Dikkatsizlik Sonucu :(

İsim
Kutlu
Araç
Golf 7,5 1.6 TDI DSG
Arkadaşlar merhaba, bu gün akşam iş çıkışı ışıklarda önde ki araca ufak bir dokunuş yaptım. (çarpışma önleme sistemi neden devreye girmedi anlamadım).
Ve sonuç olarak logom ve iç kısımda bulunan logonun arkasında ki plastik kırıldı.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce, servise gidip danışmayı düşünüyorum. arka tarafta görselde işaretlediğim parçayı bulabilir miyim sizce?

Şimdididen herekese teşekkür ederim.

Aracım 2017 model Golf 7,5

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-05-13 saat 19.58.08_289cebb3.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-05-13 saat 19.58.08_289cebb3.jpg
    178.7 KB · Görüntüleme: 144
  • WhatsApp Görsel 2025-05-13 saat 19.58.09_8a996b29.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-05-13 saat 19.58.09_8a996b29.jpg
    162.7 KB · Görüntüleme: 144

Arkadaşlar merhaba, bu gün akşam iş çıkışı ışıklarda önde ki araca ufak bir dokunuş yaptım. (çarpışma önleme sistemi neden devreye girmedi anlamadım).
Ve sonuç olarak logom ve iç kısımda bulunan logonun arkasında ki plastik kırıldı.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce, servise gidip danışmayı düşünüyorum. arka tarafta görselde işaretlediğim parçayı bulabilir miyim sizce?

Geçmiş olsun çıkma panjur al devam et bence…

Yada sıfır ürün…

IMG_0573.jpeg
IMG_0575.jpeg
IMG_0574.jpeg

Upvote 0

Geçmiş olsun. Çarpışma önleyicinin neden aktif olmadığının hesabını sormak gerek.. tabii ki sonradan montaj değilse.

Upvote 0
Gecmis olsun

Piyasada bolca cikma 7.5 panjur bulabilirsiniz 1.500 -2.000 civarina cozebilirsiniz

Sizin aracta acc yok dolayisi ile front assist carpismayi onleyici bir donanim yok

Park manevrra frenleme var bu tip durumlarda aktif olmuyor

Upvote 0
Geçmiş olsun. Çarpışma önleyicinin neden aktif olmadığının hesabını sormak gerek.. tabii ki sonradan montaj değilse.
@HONEY hocam yine nokta atışı cevap verdi park manevra frenleme ile çarpışma önleyiciyi karıştırdım olayın rehavetiyle.

Upvote 0
Gecmis olsun

Piyasada bolca cikma 7.5 panjur bulabilirsiniz 1.500 -2.000 civarina cozebilirsiniz

Sizin aracta acc yok dolayisi ile front assist carpismayi onleyici bir donanim yok

front assist 30km/h üzerindemi devreye giriyor hocam bilginiz varmı?

Upvote 0

park manevra frenleme ile çarpışma önleyiciyi karıştırdım olayın rehavetiyle.

Geçmiş olsun.

Upvote 0
front assist 30km/h üzerindemi devreye giriyor hocam bilginiz varmı?
Maalesef net bilmiyorum hocam
"Ön Bölge Asistanı “Front Assist” araca bağlı olarak ayrıca 30 km/s gibi düşük hızlarda da destek sunar. Sürücü bir engeli gözden kaçırdığında sistem otomatik şekilde frenleme yapar ve çarpışma hızının düşürülmesini sağlar. İdeal koşullar sağlandığında kazalar tamamıyla önlenir."

Volkswagen böyle yazmış bunu böyle yazdılarsa 30 dur minimum hız.

Upvote 0
"Ön Bölge Asistanı “Front Assist” araca bağlı olarak ayrıca 30 km/s gibi düşük hızlarda da destek sunar. Sürücü bir engeli gözden kaçırdığında sistem otomatik şekilde frenleme yapar ve çarpışma hızının düşürülmesini sağlar. İdeal koşullar sağlandığında kazalar tamamıyla önlenir."

Volkswagen böyle yazmış bunu böyle yazdılarsa 30 dur minimum hız.
birde Şehir içi acil fren desteği (City Emergency Braking) varmış 5-30 km/h aralığında çalışıyormuş bu accli her araçta oluyormu veya ayrı kodlanıyormu pek bilgi bulamadım ama 30un altındada çarpışma önleyici diye bişey varmış sanırım

Upvote 0

Gecmis olsun

Hocam selamlar bildiğim kadarıyla 2017 golflerde manevra frenleme özelliği olmuyor. Bende 2017 golf kullanıyorum obdden açmayı deneyip beceremedim ama bildiğim kadarıyla yazılımla açıyorlar.

Upvote 0

Geri