsun hocam 2 ay önce bende kaza yaptım. 2019 model 2020 çıkışlı 1.5 tsi highline paket golfüm ile. 51 bindeydi araç hata boya bir şey yoktu. Size vuran şahıs uykulu bana vuran alkollü. Aracım perte çıktı şaka gibi fiyata anlaştık 1.4 e gitti araç benimde içim çok yandı çok sıkıldım bunaldım ama yapacak bir şey yok. Aradaki fark için dava açtım 5-6 ay dan sonuçlanıyormuş bakalım ne olacak. Allah bir daha yaşatmasın inşallah

Upvote 0
Öncelikle çok geçmiş olsun hocam 2 ay önce bende kaza yaptım. 2019 model 2020 çıkışlı 1.5 tsi highline paket golfüm ile. 51 bindeydi araç hata boya bir şey yoktu. Size vuran şahıs uykulu bana vuran alkollü. Aracım perte çıktı şaka gibi fiyata anlaştık 1.4 e gitti araç benimde içim çok yandı çok sıkıldım bunaldım ama yapacak bir şey yok. Aradaki fark için dava açtım 5-6 ay dan sonuçlanıyormuş bakalım ne olacak. Allah bir daha yaşatmasın inşallah
Aracımın kazalı hali 1 milyona gitti

Upvote 0
Sanirim israil İran savaşından sonra araba fiyatlarında da gözle görülür bir artış olmuş
Hocam pek anlamıyorum bu işlerden ama normalde savaş gibi durumlarda araç fiyatları düşüp altın, gümüş fırlamaz mı ?
Mesela İran dün Katardaki ABD üsleriyle birlikte petrol kuyularını vurmuş. Böyle bir durumda da petrol'ün fırlaması gerekirken deli gibi düştü. Valla anlamıyorum ben bu işi.

Upvote 0

Geçmiş olsun. Videoyu izleyince karşı tarafa çok sinirlendim, size de çok üzüldüm. Araç kamerası olmasa, anlatsanız inanmazlar bu kaza bu yolda nasıl oldu diye...

Çok çok can sıkıcı bir durum ve keşke olmasaydı fakat trafik canavarı şeritten biraz daha fazla taşsa veya kaza birkaç metre geride olsa kafa kafaya çarpışacaktınız ve olay bambaşka yerlere gidecekti. Ucuz kurtulmuşsunuz; ilk ve son olur umarım.

Sistem öyle bir elden geçmeli ki bu uğraştıklarınızla karşı taraf uğraşmalı veya bilirkişiler bunun gibi kazalarda videolara göre öyle cezalar vermeli ki (trafikten 1-2 yıl men; zorunlu eğitimler vs) insanlar direksiyona geçerken 2 kere düşünmeli; uykusu geldiği an kenara çekip durmalı.

Upvote 0

Geri