Siyah Golf renk tonları farklılığı

İsim
Hanifi
Araç
GOLF
bu araba nasıl olur da bu kadar siyah duruyor anlamiyorum benimki de siyah renk ama naparsam yapayım böyle durmuyor gece olmasindan veya filtreden kaynaklı derseniz gündüz fotosunu da gördüm o da böyle koyu siyah duruyor

Ekli dosyalar

• IMG_4863.png
    IMG_4863.png
    379.4 KB · Görüntüleme: 79

Aslında renk tonu farkı ya da mucize değil. Yıpranmış bir boya ile bakımlı boya fark eder.

Golf'teki siyah, mat ya da opak siyah değildir. Sedefli derin siyah olarak geçer. Etrafta ne görünüyorsa aracın üzerinde görebilirsiniz ve bu derinlik karar. Tıpkı iç mekanlarda (örneğin spor salonunda) kullanılan aynaların bulunduğu ortama derinlik katarak genişmiş gibi göstermesi gibidir..

Kullanılan filtre yansımaları filtreleyebilir.
profesyonel bir fotoğrafçıdan yardım alabilirsiniz.
Filtre demişken telefondan düzenleme yaptığımız filtrelere ek olarak kameraya takılan polarize filtre kullanımı yansımaları yok eder ve olduğundan siyah görünebilir.
Çekim yapılan kamera lensi de temiz olmalı ve fotoğrafçılık terimlerine uyarak yapılan çekimlerde çok farklı tonlarla karşılaşmak mümkün..

Yukarıda durum anlatılmış yeterince. Tüm boyalar da değil ama metalik görünen boyalar da aslında sedef var. İçerisinde farklı renklerde yansımalar var. Ayrıca aracın dış cephe koruması da farkı biraz aralıyor. Bakım seviyesi,Cila olsun, seramik olsun. Ayrıca hocanın dediği gibi CPL filtre kullanırsanız araç üzerindeki yansımaları minumum düzeye indirebilirsiniz. Bu filtreleri telefonda da kullanabilirsiniz.

Benim araçta Karbon çelik gri olarak geçiyor ve ortama ışığa göre renk çok değişiyor. Güneşsiz havalarda neredeyse siyah oluyor, güneşli havalarda gri oluyor. Bazen gök yüzünün mavisini yansıtıyor vs.

Aşağıda bir kaç örnek foto koyuyorum. Bunların hepsi aynı araç ve aynı telefon ile çekilmiş fotoğraflar, fakat fotoğrafların tarih ve zamanları, mevsimleri farklı.

Son düzenleme:
Polarize güneş gözlüğü ile fotoğraf çekmeyi deneyin. bir tık daha koyu duracaktır.
Ayrıca akıllı telefonlardaki uygulamalarla bile biraz kurcalanarak istenen siyah tonunu yakalamak çok kolay bence

Yukarıda durum anlatılmış yeterince. Tüm boyalar da değil ama metalik görünen boyalar da aslında sedef var. İçerisinde farklı renklerde yansımalar var. Ayrıca aracın dış cephe koruması da farkı biraz aralıyor. Bakım seviyesi,Cila olsun, seramik olsun. Ayrıca hocanın dediği gibi CPL filtre kullanırsanız araç üzerindeki yansımaları minumum düzeye indirebilirsiniz. Bu filtreleri telefonda da kullanabilirsiniz.

Benim araçta Karbon çelik gri olarak geçiyor ve ortama ışığa göre renk çok değişiyor. Güneşsiz havalarda neredeyse siyah oluyor, güneşli havalarda gri oluyor. Bazen gök yüzünün mavisini yansıtıyor vs.

Aşağıda bir kaç örnek foto koyuyorum. Bunların hepsi aynı araç ve aynı telefon ile çekilmiş fotoğraflar, fakat fotoğrafların tarih ve zamanları, mevsimleri farklı.

Sizin aracın rengi Tesla'daki gizli gri rengine benziyor.

Geri