P2452 Arıza kodu için yardım

Yusuf0101

Üye
İsim
Yusuf
Araç
Golf 7
Merhabalar,
bu gün biraz turlayalım dedik 300 km lik bi uzun yolumuz oldu dönüş yolunda biraz basayım dedim bastım sonrasında herhangi bi arıza ışığı uyarı vs. çıkmadı ama araç güçten düştü istediğim verimi alamadım stop edip tekrar çalıştırdım yine aynı. Elimde elm327 vardı bi bakayım dedim arıza kodlarına P2452 kodu veriyor DPF ile alakalı olduğunu gördüm ama tam olarak bi sonuç elde edemedim ustalara göstermeden önce bilen birileri varsa diye sizlere danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

teşekkür ederim şuan düzeldi arıza vermiyor.
Yani anlam veremediler dpf dolu olabilir ondan yapabilir dediler fazla sıkıştırmışsın ondandır dediler net bir sebep yok yani anlayacağınız

Fiyatı nedir parçanın? Direkt olarak değişince arıza geçti mi? O bahsettiğiniz yavaşlama durumu kalktı mı? Daha sonra rejenerasyona girdi mi?

Upvote 0

sorun çözüldü bu parça yanmış erimiş dpf fark basınç sensörü

Geçmiş olsun, görünen o ki Allah korumuş. Bir yangın çıkabilir ve hem aracınız hem siz tehlikede olabilirdiniz.

İlk defa böyle bir şey görüyorum. Bu sensörler 3-5v gerilim ile çalışan cihazlar. Yani bu derece erimek için ya yüksek gerilim yada yüksek akım çekmiş olmalı. Umarım sensörü besleyen beyin devresinde bir sorun yoktur. Gerçi şuan düzeldiğine göre demek ki sorun yok ancak garip.

Upvote 0
Fiyatı nedir parçanın? Direkt olarak değişince arıza geçti mi? O bahsettiğiniz yavaşlama durumu kalktı mı? Daha sonra rejenerasyona girdi mi?
Hocam parça 1000 TL muhtemelen yan sanayi orjinalini bulamadık uygun diye alayım dedim yine sorun çıkarırsa orjinal alacam yavaşlama durumu kalktı rejenerasyona henüz girmedi ama dpf doluluk oranı düşük diye sanırım takip edeceğim onu.
Bir de biryerde okudum vcds ile adaptasyon yapılması gerekebiliyormuş bende vcds yok elm327 var onu araştıracağım

Upvote 0
Geçmiş olsun, görünen o ki Allah korumuş. Bir yangın çıkabilir ve hem aracınız hem siz tehlikede olabilirdiniz.

İlk defa böyle bir şey görüyorum. Bu sensörler 3-5v gerilim ile çalışan cihazlar. Yani bu derece erimek için ya yüksek gerilim yada yüksek akım çekmiş olmalı. Umarım sensörü besleyen beyin devresinde bir sorun yoktur. Gerçi şuan düzeldiğine göre demek ki sorun yok ancak garip.
Teşekkür ederim.
Sensörün erimesi voltajdan kaynaklı değil sanırım egzozdan gelen sıcak hava basıncıyla erimiş hortumdan gelen basınçla

Upvote 0

Geri