Golf 7 2015 için hangi led far?

UBC53

Katılımcı Üye

İsim
Ataberk
Araç
Volkswagen Golf MK7 ''15 Highline dsg 1.6 TDİ
Herkese keyifli forumlar dilerim bu gün üst üste konu açtım ama sizlerin fikrine ihtiyacım var.

aşağıda görmüş olduğunuz yakışıklıya artık led far takmak istiyorum 2015 model highline paket standart bixenon farlar var üzerinde. geçen sene d3s photon ampüllerini değiştirdim aydınlatmasından memnunum lakin görüntü için bu güzel farları çatıya kaldırma zamanı geldi ve geçiyor bile :)

Şimdi gelelim soruma bu kardeşinize hangi farı önerirsiniz, j led mi u led mi? araç 7 kasa olması sebebiyle u led daha çok aklıma yatıyor ama j lerde çok güzel duruyor.

piyasa iki farklı j led var sanırım birinin j leri ince yanıyor kalitesiz duruyor içerde ledler tek tek sayılıyor onu kesinlikle istemiyorum. bazı j farların j leri kalın güzel ve homojen bi şekilde aydınlatıyor.

u farlarda durum nedir bilmiyorum istanbul içi led far alabileceğim güvenilir neresi var? (aracı kesinlikle 7.5 çevirmek istemiyorum ilerde msw 18 bronz jant ve spor yay düşüncem var tatlı dokunuşlar yapmak istiyorum)

ayrıyetten soketlerin uymadığını biliyorum eva garajın kendi ürettiği çevirici işi gören soketten almayı planlıyorum aracın elektrik aksamında geri dönülemez işlemler yaptırmak istemiyorum

şimdiden vericeğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum

IMG_4165.JPEG

Hocam hayırlı olsun. U ledleri pek tavsiye etmiyorlar neden bilmiyorum. Araştırmak lazım.
Ben yerinizde olsam bixenon farları hiç değiştirmezdim aydınlatmasından da memnunsunuz.
18 jant + eibach pro kit çiçek gibi olur diye düşünüyorum.

Hocam herkesin arayıpta bulamadığı bir fara sahipsiniz tekrar bir düşünün derim
Tabiki karar sizin

Hocam herkesin arayıpta bulamadığı bir fara sahipsiniz tekrar bir düşünün derim
Tabiki karar sizin
farlarımı seviyorum valla ama en azından tek u led olsaydı. comfortline araçlarda led farlar görünce kendi aracımda eksiklik olarak hissediyorum :(

Zaten kafanızda U led var,neden replikasını düşünüyorsunuzki orayı anlamadım.Zaten temiz çıkma U ledleri yanan farlar alacağınız sıfır U replikalarla 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyatlarda.Replika takınca hem kaliteden hem aydınlatmadan ödün vereceksiniz,aracınızda halihazırda bulunan otomatik yükseklik ayarı çalışmayacak,üstelik aracınızda olmadığı için manuel ayarınız dahi olmayacak,yani farın üstünden ayarlananla gezeceksiniz,araçta yük vs olduğunda ayar yapamayacaksınız vs.Bendede sizin farlardan vardı ve orjinal U'lar yanan tipi geçtim ve çok memnunum,dönüşümü EVA garage yapmıştı.
Ayrıca Photon ampul tercihiniz yanlış,OSRAM'ın D3S tiplerinden almanız gerekirdi performans için.Night Breacker +200 Lazer bence bulup bulabileceğiniz en iyi seçenek.

Hocam çift U-Led 7'leri çok güzelleştiren bir retrofit J-Ledlere göre çok daha can alıcı oluyor hele ki orijinalse. Replika Uların ayarını bir türlü tutturamadılar çok dar oluyor içi çok parlak yanıyor sadece önü yanıyor vs. o zaman da çok kötü duruyor. Bence orijinal en mantıklısı çünkü görüntü ve aydınlatma anlamında daha keyifli ledleri replikalara göre, hem de elektik aksamı vs. kafanız rahat olur.
full-led-and-bi-xenon-headlights-with-led-drls-golf-mk7-mk7.5-supply-fit-6930-p.png

OEM ULedler daha ince ve geniş, tüm U'yu aydınlatırken, aydınlatması daha tutarlıyken, sinyal kısmı kristal ledken

Ekran görüntüsü 2025-06-01 024001.png

Replikalar ise daha kaba, U'ların sadece önü aydınlatılıyor, aydınlatma tutarsız, düz sinyal ve düz gündüz lambası var.

