2022 Golf Impression klima yeterince soğuk üflemiyor

İsim
İlhami
Araç
MK8 impression
2022 eylül çıkışlı- 90 bin km de Golf 8 aracın kliması yeterince soğuk üflemiyor.
Kışın aldığım için pek farkına varamadım ama sıcaklıkların başladığı şu günlerde kullanma ihtiyacı hasıl oldu ve 2022 model bir araçtan beklediğim kadar performanslı çalışmıyor sanki..
Benden önceki sahibi nasıl kullandı pek fikrim yok ama en soğukta ve fan hızı ortalama %50 hızlarda bile şöyle buz gibi üflemiyor.
Hiç soğuk değil demiyorum ama sanki daha iyi üflemesi gerekiyormuş gibi hissediyorum.
Klima gazının bitmesi/azalması buna sebep midir ?
Ne yapmak gerekir?

İki şey aklıma taklıyor :1- Diyelim ki klime gazı azaldı ; Bu gazın kalitelisi (daha iyi spğutanı ) ya da daha az kalitelisi gibi bir durum var mı ?
2- Golg 7 ve 7.5 larda klima resetleme olayının videoları var ama 8 ve üzerinin kliması nasıl resetleniyor bulamadım. Bu konuda bir bilgisi olan var mıdır ?

Upvote 0

Benim 2024 golf 8.5 var 3000 km. Eski aracım ford courier onuda sıfır almıştım onla kıyaslayınca bariz şekilde soğukluk şiddeti az forda elini tutunca bile çok net bir şekilde hissediliyor golfün klimasından bende memnun değilim, arızalımı o kadarmı soğutabiliyor bilmiyorum dahada havalar 40 derece olmadı
Hocam sizin aracın en azından garantisi devam ediyormuş. Servise gidip gerekirse ölçtürüp bir şekilde halledersiniz.

Upvote 0
Böyle bı videoya denk geldim ne kadar doğru size bırakıyorum

Upvote 0
Klimadan yana sorun yaşayan bir kaç arkadaş en azından ölçüm yaptırırlarsa ortaya bir sonuç çıkmış olur. Sorun gaz mı yoksa klima böyle mi? Aksi halde konuşulanlar yorum dan öteye geçmeyecek. Sonuçta konuşulan konu göreceli. Bazen aynı arabada seyahat ederken bile sizin bunaldığınız yerde yanınızdaki üşüdüm kapat diyor.

Benim kendi görüşüm ise evet Volkswagen klimaları yeterince güçlü değil. Gaz yeterli olsun olmasın.

Yazları ekranın 40-41 derece gösterdiği yerlerde clio, egea gibi araçlar kullandım ve çok daha iyi çalışıyordı. Özellikle cliolar da klimayı açar açmaz 5dk olmadan aracın içerisi buz kesiyor. Golf de ise böyle hissetmek için çok daha uzun bir süre geçmesi gerekiyor.

Upvote 0
Böyle bı videoya denk geldim ne kadar doğru size bırakıyorum

Bir kaç tane büyük ülkenin fabrikalarının doğaya ve ozon tabakasına verdiği zararı, bütün otomobillerin hepsini toplasan veremez ama yok küresel ısınma, yok ozon tabakası diye diye milleti iyice bezdirdiler.

Upvote 0
Klimadan yana sorun yaşayan bir kaç arkadaş en azından ölçüm yaptırırlarsa ortaya bir sonuç çıkmış olur. Sorun gaz mı yoksa klima böyle mi? Aksi halde konuşulanlar yorum dan öteye geçmeyecek. Sonuçta konuşulan konu göreceli. Bazen aynı arabada seyahat ederken bile sizin bunaldığınız yerde yanınızdaki üşüdüm kapat diyor.

Benim kendi görüşüm ise evet Volkswagen klimaları yeterince güçlü değil. Gaz yeterli olsun olmasın.

Yazları ekranın 40-41 derece gösterdiği yerlerde clio, egea gibi araçlar kullandım ve çok daha iyi çalışıyordı. Özellikle cliolar da klimayı açar açmaz 5dk olmadan aracın içerisi buz kesiyor. Golf de ise böyle hissetmek için çok daha uzun bir süre geçmesi gerekiyor.
Az önce 2024 polo life bindim ve klimayı test ettim. Dışarısı +35 falandı sanırım. Ama o da yukarıdaki arkadaşların mesajlarını teyit eder şekilde üflüyordu. Oldukça güçsüz ve ılıktan hallice diyebilirim.

Upvote 0

Geri