Golf 5 arka toz körüğü ses yapar mı?

Halit5737

Üye
İsim
Halit
Araç
Golf mk5

Selamlar Golf Mk5 2006 aracım sert setlerden geçerken tak diye ses gelmeye başladı arka sağ tekerden. Videoki gibi toz körüğünü yukarı aşağı oynatınca ses var ama tam olarak bu mu anlamadım. Usta bu parçanın birleşik olması lazım değişmesi lazım dedi. Aynı şekilde sol yeler tarafıda böyle ama o taraftan herhangisi bi ses gelmiyo. Başına gelen var mı?

Köpük ne durumda? Sünger gibi bir şey olması lazım. Araç kasise girdiğinde bir anda vurmaması için amortisörü stop ettiren.

Upvote 0
Valla videodaki gibi hocam herhangi bi köpük göremedim. Dediğiniz köpük vs golf 5 lerde mevcut mu?

Video'da tam net göremiyorum. Tüm araçlarda mevcut. Aşağıdaki fotoğrafta bulunan turuncu şeylerden bahsediyorum. Bunlar körüğün içerisinde oluyorlar. Geçen haflarda bir arkadaş daha konu açmıştı Golf5 di o da yanlış hatırlamıyorsam ve köpük takozlar parçalanmıştı onunda

1000003544.jpg

Upvote 0
Video'da tam net göremiyorum. Tüm araçlarda mevcut. Aşağıdaki fotoğrafta bulunan turuncu şeylerden bahsediyorum. Bunlar körüğün içerisinde oluyorlar. Geçen haflarda bir arkadaş daha konu açmıştı Golf5 di o da yanlış hatırlamıyorsam ve köpük takozlar parçalanmıştı onunda

Ekli dosyayı görüntüle 84330
Merhaba, evet konuyu açan kişi bendim. :) körük (süngerimsi madde) ve onun altında boru gibi bir parça var kasisten geçerken ses yapmaz, (Bende yapmadı) aksine çukurlara girdiğin zaman amortisör görevini yaptığı için ve teker de yukarı aşağı hızlı şekilde hareketlendiğinden dolayı o buruyu yukarı aşağı hareket ettiriyor ve bu da içeriye tıkırtı olarak geliyor. İlk başta çok takılmıştım. şimdi alıştım. Bayram sonrasında yaptıracağım. Bana bir marka önermişlerdi o markayı yaptırmayı düşünüyorum. Bende sol tarafta olan kopmuştu sağ tarafta olana da dokundum oda koptu :) ikisini değiştireceğim. Bir yere sordum takım olarak değişiyor onlar parça olarak değil dedi ve 5000 TL gibi bir rakam verdi.

Upvote 0
Benim arka amortisör körüğü de yukarıdaki boğumlu köpük kısmından kopmuştu, her iki kısmı ince paslanmaz demir tel ile sıkıca sarıp bağladım sorun yok. Yoksa amortisör sökülüp değişim gerekiyor. Amortisörde sorun olmadığından gereksiz gördüm

Upvote 0
Benim arka amortisör körüğü de yukarıdaki boğumlu köpük kısmından kopmuştu, her iki kısmı ince paslanmaz demir tel ile sıkıca sarıp bağladım sorun yok. Yoksa amortisör sökülüp değişim gerekiyor. Amortisörde sorun olmadığından gereksiz gördüm
Benim aracımda da sorun yok. Sen tel ile denemişsin ben inşatta kullanılan poliüretan sarı köpükler var ikisini kopan yerden birleştirsem olur mu diye düşünmedim değil :D

Upvote 0

Ekli dosyayı görüntüle 84330

Valla hocam videoda sesi duymuşsunuzdur zaten tozluk boşta duruyo elimle oynayıncada baya ses yapıyo. Sizin attığınız resimdeki turuncu renk olan bende siyah renk gibi ona benziyo ama havada duruyo zaten. Diğer elimle oynadığım parça boşta aşağı yukarı yapıncada ses yapıyo. Ama dediğiniz gibi normalde ses yapmaz diyolar. Ben her halükarda değişicem. Başka bi arkadaşın videosunu gördüm aracında bu parça bütün halinde duruyo herhangi bi oynaması yok. İnşallah sadece bundandır. Geçen hafta rota girdim hiçbişey yoktu sonra önden tıkırtı gelmeye başladı rotiller değişti ses gitti tam rota yine girdim çıktım arkadan ses gelmeye başladı. Can sıkıyo bu ara biraz. 😀

Upvote 0
Benim aracımda da sorun yok. Sen tel ile denemişsin ben inşatta kullanılan poliüretan sarı köpükler var ikisini kopan yerden birleştirsem olur mu diye düşünmedim değil :D
Olmaz. Ancak, her ki tarafa baly gibi bir esneyebilen yapıştırıcı sürüp, üzerine yine esneyebilecek bir kumaş parçasını birkaç kez sararak tamiri mümkündür.
Bence değiştirmeden bir şekilde yukarıya sabitleyerek bir süre deneyin.

Upvote 0
Arkadaşlar bu düşme sorunu eğer yerinden çıkma kaynaklı ise orijinalde o körük kablo bağı ile tutturuluyor. Eğer gevreme nedeniyle kablo bağı kopmuşsa bu yüzden de düşüyor olabilir.

Ancak durdurucu süngerler öldüyse bence yenileyin. Önler biraz uğraştırıcı evet ancak arkaların ikisini değiştirmek yarım saatlik bir iş.

1000026619.png

Upvote 0
Arkadaşlar bu düşme sorunu eğer yerinden çıkma kaynaklı ise orijinalde o körük kablo bağı ile tutturuluyor. Eğer gevreme nedeniyle kablo bağı kopmuşsa bu yüzden de düşüyor olabilir.

Ancak durdurucu süngerler öldüyse bence yenileyin. Önler biraz uğraştırıcı evet ancak arkaların ikisini değiştirmek yarım saatlik bir iş.

Ekli dosyayı görüntüle 84335
Parçaya 2 bin işçiliğe 1500 toplam 3500 dediler değişim için sağ sol.

Upvote 0

Ekli dosyayı görüntüle 84335

Hocam febi marka nasıldır toz körüğü için.

Upvote 0
Hocam febi marka nasıldır toz körüğü için.

Orta düzey bir marka. Yani daha doğrusu tam sanayici markası diye biliriz. Kötü değil ve uygun fiyatlı. Bilstein gurubuna ait. Ben bu markadan sadece vida/conta falan alıyorum.

Orijinalleri Sachs marka olmalı.

Ancak alınacak parça plastik bir boru, bu yüzden kaliteli olması yada olmaması bir şey değiştirir mi emin değilim.

Upvote 0

Geri