A3 8Y Ambiyans Retrofit Soru?

İsim
Ahmet
Araç
Golf 7 1.2 TSİ, A3 Sedan S-line 35TFSİ
Üstadlarım selam,

2023 model A3 Sedan S-Line aracım var. Aracıma, GarageHasCar isimli Türk bir firma, Çin menşeli bir ambiyans set-up’ı getirmiş. Açıkçası, OEM’e oldukça yakın duruyor ve gerçekten çok hoşuma gitti.

Ben arabasına biraz takıntılı bir adamım. Bu yüzden, bu işlemden sonra trim sesi olur mu, bir sorun çıkar mı gibi konular kafamı fazlasıyla kurcaladı. Forumdaki deneyimli üstadlara danışmak istedim.

Fiyatı 30.000 TL civarında, bilginize. Menüden kontrollü bir sistemmiş.

Ekli dosyalar

• IMG_4798.png
    IMG_4798.png
    482.9 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_4797.png
    IMG_4797.png
    580.8 KB · Görüntüleme: 52
  • AAC0C2EF-038A-4A84-856D-0C0A55290CA2.jpeg
    AAC0C2EF-038A-4A84-856D-0C0A55290CA2.jpeg
    148.5 KB · Görüntüleme: 53
  • CDF78275-D970-4CB3-BC14-232F2DDC6F75.jpeg
    CDF78275-D970-4CB3-BC14-232F2DDC6F75.jpeg
    177.5 KB · Görüntüleme: 52

Aracının garantisi devam ediyor ise unut…

Üstadlarım selam,

2023 model A3 Sedan S-Line aracım var. Aracıma, GarageHasCar isimli Türk bir firma, Çin menşeli bir ambiyans set-up’ı getirmiş. Açıkçası, OEM’e oldukça yakın duruyor ve gerçekten çok hoşuma gitti.

Ben arabasına biraz takıntılı bir adamım. Bu yüzden, bu işlemden sonra trim sesi olur mu, bir sorun çıkar mı gibi konular kafamı fazlasıyla kurcaladı. Forumdaki deneyimli üstadlara danışmak istedim.

Dün benimde karşıma çıktı görsel olarak çok güzel duruyor, bende Passat b8.5 için sordum bilgi bekliyorum bakalım. Montaj çok uzun sürmeyecekse montaj esnasında orada bulunarak trim sesi gelmesi olağan yerlere bez bant yaptırılarak sorun çözülür bence. Aracımın garantisi bitince bende bu şekilde bir şeyler düşünüyorum.

Dün benimde karşıma çıktı görsel olarak çok güzel duruyor, bende Passat b8.5 için sordum bilgi bekliyorum bakalım. Montaj çok uzun sürmeyecekse montaj esnasında orada bulunarak trim sesi gelmesi olağan yerlere bez bant yaptırılarak sorun çözülür bence. Aracımın garantisi bitince bende bu şekilde bir şeyler düşünüyorum.
Bakalım vallahi

Üstadlarım selam,

2023 model Audi ‘de ambiyans aydınlatma yok mu ki., Neyi gözden kaçırıyoruz

Audi websitesinde A3 sayfasında böyle yazıyor. Tabi yıldan yıla paket farklılıkları olabilir.

Standart tek renk
Plus 30 renk
Pro kapı döşeme kumaşı içlerinde de aydınlatma.
1000025389.png

Ayrıca bir İngiliz forum konusuna denk geldim olay ilgimi çekti. Konu 2023 tarihli. Adam bir Q3 satın alıyor ve bir kaç gün sonra aracında standart olarak bulunması gereken bazı şeyler olmadığını fark ediyor. Sözleşmesinde bulunan ambiyans aydınlatma, kapı eşiği aydınlatması ve paslanmaz çelik pedallar yok. Bayii ile uzun bir görüşmenin ardından aracın fabrikadan hatalı(eksik) olarak gönderildiğini bayi kabul ediyor.

Olmaz dememek lazım teslim alırken herşeyini kontrol etmek lazım.

2023 model Audi ‘de ambiyans aydınlatma yok mu ki., Neyi gözden kaçırıyoruz
Ambiyans paketi olarak geçiyor. Sadece beyaz renkte sunuluyor; 4 kapı kol dayama ve kablosuz şarj alanını aydınlatıyor. Renk seçeneği gibi başka opsiyonlar yok. Plus paketi alındığında bu özellikler geliyor. Ben arabayı alırken de getirmiyorlardı; Plus paket yalnızca S3 modelinde vardı.

Ambiyans paketi olarak geçiyor. Sadece beyaz renkte sunuluyor; 4 kapı kol dayama ve kablosuz şarj alanını aydınlatıyor. Renk seçeneği gibi başka opsiyonlar yok. Plus paketi alındığında bu özellikler geliyor. Ben arabayı alırken de getirmiyorlardı; Plus paket yalnızca S3 modelinde vardı.
Sonuç olarak bu işlem için 30 bin lira masraf yapıp, ilaveten ilgili firma elektriksel bir arızaya karşı garanti veremiyecekleri aşikar olan bir işlemi yaptırıp, daha yepyeni olan arabanın her yerini söktürüp içini tavernaya çevirecek bir işleme değer mi bence değmez,

Böyle bir şeyi yaptırmayı kafama koysaydım gider ambiyans plus aydınlatma için ilgili parçaları tedarik edip orjinal şekilde yaptırırdım.

Geri