P2452 Arıza kodu için yardım

Yusuf0101

Üye
İsim
Yusuf
Araç
Golf 7
Merhabalar,
bu gün biraz turlayalım dedik 300 km lik bi uzun yolumuz oldu dönüş yolunda biraz basayım dedim bastım sonrasında herhangi bi arıza ışığı uyarı vs. çıkmadı ama araç güçten düştü istediğim verimi alamadım stop edip tekrar çalıştırdım yine aynı. Elimde elm327 vardı bi bakayım dedim arıza kodlarına P2452 kodu veriyor DPF ile alakalı olduğunu gördüm ama tam olarak bi sonuç elde edemedim ustalara göstermeden önce bilen birileri varsa diye sizlere danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba. Göstergede işaret var mı? Km bilgisi ve yakıt seviyesi ne durumda? Gazlama kaç km hızlara ulaştınız?

Upvote 0
göstergede hiçbir işaret yok 237 bin kmde yakıt seviyesi fule yakın 1 2 diş eksik 200kmyi gördüm

Upvote 0
ayrıca arabanın çalışma sesinde çok şükür bi sıkıntı yok gibi sadece performansı kıstı arızadan dolayı.

Upvote 0
göstergede hiçbir işaret yok 237 bin kmde yakıt seviyesi fule yakın 1 2 diş eksik 200kmyi gördüm

Rejenerasyon başlamışsa ve yüksek hızlara çıkılmışsa rejenerasyon yarım kalmış olabilir. Belirli bir hız ya da ısıdan sonra performansa odaklanıp rejenerasyon devredışı kalıyor. Buna denk gelinmiş olabilir. Tamamen başka bir sensör arızası vs de olabilir.
O sebeple sakin kullanım yapıp rejenerasyona girip girmediğini kontrol ediniz. Ya da direkt bir bilene ya da aynı sorunu yaşayan birini bekleyiniz.

Upvote 0
Rejenerasyon başlamışsa ve yüksek hızlara çıkılmışsa rejenerasyon yarım kalmış olabilir. Belirli bir hız ya da ısıdan sonra performansa odaklanıp rejenerasyon devredışı kalıyor. Buna denk gelinmiş olabilir. Tamamen başka bir sensör arızası vs de olabilir.
O sebeple sakin kullanım yapıp rejenerasyona girip girmediğini kontrol ediniz. Ya da direkt bir bilene ya da aynı sorunu yaşayan birini bekleyiniz.
Şöyle birşey ekleyebilirim ben elm327 den doluluk oranını görebiliyorum 5 gr falan vardı onu da kontrol ettim hani belki dolmuştur temizlememiştir arızaya düşmüştür diye düşünerek ama doluluk oranı çok düşüktü

Upvote 0
Şöyle birşey ekleyebilirim ben elm327 den doluluk oranını görebiliyorum 5 gr falan vardı onu da kontrol ettim hani belki dolmuştur temizlememiştir arızaya düşmüştür diye düşünerek ama doluluk oranı çok düşüktü

Aracınız kaç kilometrede? Birde obd ile kül miktarını kontrol ediniz. Sizin baktığınız is miktarıdır. Bu zaten her rejenerasyon sonrası temizlenir.

Asıl bakılması gereken kül miktarıdır ki zaten bunu temizlemenin tek yolu ya değişim yada dışarıda ters istikametten basınçlı temizlik.

Sensörler kısmında Oil Ash miktarını kontrol ediniz.

Upvote 0
Aracınız kaç kilometrede? Birde obd ile kül miktarını kontrol ediniz. Sizin baktığınız is miktarıdır. Bu zaten her rejenerasyon sonrası temizlenir.

Asıl bakılması gereken kül miktarıdır ki zaten bunu temizlemenin tek yolu ya değişim yada dışarıda ters istikametten basınçlı temizlik.

Sensörler kısmında Oil Ash miktarını kontrol ediniz.
Evet ben mass calculated e bakıyorum 20 falan olunca başlıyor temizlik 4 5 e kadar düşünce bitiyor oil ash peki kaç olması lazım?

Upvote 0
Evet ben mass calculated e bakıyorum 20 falan olunca başlıyor temizlik 4 5 e kadar düşünce bitiyor oil ash peki kaç olması lazım?

O araca/kullanıma göre değişir. Örneğin benim araç 101.000 de yaklaşık 1yıldır Stage1 var ve 29gr. gösteriyor. Limit 80gr.

Upvote 0
Oil ash değerine baktım 40.5 gr yazıyor

Hocam öyleyse sorun başka bir şeydir. Çıkan hata da herhangi bir ek kod yada açıklama var mı?

Yabancı forumlarda bir kaç konu gördüm, birisinin sorunu sensör değilimi ile düzeltmiş, diğeri sensördeki soketleri temizleyip düzeltmiş.

Egzoz basınç sensörü G450

1000025218.jpg
Turbonun, dpf nin yakınlarda bir yerde olmalı.

Upvote 0
Ek kod yok zaten çok prof bişi değil baktığım bu fotoğraftakini ben de gördüm birkaç yerde bi ustaya gösterecem daha götüremedim inşallah sensör değişince düzelir

Upvote 0
sorun çözüldü bu parça yanmış erimiş dpf fark basınç sensörü

Ekli dosyalar

• IMG_0006.jpeg
    IMG_0006.jpeg
    332.1 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_0007.jpeg
    IMG_0007.jpeg
    262.5 KB · Görüntüleme: 8
Upvote 0

G
Geçmiş olsun. Değişince düzeldi mi yani? Neden yanar acaba bu kadar öğrendiniz mi?
teşekkür ederim şuan düzeldi arıza vermiyor.
Yani anlam veremediler dpf dolu olabilir ondan yapabilir dediler fazla sıkıştırmışsın ondandır dediler net bir sebep yok yani anlayacağınız

Upvote 0

Geri