2014 Model Golf 7 Comfortline Aracımın Kısa Far Ampul Değişimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan madmax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

madmax

Yeni Üye
İsim
niyazi yıldız
Araç
golf 7 comfortline
Merhaba Arkadaşlar,
Başlıkta belirttiğim araca sahibiyim, yaklaşık 1 sene oldu arabayı alalı, daha önceki sahiplerinden biri kısa farları beyaz led farlar ile değiştirmiş, (aracımın uzun farları sarı yani halojen denilenlerden) aracı akşamları kullandığımda farlar çok iyi aydınlatmakta fakat diğer sürücüleri çok rahatsız etmekte ki sürekli uzunları ile uyarıyorlardı, bende daha fazla rahatsızlık vermemek adına araştırarak Osram 64210NL H7 Night Breaker Laser ampulleri aldım. Değiştirmek için kapağı açtığımda takılan ledlerin etrafına macun tarzında bir malzeme kullandıklarını gördüm, normalde sapı olan tutarak çekilen bir ampulü olduğunu görmüştüm ama adamlar nasıl yaptıysa oraya bu şekilde takmışlar ve haliyle değiştiremedim. Bu konuda tecrübesi olan bir arkadaş tavsiye verirse sevinirim. Çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-05-26 at 09.38.24.jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-26 at 09.38.24.jpeg
    91.4 KB · Görüntüleme: 29
  • WhatsApp Image 2025-05-26 at 09.38.25 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-26 at 09.38.25 (1).jpeg
    79.9 KB · Görüntüleme: 29
  • WhatsApp Image 2025-05-26 at 09.38.25.jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-26 at 09.38.25.jpeg
    239.2 KB · Görüntüleme: 29
Öncelikle bu farda LED kullanılmaması gerektiğinin farkında olup değiştirecek olmanız nedeniyle kendi adıma teşekkür ederim.

Ampul kısmının (arka taraftan) fotoğrafını çekebilir misiniz? Duruma göre farların yerinden çıkması gerekebilir.

Son düzenleme:
Upvote 0
Öncelikle bu farda LED kullanılmaması gerektiğinin farkında olup değiştirecek olmanız nedeniyle kendi adıma teşekkür ederim.

Ampul kısmının (arka taraftan) fotoğrafını çekebilir misiniz? Duruma göre farların yerinden çıkması gerekebilir.
rica ederim, keşke herkes böyle düşünse. eklerdeki gibi yapmışlar, sizce en makul çözüm ne olur? şimdiden değerli yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-05-26 at 16.38.10.jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-26 at 16.38.10.jpeg
    95.3 KB · Görüntüleme: 21
  • WhatsApp Image 2025-05-26 at 16.38.09.jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-26 at 16.38.09.jpeg
    123.1 KB · Görüntüleme: 21
Upvote 0
rica ederim, keşke herkes böyle düşünse. eklerdeki gibi yapmışlar, sizce en makul çözüm ne olur? şimdiden değerli yardımlarınız için teşekkürler.
Malzeme sizin de dediğiniz gibi macun muhtemelen.
Aşağıda bir montaj videosu var.
Buna göre yine dönerek çıkacak gibi duruyor.
Oynamasın ya da titremesin diye koymuşlar. Macun soğutucu görevi görüyor mu bilemiyorum.

Malzemenin ne tür bir malzeme olduğunu öğrenin. Bana eski cam macunlarını anımsattı. Parmak izlerinden öyle anlaşılıyor. Isıtılarak hamura dönüşme özelliği varsa ısıtılarak çıkarma denenebilir. Sertleştikten sonra yumuşama olma özelliği yoksa da maket bıçağı ile bir taraftan çizik atıp çıkarma denenebilir. Ancak toza da dönüşebilir.

Yine de videodaki mantıkla ters yönlü olarak oynayıp oynamadığını kontrol ediniz.
Belki döner..

Upvote 0

Geri