OEM ürüne çok yakın bir replika isterseniz de OEM ürünün 5-6 bin lira altına gelir, o da bence değmez. Şimdiden hayırlı olsun :).

orijinal u da karar kıldım o zaman. eva garaja bir fiyat sorayım

Zaten kafanızda U led var,neden replikasını düşünüyorsunuzki orayı anlamadım.Zaten temiz çıkma U ledleri yanan farlar alacağınız sıfır U replikalarla 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyatlarda.Replika takınca hem kaliteden hem aydınlatmadan ödün vereceksiniz,aracınızda halihazırda bulunan otomatik yükseklik ayarı çalışmayacak,üstelik aracınızda olmadığı için manuel ayarınız dahi olmayacak,yani farın üstünden ayarlananla gezeceksiniz,araçta yük vs olduğunda ayar yapamayacaksınız vs.Bendede sizin farlardan vardı ve orjinal U'lar yanan tipi geçtim ve çok memnunum,dönüşümü EVA garage yapmıştı.
Ayrıca Photon ampul tercihiniz yanlış,OSRAM'ın D3S tiplerinden almanız gerekirdi performans için.Night Breacker +200 Lazer bence bulup bulabileceğiniz en iyi seçenek.
hocam beyinleri soketleri kodlaması beni biraz korkuttu ama bu işlemleri eva garaj komple yapıyormuş. photon ampüllerim de d3s ultimate serisi orijinali osram veya phillips çıkıyormuş sanırım. orijinal u led de karar kıldım o zaman.

Highline farınız varken çin menşei farlara para vermeyin hocam. GTI tampon ve panjur takarsanız arabanız gözünüze gayet hoş gelecektir.

Eski aracımda aşağıdaki gibi bir dönüşüm yapmıştım. Aracım comfort olduğu için çift u tercih etmiştim. Highline olsaydı asla farlara dokunmazdım.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-06-02 at 16.37.28.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-02 at 16.37.28.jpeg
    164.3 KB · Görüntüleme: 16
Highline farınız varken çin menşei farlara para vermeyin hocam. GTI tampon ve panjur takarsanız arabanız gözünüze gayet hoş gelecektir.

Eski aracımda aşağıdaki gibi bir dönüşüm yapmıştım. Aracım comfort olduğu için çift u tercih etmiştim. Highline olsaydı asla farlara dokunmazdım.
doğru söylüyorsunuz hocam ama tampon&dönüşüm işine çok uzağım. özellikle dizel arabaya gti, R logoları takıyorlar komik duruyor. tdi için spor yay arayışındayım. ardından msw 18 bronz veya gunmetal jant alıp arabayı tamamlamayı düşünüyorum. belki difizörü parlak siyaha boyayıp orjinal yerinden çift çıkış krom egzoz başlığı koyarım.

orijinal u far içinde bi kaç yere sordum ellerinde olmadıklarını söylediler. far camlarını iç dış temizletip mercekleride temizleyip osram marka d3s xenon ampülleri alıp bırakıcam o halde

doğru söylüyorsunuz hocam ama tampon&dönüşüm işine çok uzağım. özellikle dizel arabaya gti, R logoları takıyorlar komik duruyor. tdi için spor yay arayışındayım. ardından msw 18 bronz veya gunmetal jant alıp arabayı tamamlamayı düşünüyorum. belki difizörü parlak siyaha boyayıp orjinal yerinden çift çıkış krom egzoz başlığı koyarım.

orijinal u far içinde bi kaç yere sordum ellerinde olmadıklarını söylediler. far camlarını iç dış temizletip mercekleride temizleyip osram marka d3s xenon ampülleri alıp bırakıcam o halde
Var olan farlarınızı değerlendirmeniz iyi olur. R yada GTI dönüşüm yerine GTD dönüşüm de yapabilirsiniz.

Geri