Uyarılar ve yapılan yol ile şarj olmuyor ve kırmızı akü uyarısı verdi.Her aracı çalıştırdığımda 12V akü zayıf uyarısı veriyor. Uzun sürüşümde bile akü dolmuyor. Bugün ilk defa kırmızı akü uyarısı verdi aracınızı durdurun yazdı. Sorun ne olabilir sizce ?
Bir keresinde baska araca takviye yaptık. O günden sonra sarı 12v uyarısı vermeye başladı. Fakat biraz sürdükçe uyarı kalkıyordu Sonraki gün çalıştırdığımda yeniden veriyordu uyarıyı. Bende geçici zannediyordum veya hata olmuş olabilir diye düşünüyordum. Bugün ilk kez kırmızı verdi.Uyarılar ve yapılan yol ile şarj olmuyor ve kırmızı akü uyarısı verdi.
Bu duruma göre herhangi bir fikriniz var mı?
İkaz lambaları ve anlamlarına baktınız mı?
Eğer araç e-Tsi ise alternatörün kontrolünü yaptırmanızı tavsiye ederim.Her aracı çalıştırdığımda 12V akü zayıf uyarısı veriyor. Uzun sürüşümde bile akü dolmuyor. Bugün ilk defa kırmızı akü uyarısı verdi aracınızı durdurun yazdı. Sorun ne olabilir sizce ?
Başka araca, aynı kapasitede değilse ya da olması gerektiği gibi takviye yapılmasıyla akü arızalanmış olabilir.Bir keresinde baska araca takviye yaptık. O günden sonra sarı 12v uyarısı vermeye başladı. Fakat biraz sürdükçe uyarı kalkıyordu Sonraki gün çalıştırdığımda yeniden veriyordu uyarıyı. Bende geçici zannediyordum veya hata olmuş olabilir diye düşünüyordum. Bugün ilk kez kırmızı verdi.