mitatsolmaz
Yeni Üye
Merhabalar, yeni araç aldım 2020 golf 1.5 tsi şehir içi 11 lt falan görüyorum normal midir? Şuan kış lastiği var, silivride yaşıyorum aşırı bir trafikte yok ama bu normal bi durum mu?
Merhabalar, yeni araç aldım 2020 golf 1.5 tsi şehir içi 11 lt falan görüyorum normal midir? Şuan kış lastiği var, silivride yaşıyorum aşırı bir trafikte yok ama bu normal bi durum mu?
2020 model 1.5 tsi a3'üm sakin kullanımda 7 litre üstünü görmüyordu bazen çok dur kalk 7.5-8 arası gidip geldiği oluyordu. Araçta 19" jant,komple egzoz sistemi ve yazılımda vardı.Merhabalar, yeni araç aldım 2020 golf 1.5 tsi şehir içi 11 lt falan görüyorum normal midir? Şuan kış lastiği var, silivride yaşıyorum aşırı bir trafikte yok ama bu normal bi durum mu?
Neden yapar peki bilginiz varmı ?Havalar ısındı sayılır. Kış lastiği fazla yakıt tüketimine sebep olur. Pek trafik olmayan senaryoda 11litre çok. 8 litre civarı olsa kabul edilebilirdi.
Neden yapar peki ya da sorun olduğunu nasıl anlarız2020 model 1.5 tsi a3'üm sakin kullanımda 7 litre üstünü görmüyordu bazen çok dur kalk 7.5-8 arası gidip geldiği oluyordu. Araçta 19" jant,komple egzoz sistemi ve yazılımda vardı.
Aynı aracın 19" jantlı ancak egzoz ve yazılımsızı da vardı onda da aynı güzergah sürekli 6-6.5 çok durup kalkıyorsam 7 , akşam trafiğine kalıyorsam da azami 7.5 görüyordum.
Hocam bakım faktörü olabilir lastik faktörü olabilir arkadaşımızın belirttiği gibi yani bir çok nedeni olabilir . Aracın kilometresi nedir ?Neden yapar peki ya da sorun olduğunu nasıl anlarız
103 binde yeni bakım yapıldı kış lastiği var. Bazı arkadaşlar da bujilere baktır diyor. Acaba ben mi kuruntu yapıyorum 3-5 km lik şehir içi sürüşlerden bahsediyorum. Işıklarda falan durduğumda hızlı hızlı artıyor 10.7 10.8 gibi ilk defa benzinli araç aldım bi garip geldiHocam bakım faktörü olabilir lastik faktörü olabilir arkadaşımızın belirttiği gibi yani bir çok nedeni olabilir . Aracın kilometresi nedir ?
Çok kısa sürüşlerde çok normal103 binde yeni bakım yapıldı kış lastiği var. Bazı arkadaşlar da bujilere baktır diyor. Acaba ben mi kuruntu yapıyorum 3-5 km lik şehir içi sürüşlerden bahsediyorum. Işıklarda falan durduğumda hızlı hızlı artıyor 10.7 10.8 gibi ilk defa benzinli araç aldım bi garip geldi![]()
Kısa sürüş ve ışıklı yolda normal ama kış lastiğini artık çıkartıp yazlığa geçin. Kış lastikle sıcak havada sürüş iyi olmaz.103 binde yeni bakım yapıldı kış lastiği var. Bazı arkadaşlar da bujilere baktır diyor. Acaba ben mi kuruntu yapıyorum 3-5 km lik şehir içi sürüşlerden bahsediyorum. Işıklarda falan durduğumda hızlı hızlı artıyor 10.7 10.8 gibi ilk defa benzinli araç aldım bi garip geldi![]()
Uçak hızlanıyormuş gibi oluyor öyle ses çıkarıyorKısa sürüş ve ışıklı yolda normal ama kış lastiğini artık çıkartıp yazlığa geçin. Kış lastikle sıcak havada sürüş iyi olmaz.