Yağ karterinde sızma

Cengizz

Üye
İsim
Cengiz
merhaba forumdaşlar. Perşembe günü Yağmurlu havada yola taş düşmüş üzerinden geçmek zorunda kaldım. Taş çok büyük değildi ama alt muhafazayı kırmış. Önce bakınca bir şey yoktu.Dun bakayım dedim altta yag biriktiğini gördüm. Araci kaldırıp baktık. Hafif bir sızıntı var. Usta sıvı conta ile hallolur dedi. Sizce servisten orijinal alıp mı değişmeli yoksa tamir mi edilmeli ? Tavsiyenizi bekliyorum.

Karteri kaynakla tamir etmek veya değiştirmek gerekir. Çatlayan hasar gören karteri sıvı conta ile geçiştirmek olmaz.

Upvote 0
Taş hasarını sıvı conta ile nasıl halletmeyi düşünüyor bu usta anlamadım. Başka yerede gösterin bu usta yolmaya çalışıyor olabilir. 2 hafta sonra uydurmasyon yaptığı iş de koyverir bir daha git bir daha gel sanayiye yol edersiniz.

Upvote 0
Pazartesi başka yerlere götürecem. O zaman dediğiniz gibi ya kaynak ya değişim yapayım

Upvote 0
Merhaba,
Motor yağı aracın en önemli sıvısı. Karter de bundan dolayı önemli. Oradaki çatlak farklı nedenlerle büyüyebilir. Araçtaki yağı eksiltir.
İmkanınız varsa değişim, yoksa yerine göre de kaynak gerekir. Karter tapası civarından hasar aldıysa, kaynak sağlıklı olmaz. Kaynak yapılacaksa da işinin ehli bir usta gerekli. Değişmesi daha sağlıklı olacaktır.

Geçmiş olsun.

Upvote 0
Merhaba,
Motor yağı aracın en önemli sıvısı. Karter de bundan dolayı önemli. Oradaki çatlak farklı nedenlerle büyüyebilir. Araçtaki yağı eksiltir.
İmkanınız varsa değişim, yoksa yerine göre de kaynak gerekir. Karter tapası civarından hasar aldıysa, kaynak sağlıklı olmaz. Kaynak yapılacaksa da işinin ehli bir usta gerekli. Değişmesi daha sağlıklı olacaktır.

Geçmiş olsun.
Evet tıpaya çok yakın yerde… teşekkür ederim. Fiyat alayım servisten

Upvote 0
Merhaba,

Geçmiş olsun.
Peki internette satılan parçalar var güvenilir mi? Çıkma düşünmüyorum ama yan sanayi nasıl olur ? Güvenilir mi?

Upvote 0
merhaba forumdaşlar. Perşembe günü Yağmurlu havada yola taş düşmüş üzerinden geçmek zorunda kaldım. Taş çok büyük değildi ama alt muhafazayı kırmış. Önce bakınca bir şey yoktu.Dun bakayım dedim altta yag biriktiğini gördüm. Araci kaldırıp baktık. Hafif bir sızıntı var. Usta sıvı conta ile hallolur dedi. Sizce servisten orijinal alıp mı değişmeli yoksa tamir mi edilmeli ? Tavsiyenizi bekliyorum.
Merhaba , geçmiş olsun. Görsel var mı kaçak kısım ile ilgili.

Son düzenleme:
Upvote 0
Değişim daha sağlıklı olur

Upvote 0

Geri