2022 Golf Impression klima yeterince soğuk üflemiyor

İsim
İlhami
Araç
MK8 impression
2022 eylül çıkışlı- 90 bin km de Golf 8 aracın kliması yeterince soğuk üflemiyor.
Kışın aldığım için pek farkına varamadım ama sıcaklıkların başladığı şu günlerde kullanma ihtiyacı hasıl oldu ve 2022 model bir araçtan beklediğim kadar performanslı çalışmıyor sanki..
Benden önceki sahibi nasıl kullandı pek fikrim yok ama en soğukta ve fan hızı ortalama %50 hızlarda bile şöyle buz gibi üflemiyor.
Hiç soğuk değil demiyorum ama sanki daha iyi üflemesi gerekiyormuş gibi hissediyorum.
Klima gazının bitmesi/azalması buna sebep midir ?
Ne yapmak gerekir?

Klima gazcılarında klima gazını ölçtürebilirsiniz

Upvote 0
Öncelikle Klima Gazı kontrolü yaptırmalısınız. Bu yaşta aracın klimasının soğuk üflememesi için gaz eksikliği/olmaması veya arıza olması lazım.

Upvote 0
Bende 2024 8.5 aynı derece düşürünce soğuk ama gelen hava yeterince soğuk değil beğenmedim bende

Upvote 0
Bir genelleme olarak golf lerin (7/ 7,5 /8/8,5 farketmez) klima sogukluk şiddeti 10 üzerinden 10 degil bencede.

7,5 aracımda da yok bu iyi sogutmuyor diyorum yıllardır.

Dıs ortam 24-29 arası iken yetiyor

Dış sıcaklıgın +32 yi gectiği durumlarda
Daha iyi performans beklerdim

eger gazdan ise ? Gaz degisimiyle falan ugraşmak bana zor geliyor ...devam edicez böyle.

Klimasız şahinle ankara izmir yapmayı düşününce şükredip geceriz

Upvote 0
Bir genelleme olarak golf lerin (7/ 7,5 /8/8,5 farketmez) klima sogukluk şiddeti 10 üzerinden 10 degil bencede.

7,5 aracımda da yok bu iyi sogutmuyor diyorum yıllardır.

Dıs ortam 24-29 arası iken yetiyor

Dış sıcaklıgın +32 yi gectiği durumlarda
Daha iyi performans beklerdim

eger gazdan ise ? Gaz degisimiyle falan ugraşmak bana zor geliyor ...devam edicez böyle.

Klimasız şahinle ankara izmir yapmayı düşününce şükredip geceriz
Golflere özel bir durum mu acaba ? Arakadaşta toyota var olduça soğuk üflüyor.
Benim arabada buz gibi yapıyor üşüyoruz. Bence size özel bı durum.

Upvote 0
Soğutmuyor değil 7. Kademeye alınca soğutuyor ama beklendiği kadar değil normalde bu arabanın 4 kademede buz gibi yapması lazım benim beklentimden düşük sıcaklık 40 derecelere geldiğinde bakalım ne yapacak

Upvote 0
Soğutmuyor değil 7. Kademeye alınca soğutuyor ama beklendiği kadar değil normalde bu arabanın 4 kademede buz gibi yapması lazım benim beklentimden düşük sıcaklık 40 derecelere geldiğinde bakalım ne yapacak
Aynen hocam. Soğutuyor ama öyle buz gibi falan değil. Vantilatörden hallice diyelim.

Upvote 0
7. Kademeye bı kere bile almadım şahsi olarak dediğim gibi sizin araçta olabilir sorun

Upvote 0
Soğutma şiddeti ile ilgili serviste ölçüm prosedürü var. "Belirlenmiş şartlar altında" menfezlerden çıkan hava sıcaklığı ölçülerek yeterli soğutma yapıp yapmadığını anlamak mümkün.

2013 1.6 TDI 12 yıldır çok iyi soğutuyor hiçbir şikayetim olmadı.

Upvote 0

Benim 2024 golf 8.5 var 3000 km. Eski aracım ford courier onuda sıfır almıştım onla kıyaslayınca bariz şekilde soğukluk şiddeti az forda elini tutunca bile çok net bir şekilde hissediliyor golfün klimasından bende memnun değilim, arızalımı o kadarmı soğutabiliyor bilmiyorum dahada havalar 40 derece olmadı

Upvote 0

Geri