1.5 TSI şehir içi fazla yakıyor

mitatsolmaz

Yeni Üye
İsim
Mitat
Araç
1.5 tsi comfortline
Merhabalar, yeni araç aldım 2020 golf 1.5 tsi şehir içi 11 lt falan görüyorum normal midir? Şuan kış lastiği var, silivride yaşıyorum aşırı bir trafikte yok ama bu normal bi durum mu?

Merhabalar, yeni araç aldım 2020 golf 1.5 tsi şehir içi 11 lt falan görüyorum normal midir? Şuan kış lastiği var, silivride yaşıyorum aşırı bir trafikte yok ama bu normal bi durum mu?

Havalar ısındı sayılır. Kış lastiği fazla yakıt tüketimine sebep olur. Pek trafik olmayan senaryoda 11litre çok. 8 litre civarı olsa kabul edilebilirdi.

Upvote 0
2020 model 1.5 tsi a3'üm sakin kullanımda 7 litre üstünü görmüyordu bazen çok dur kalk 7.5-8 arası gidip geldiği oluyordu. Araçta 19" jant,komple egzoz sistemi ve yazılımda vardı.

Aynı aracın 19" jantlı ancak egzoz ve yazılımsızı da vardı onda da aynı güzergah sürekli 6-6.5 çok durup kalkıyorsam 7 , akşam trafiğine kalıyorsam da azami 7.5 görüyordum.

Upvote 0
Kış lastiğinden dolayı olabilir. 1.5 Tsi sakin kullanımda 1.0 tsi gibi yakıyor şehir içi, şehir dışında da 1.0 Tsi dan daha az yakabiliyor.

Upvote 0
2020 model 1.5 tsi a3'üm sakin kullanımda 7 litre üstünü görmüyordu bazen çok dur kalk 7.5-8 arası gidip geldiği oluyordu. Araçta 19" jant,komple egzoz sistemi ve yazılımda vardı.

Aynı aracın 19" jantlı ancak egzoz ve yazılımsızı da vardı onda da aynı güzergah sürekli 6-6.5 çok durup kalkıyorsam 7 , akşam trafiğine kalıyorsam da azami 7.5 görüyordum.
Neden yapar peki ya da sorun olduğunu nasıl anlarız

Upvote 0
Hocam bakım faktörü olabilir lastik faktörü olabilir arkadaşımızın belirttiği gibi yani bir çok nedeni olabilir . Aracın kilometresi nedir ?
103 binde yeni bakım yapıldı kış lastiği var. Bazı arkadaşlar da bujilere baktır diyor. Acaba ben mi kuruntu yapıyorum 3-5 km lik şehir içi sürüşlerden bahsediyorum. Işıklarda falan durduğumda hızlı hızlı artıyor 10.7 10.8 gibi ilk defa benzinli araç aldım bi garip geldi :)

Upvote 0
103 binde yeni bakım yapıldı kış lastiği var. Bazı arkadaşlar da bujilere baktır diyor. Acaba ben mi kuruntu yapıyorum 3-5 km lik şehir içi sürüşlerden bahsediyorum. Işıklarda falan durduğumda hızlı hızlı artıyor 10.7 10.8 gibi ilk defa benzinli araç aldım bi garip geldi :)
Çok kısa sürüşlerde çok normal

Upvote 0
Kısa sürüş ve ışıklı yolda normal ama kış lastiğini artık çıkartıp yazlığa geçin. Kış lastikle sıcak havada sürüş iyi olmaz.

Upvote 0

Geri