Yardım: Çizik Tamiri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan LordSeth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LordSeth

Yeni Üye
İsim
Kadir
Araç
VW GOLF 7 1.6 TDİ 2017
Arkadaşlar merhaba.
Aracımın ön tarafında iki adet şu şekil çizik var. Birkaç yerde de taş fırlamasından kaynaklı ufak tefek boya kalkmış; 1. fotoğraftaki tekere yakın olana benzer ama daha ufak.
Bunların tamiri için bir yere fiyat sordum, 8000 TL dedi. Bir de arabayı sabahtan alırım ertesi gün öğlene doğru biter dedi.
Sizce bu istenen normal bir fiyat mı ve bu kadar uzun sürer mi tamiri.
Piyasayı çok bilmediğim için soruyorum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

WhatsApp Image 2025-06-04 at 11.26.01.jpeg

WhatsApp Image 2025-06-04 at 11.26.06.jpeg

Hocam 8000tl lik birşey yok burada.Arabanin renk koduna göre boya alın kendiniz de yapabilirsiniz tampon zaten plastik aksam ufak ufak yapın uygun fırça ile.Ben öyle yapıyorum bu tarz ufak çizikler ve taş izleri sürekli olabilen şeyler.

Tampon komple boya 5 lira. 8 neymiş :giggle:

100 liraya rötüş boyası yaptırın boya koduna göre sürün geçin.

Arkadaşlar merhaba.
Aracımın ön tarafında iki adet şu şekil çizik var. Birkaç yerde de taş fırlamasından kaynaklı ufak tefek boya kalkmış; 1. fotoğraftaki tekere yakın olana benzer ama daha ufak.
Bunların tamiri için bir yere fiyat sordum, 8000 TL dedi. Bir de arabayı sabahtan alırım ertesi gün öğlene doğru biter dedi.

Ekli dosyayı görüntüle 84449

Ekli dosyayı görüntüle 84450
Lokal boya 8.000 mi ?

Hadi komple boya yaptı söktü taktı diyelim araç beyaz yine normal şartlarda 5-6 civarı tutuyor

Yarı fiyatına bir başka yerde rahat rahat yaptırırsınız basit bir lokal işlemi hocam çatlak yok bir şey yok tamir edilmeyecek…

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

Ressimdeki pastadan alıp, aracın boyasının üzerinde oluşan yabancı boya kirlerini temzileyin, aracın boya koduna göre rutüş boyası yaptırın fırça ile kendiniz yapabilirsiniz, 8000 tl çok fazla ,

Ekli dosyalar

• arexon.png
    arexon.png
    296.7 KB · Görüntüleme: 15
Üstünde maskeleyip boyayacağını varsayıyorum.
Doğrusu en azından kolay erişilen parçaların sökülmesi (park sensörü, krom çıtalar, sis farı vs.)
Bunun için tampon sağ braketten açılacak, yarım sökülecek. buna kaportacı sök-tak 1000 ister

Boya için yarım kademe tampon boyası 3000 - 5000 TL arası. 13'e de boyarım diyen de duydum. Daha ucuza düzgün bir iş olmaz.

50gr, çok olsa 100 gram boya gider. Glasurit, Standox ayarında alırsanız 100 gram üretici boya koduna göre karışım hazırlama 700 TL. Akzonobel akripol vb. ya da yerli boya alırsanız 300 TL. Opak beyaz için hazır kutu boyalar da var; daha da ucuza gelir. LC9A saf beyaz ya da LC9B şeker beyaz muhtemelen bu araç.

Zımpara yapılacak
(Plastikte yüzeysel hasar varsa macun çekilecek, tekrar zımpara yapılacak)

Akrilik astar atılacak (sertleştirici katkı ile) Akrilik astar selülozik astardan daha geç kurur. 50-60 derece fırında yarım saatte kürlenir. Lakin sizinkini fırına koyacaklarını sanmam. Yaklaşık 3 saat güneşte kuruması beklenecek. Ayrıca akrilik astar ya da verniğe akrilik tineri kullanmak gerek.

Akrilik astar tekrar zımparalanacak (2000 kum)

Astar ve çevresi keçe ile matlaştırılacak. Yüzey mumlu bez vs. ile temizlenecek.

İlk boya katı ince, 10-15dk sonra ikinci son kat boya atılacak

Araç metalikse 2k vernik ve geçiş bölgesine yama tineri kullanılacak

Fırın ya da enfaruj ısı kaynağı yoksa akşamdan sabaha kuruyacak.

