Aracıma Zift Bulaştı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

UBC53

Katılımcı Üye

İsim
Ataberk
Araç
Volkswagen Golf MK7 ''15 Highline dsg 1.6 TDİ
Herkese keyifli forumlar dilerim

dün çatalca tarafında yol yapıyorlardı gidişte bişey yoktu 1-2 saat sonra dönerken içimden ulan bu asfaltı kim suladı dedim meğersem asfaltı yeni dökmüşler ne bir uyarı ne bişey...

alıştık artık türkiyede böyle işlere. neyse dün yıkadım arabayı ön çamurluk ve bagaja bulaşan ziftleri meguiars kalın pasta ile bastıra bastıra çıkardım

bu gün fark ettim ki arka tampon altı kalmış pastayla çıkaramadım aşırı zor çıkıyor. bunu nasıl çıkarabilirim yok mu şöyle bi malzeme sıkıp bekletelim basınçlı suyla indirip uğraşmalayım hiç?

şimdiden teşekkürler.

Geçmiş olsun
Tar remover/cleaner ürünleri deneyebilirsiniz, zift temizleyici olarak satıldığına göre çıkarıyordur diye düşünüyorum.

dün çatalca tarafında yol yapıyorlardı gidişte bişey yoktu 1-2 saat sonra dönerken içimden ulan bu asfaltı kim suladı dedim meğersem asfaltı yeni dökmüşler ne bir uyarı ne bişey...

alıştık artık türkiyede böyle işlere. neyse dün yıkadım arabayı ön çamurluk ve bagaja bulaşan ziftleri meguiars kalın pasta ile bastıra bastıra çıkardım

bu gün fark ettim ki arka tampon altı kalmış pastayla çıkaramadım aşırı zor çıkıyor. bunu nasıl çıkarabilirim yok mu şöyle bi malzeme sıkıp bekletelim basınçlı suyla indirip uğraşmalayım hiç?

şimdiden teşekkürler.

En etkili olanı Stac Plastic marka zift sökücü, anında zifti çözüyor

https://www.hepsiburada.com/stac-plastic-zift-bocek-temizleyici-sprey-400-ml-pm-HBC000024MS9B

https://www.trendyol.com/pd/stac-pl...ml-p-70471642?boutiqueId=61&merchantId=127433

Ama az bir miktar gazyağı bulabilirseniz o da müthiş zift sökücüdür.

.

Autobrite jtt (just the tonic) çok övülürdü. Gaz yağı da güzel çözüm. Geçmiş olsun

gaz yağını deniyelim bakalım

zift bulaşan bir araca şöyle yaptı şöför çok şaşırmıştık.bakkaldan bildiğiniz margarin aldı üzerine sürdü yedirdi sonra sildi zift gitti çok şaşırmıştım.denemedim ama hep aklımdadır

Zift için gaz yağı iyi bir çözümdür ancak aracın boyasını matlaştırwcaktır,

Tar remover tarzı ürünler daha güvenilir olur,

Gaz yağı ve Tar remover vs.. hangi ürünü kullanırsanız kullanın, Mutlaka bu işlemi direk güneş görmeyen ve koparta soğuk iken yapmalısınız, İşiniz bittiğinde mutlaka aracını yıkatınız, yıkama işlemini yarına bırakmayınız..!!

şimdiden teşekkürler.
Bildiğimiz mazotu temiz beze dök sil çıkar

Yıllar önce beyaz focusu çok ciddi derecede yeni zifte sokmuşluğum var. Baya rezil haldeydi. Sadece gaz yağı kullanarak zahmetsiz temizlemiştim

Son düzenleme:
gaz yağı ile çıkardım ardından arabayı güzelce yıkayıp katı wax uyguladım bundan sonra daha dikkatli olucam

Geri