Golf 7.5 1.6 DTI Genel Bakım (A'dan Z'ye)

Testramenc

Yeni Üye
İsim
ibrahim
Araç
vw golf 7.5
Merhabalar bu sayfada yeniyim 2017 model 1.6 Tdi golf 7,5 aracım var şu anda 92.500 km'ye geldi aracı yeni aldım. Eski sahibi sadece 10.000 km bakımlarını yaptırmış ve son 20.000 km öncede diskleri tornalatıp yeni balata takmış.

Şu ana kadar hiçbir bakımı yapılmamış A'dan Z'ye bakım yaptırmak istiyorum bakım listesi nedir yardımcı olabilir misiniz?

Bakımı Mersin ilinde yaptıracağım güvenilir ve sağlam bir ustaya yaptırmak istiyorum usta önerisinde bulunabilir misiniz?

120000km civarında triger seti(v kayışı su pompası hepsi set zaten) değişimi öneriliyor. Tabi bu süreçte rutin bakıma ek yakıt filtresi ve şanzıman yağı da değiştirmende fayda olabilir.

Yaptıracağın yağ bakımından başka biley yok. 120binden önce triger değiştirme ben 110 da değiştirdim gereği yokmuş sağlam aşınma falan yoktu.

ben golf tsi de trigeri 120 binde değiştim . kayıs saglamdı belki bir 70-80 bin daha giderdi erken değişime gerek yok bence de...yeni araç alan arkadasa önerim şöyle; normal bakım dısında baskı balata, fren disk balata, fren hidrolik, antifriz ve devir daimi kontrol etmesi yönünde olacaktır..bunları kontrol edip varsa değişim yapılıp uzun süre aracına binebilir..

120000km civarında triger seti(v kayışı su pompası hepsi set zaten) değişimi öneriliyor. Tabi bu süreçte rutin bakıma ek yakıt filtresi ve şanzıman yağı da değiştirmende fayda olabilir.
şuanda kurdan dolayı parçaları alacağım ondan liste istiyorum

Geri