Ertesi gün yüzey, püskürtme kusurlarının giderilmesi için sulu 2000 veya 3000 zımpara yapılacak. Ardından matlaşan yüzey pasta ile pürüzsüz ve parlak hale getirilecek.

Hakkıyla yapılırsa bu iş bir ustanın yarım günlük mesaisi. Eli boşta olan usta bile bulsanız, fırında kurutma yapılmazsa, pasta işi ertesi güne kalır. Ona göre değerlendirin.

Son düzenleme:
Doğrusu en azından kolay erişilen parçaların sökülmesi (park sensörü, krom çıtalar, sis farı vs.)
Bunun için tampon sağ braketten açılacak, yarım sökülecek. buna kaportacı sök-tak 1000 ister

Boya için yarım kademe tampon boyası 3000 - 5000 TL arası. 13'e de boyarım diyen de duydum. Daha ucuza düzgün bir iş olmaz.

50gr, çok olsa 100 gram boya gider. Glasurit, Satndox ayarında alırsanız 100 gramı 700 TL. Akzonobel vb. yerli boya alırsanız 300 TL.

Zımpara yapılacak

Akrilik astar atılacak (sertleştirici katkı ile) Akrilik astar selülozik astardan daha geç kurur. 50-60 derece fırında yarım saatte kürlenir. Lakin sizinkini fırına koyacaklarını sanmam. Yaklaşık 3 saat güneşte kuruması beklenecek.

Astar ve tozuma ile geçiş yapılacak çevre keçe ile matlaştırılacak. Yüzey mumlu bez vs. ile temizlenecek.

İlk kat ince, 10-15dk sonra ikinci son kat boya atılacak

Araç metalikse 2k vernik ve yama tineri kullanılacak

Akşamdan sabaha kuruyacak

Ertesi gün yüzey, püskürtme kusurlarının giderilmesi için sulu 2000 veya 3000 zımpara yapılacak. Ardından matlaşan yüzey pasta ile pürüzsüz ve parlak hale getirilecek.

Hakkıyla yapılırsa bu iş bir ustanın yarım günlük mesaisi. Eli boşta olan usta bile bulsanız, fırında kurutma yapılmazsa, pasta işi ertesi güne kalır. Ona göre değerlendirin.
Nick mesaj uyumu harika hocam.
Güzel detaylandırmışınız.

Arkadaşlar merhaba.

Ben bu tarz durumlarda rutuş boyası alıp kendim yapma taraftarıyım.

Tamponu Boyatıp tertemiz binmek de güzel ama kısa sürüyor bu keyif, ya birisi gelip sürtüyor ya da ufak bir dokunmada çatlıyor boya. Sonradan boyanan plastik aksam orjinal boya gibi dayanıklı olmuyor gibi. (Kaliteli işçilik ve doğru prosedür uygulanmadığından belki de)

50gr, çok olsa 100 gram boya gider. Glasurit, Satndox ayarında alırsanız 100 gramı 700 TL. Akzonobel vb. yerli boya alırsanız 300 TL.

Zımpara yapılacak

Akrilik astar atılacak (sertleştirici katkı ile) Akrilik astar selülozik astardan daha geç kurur. 50-60 derece fırında yarım saatte kürlenir. Lakin sizinkini fırına koyacaklarını sanmam. Yaklaşık 3 saat güneşte kuruması beklenecek.

Astar ve tozuma ile geçiş yapılacak çevre keçe ile matlaştırılacak. Yüzey mumlu bez vs. ile temizlenecek.

İlk kat ince, 10-15dk sonra ikinci son kat boya atılacak

Araç metalikse 2k vernik ve yama tineri kullanılacak

Akşamdan sabaha kuruyacak

Abi ne yaptın yaa. Açık kalp ameliyatları bile bu kadar teferruatlı değil ;-)

Boya koduna göre rötus kalemleri var, ince uçlulardan al yavaş yavaş doldur. Benim arabada duruyor ufak tefek ciziklerde kullanıyorum.

Yok illa boya dersen manisa sanayide genelde tamponu 5 den boyuyorlar. Uzak degil izmir.

Arkadaşlar merhaba.

hocam biraz cif ve sünger ile o bölgeye bastıra bastıra uygulama yap çıktığı kadar çıksın. kalanına da sanayide oto boyacılardan rica et şöyle çok az bişey boya versin size bi tane fırça ile üzerine rötuş yapın tamamdır. bunun için tampon boyanmaz boyanırsada 8 bin tl tutmaz o dükkandan koşa koşa uzaklaşın.

Geri