Far ve Mercek Temizliği

Araç
Golf 7 Comfortline 1.6 TDI
Merhaba, aracımda farlarım çok buğulu görünüyordu. Gece sürüşlerinde aydınlatmada da fazlasıyla engel oluyordu, bugün hem dış cam hem de merceklere temizlik yaptırdım. Henüz karanlık hava sürüşü denemem olmadı ama bariz bir fark olur diye umuyorum :)

Esenyurtta Özk Far'da yaptırdım işlemi. Forumda önceden bir konuda denk gelmiştim. Konuyu bulamadım ama öneri için teşekkür ederim 🙏

Farlarımın öncesi ve sonrasi gorselleri

Ekli dosyalar

• IMG_1030.jpeg
    IMG_1030.jpeg
    378.3 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_1031.jpeg
    IMG_1031.jpeg
    337.8 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_9089.jpeg
    IMG_9089.jpeg
    311.6 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_9086.jpeg
    IMG_9086.jpeg
    288.8 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_9087.jpeg
    IMG_9087.jpeg
    306 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_9088.jpeg
    IMG_9088.jpeg
    280.9 KB · Görüntüleme: 47

Benimde böyle bir şeye ihtiyacım var. klarofom ile mi yapıldı yoksa zımpara cila yöntemi ile mi?

Upvote 0
Benimde böyle bir şeye ihtiyacım var. klarofom ile mi yapıldı yoksa zımpara cila yöntemi ile mi?
Ne işlem yapıldığını biliyorum desem yalan olur hocam, çalışmam gerekiyordu beklerken bilgisayardaydım. Bana soyledikleri far camlarının ve merceklerin temizlendiği. Bir ara ustaya ne durumda diye sordum fırında kuruyor dedi. Belki bu ayırt etmeye yarayabilir ama ben bilmiyorum.

Upvote 0
Ne işlem yapıldığını biliyorum desem yalan olur hocam, çalışmam gerekiyordu beklerken bilgisayardaydım. Bana soyledikleri far camlarının ve merceklerin temizlendiği. Bir ara ustaya ne durumda diye sordum fırında kuruyor dedi. Belki bu ayırt etmeye yarayabilir ama ben bilmiyorum.
sanırım zımpara sonrası pasta ve üzerine koruma amaçlı vernik attılar. atılan verniğin far camı için olması önemli normal vernik attılarsa 1 ay sonra sapsarı olur

Upvote 0
Fotoğrafları öncesi sonrası koymanız güzel olmuş.
Gözlüğümü silip rahatlamış gibi hissettim.
Etkisi uzun süre kalıcı olur umarım.

Upvote 0
sanırım zımpara sonrası pasta ve üzerine koruma amaçlı vernik attılar. atılan verniğin far camı için olması önemli normal vernik attılarsa 1 ay sonra sapsarı olur
Doğru işlemi uyguluyorlardır diye umuyorum hocam 😊

Fotoğrafları öncesi sonrası koymanız güzel olmuş.
Gözlüğümü silip rahatlamış gibi hissettim.
Etkisi uzun süre kalıcı olur umarım.
Kesinlikle, umarım hocam :)

Upvote 0
Hocam hayırlı olsun. Gayet güzel olmuş. Farı açtırmak istemediğim için dıştan zımpara ve kloroform yaptırmıştım. Sizin işlem ücreti ne oldu?

Upvote 0
Hiçbiri değil,far beyinleri sökülüyor ve farlar içerden kimyasal ve basınçlı suyla yıkanıyor,daha sonra fırına uygun derecede konuluyor ve iyice kuruması sağlanıyor.Bu işlem far camları dıştan temiz sadece içten kiri ve mercek temizliğini yapmak için yapılıyor.Far camlarında aşırı yıpranma varsa değişime gidiliyor,sadece sararma ve solma varsa cam parlatma işlemi yapılıyor.
Not:Herhangi bir sebepten far camınızı dıştan temizletirseniz,camı koruyan UV tabaka yok olacağı için cam kısa bir süre sonra tekrar kötü duruma dönecektir.Bunu önlemek için cam temizliği sonrası cama PPF folyo çektirin.

Upvote 0
Teşekkür ederim hocam çifti 3 bine yapıldı.
Gayet makul fiyata yapılmış hocam gerçekten.
Hiçbiri değil,far beyinleri sökülüyor ve farlar içerden kimyasal ve basınçlı suyla yıkanıyor,daha sonra fırına uygun derecede konuluyor ve iyice kuruması sağlanıyor.Bu işlem far camları dıştan temiz sadece içten kiri ve mercek temizliğini yapmak için yapılıyor.Far camlarında aşırı yıpranma varsa değişime gidiliyor,sadece sararma ve solma varsa cam parlatma işlemi yapılıyor.
Not:Herhangi bir sebepten far camınızı dıştan temizletirseniz,camı koruyan UV tabaka yok olacağı için cam kısa bir süre sonra tekrar kötü duruma dönecektir.Bunu önlemek için cam temizliği sonrası cama PPF folyo çektirin.
3 bin TL fiyat sizin dediğinizi doğruluyor gibi hocam. Bu yöntemle mercek içi ve dışı düzgün temizleniyor mu gerçekten? Hep camı ayırıp ondan sonra temizliyorlar sanıyordum.
Farı zımpara ile temizlettikten sonra k2 nin far seramiğini sürmüştüm. Ama ppf en güzeli.

Upvote 0
Bayramı atlatayım buna bakacağım hocam, teşekkür ederim 🙏
dostum özelde veya burdan adres veya telefon paylaşırmısınız.. bide far yıkarken tüm elektronik bileşenleri çıkarıyorlar anladığım kadarı ile , dinamik viraj farı olan modellerde mercekte motor falan varmı o ne oluyor acaba..

Upvote 0
Merhaba, aracımda farlarım çok buğulu görünüyordu. Gece sürüşlerinde aydınlatmada da fazlasıyla engel oluyordu, bugün hem dış cam hem de merceklere temizlik yaptırdım. Henüz karanlık hava sürüşü denemem olmadı ama bariz bir fark olur diye umuyorum :)

Esenyurtta Özk Far'da yaptırdım işlemi. Forumda önceden bir konuda denk gelmiştim. Konuyu bulamadım ama öneri için teşekkür ederim 🙏

Farlarımın öncesi ve sonrasi gorselleri
3 ay sonrada güncel foto paylaşabilir misiniz?

Upvote 0

Upvote 0

Geri