90 dan sonra gelen titreme ve ses

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan La1end
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Mustafa
Araç
Golf 7
Golf 7 1.2tsi aracimda şöyle bir sorun var balans bozuk olduğunda 90 dan sonra direksiyon titrer ya benim aracta telefon titrer gibi hem ses hem titreşim var anlatması biraz zor ama kaymak gibi yolda sessiz şekilde giderken farkediliyor uzun zamandir var sadece uzun yolda farkediyorum

bugün sessiz bir yolda eşim telefon çalıyor dedi yok arabadan geliyor dedim gaz pedalında da hissediyorum ses olarakta duyuyorum kesik kesik geldiği icin telefon titriyor sanarsiniz dizt dizt dizt diye kesik kesik geliyor uzun yolda dönüşlere vs gelince yolda beyaz çizgiler var üzerinden geçerken dizt dizt araci titretir ya onun gibi bisey yani ama onun kadar çok değil titreşimi başına gelen oldu mu belkide balansla alakali ama ben pek iliskilendiremedim

Geçen haftalarda araç üzerinde balans yaptirdim rot ayarida yapıldı dün uzun yol yaptim yine ayni titreşim var titreşim neyse de sesi rahatsiz ediyor bir rotcuya götürdüm üstün körü bakti tertemiz yapılmış bisey yok dedi dokunmadi sanziman yağı ne degisirken altina bakıldı bişey var demediler geçen de rot ayari için götürdüm onlarda şurda sorun var demedi ayar yapip bıraktılar sadece seyyar balans yaparken jantin birinde atlak var dedi ne demek dedim yapılışında kusur varmış yani balansla halletti sanırım

Araç 3 yildir bende uzerinde 17 dijon var 3 yil önce sıfır continental taktirmistim bu sorun son 1 senedir var sanırım önceden olsa farkederdim lastik ve jant olamaz diye düşünüyorum

Upvote 0
Geçen haftalarda araç üzerinde balans yaptirdim rot ayarida yapıldı dün uzun yol yaptim yine ayni titreşim var titreşim neyse de sesi rahatsiz ediyor bir rotcuya götürdüm üstün körü bakti tertemiz yapılmış bisey yok dedi dokunmadi sanziman yağı ne degisirken altina bakıldı bişey var demediler geçen de rot ayari için götürdüm onlarda şurda sorun var demedi ayar yapip bıraktılar sadece seyyar balans yaparken jantin birinde atlak var dedi ne demek dedim yapılışında kusur varmış yani balansla halletti sanırım

Araç 3 yildir bende uzerinde 17 dijon var 3 yil önce sıfır continental taktirmistim bu sorun son 1 senedir var sanırım önceden olsa farkederdim lastik ve jant olamaz diye düşünüyorum
En son ne işlem yaptırdınız mesela ondan sonra başladı gibi bir işlem yapıldı mı araca süspansiyon ile ilgili

Upvote 0
@Selcuk81 Fren disk değişti ama onun öncesinde vardi zaten sol aksta terleme vardi önemli değil dediler

Dün yoldan geldim dikkatli şekilde baktim 90 gibi başlıyor 105 civari kesiyor sonrasında yok sanırım rüzgar sesinden duyamamis olabilirim diye düşündüm de titreşimde hissetmedim 140 150 boş yollarda bastim 200 e çıktım bişey hissetmedim tekrar göstereyim incelemeleri lazim

Upvote 0
@Selcuk81 Fren disk değişti ama onun öncesinde vardi zaten sol aksta terleme vardi önemli değil dediler

Dün yoldan geldim dikkatli şekilde baktim 90 gibi başlıyor 105 civari kesiyor sonrasında yok sanırım rüzgar sesinden duyamamis olabilirim diye düşündüm de titreşimde hissetmedim 140 150 boş yollarda bastim 200 e çıktım bişey hissetmedim tekrar göstereyim incelemeleri lazim
Terleme olabilir boşluk olmasın önmeli olan traversinize baktırın kayma olmuş mu birde aksların tekere bağlayan somunları kontrol ettirin gevşeme olmış mu

Upvote 0

Geri