Triger Değişimi

kaan0699

Yeni Üye
İsim
kaan
Araç
golf mk7.5 1.4tsi 125
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz hafta 2017 model 151.000 km de 1.4tsi golf sahibi oldum. Triger değişimiyle ilgili bir önceki sahibinden çok sağlıklı bir veri alamadım ve değişim yaptırmaya kesin karar verdim. 1.4tsi czc motorlarda triger değişiminde sadece triger seti değişmesi yeter diyende var devirdaim pompası ve V kayış değişimi yapılması gerekli diyende var. Bu konuda kafam epey karışmış durumda. İna marka triger seti alacağım hangi siteden almalıyım ve sadece Triger setini mi değiştirmeliyim konusu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

2013 model 1.4 tsi golf aracımın 90 binde trigerini değiştirdim. devirdaimin değişmesine hiç gerek olmadığını söylediler ancak içerisindeki termostatın belirli bir ömrü var. açık kalması durumunda bir problem yok ancak kapalı kalması durumunda aracınız hararet yapabilir ve daha farklı sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. tavsiyem kafanız rahat olacak şekilde triger, devirdaim ve v kayışını değiştirmek olur. triger için çoğunlukla her kullanıcı ina tercih ediyor.

Bu tip ağır bakımlarda aynı anda hepsini değiştirmek daha iyi olacaktır, kafanız rahat eder ama tabi bütçe uygunsa. Ya iyi bildiğiniz bir ustaya yada yetkili servis.

1 sene önce 1.6 TDI aracımın triger değişimini yaptım yaklaşık 190.000 km civarıydı. Söktükten sonra devirdaimin yarısının kapanmış olduğunu gördük, öyle devam etseydik devirdaim tamamen kapanacak ve hararet yapacaktı. Benim tavsiyem hazır triger değiştirirken devirdaiminde değişmesi. Hem kafanız rahat olur hemde ileride bir sorunla karşılaşmazsınız.

Triger 120 binde değişmesi gerek, devirdaim arıza yapmadıkça periyodik değişimi yok, elinde sente aparatları olan iyi bir usta bulamazsanız yetkili serviste değişimi tavsiye ederim,

yetkili servis ile özel servis arasında çok fiyat farkı kalmadı.özel servisle yetkili arasında 1-3 bin tl oynarsa yetkilide yapılması tavsiye ederim.

Geri