Jetta 6.5 (Golf 6) ACC ve Lane Assist retrofiti için destek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1988ep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

1988ep

Yeni Üye
İsim
Murat
Araç
Jetta
Merhabalar
Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. 2015 yılında sıfır aldığımız Jetta Trendline 1.2 TSI (CBZ) aracımız zamanla evin 3. Arabası konumuna düşünce hobi şeklinde uğraşmak istedim.

Öncelikle araç trendline donanım olduğu için direksiyon tuş takımı ve sargıyı temin ettim. VCDS kablomda var ancak montaj için henüz zaman ayıramadım. Başlamışken başka neler yapılabilir diye araştırınca bu siteyi buldum Golf 6 için olan ACC konusunu görünce ilgimi çekti bende Lane Assist ile beraber eklemek istedim araca.

Yurt dışından parça getirmekte herhangi bir sorunum yok iş gereği gidip geliyorum. Ancak hangi parçalar gerekli ve parça kodlarını neler bilmiyorum. Biraz araştırma yapınca 2016 model Amerika'da satılan SEL Premium donanım araçlarda ACC opsiyonu olduğunu öğrendim ama parça kodlarını yine bulamadım.

Sizden ACC ve Lane Assist için gerekli olan parça kodları öğrenmek istiyorum. Birde merak ettiğim bir durum var. Sanırım Lane Assist için gerekli olan kamera takılınca uzun far asistanıda aktif olabiliyor. Bu asistan halojen farlar ile uyumlu olur mu?

Acc Avrupa donanımlarda yok hocam ama dediğiniz gibi sel seride varsa altyapı vardır eklenir. Ancak bildiğim kadarıyla şerit takip opsiyonu bulunmuyor. Ayrıca bir diğer sorun mqb olmadığı için retrofit kodlaması ile uğraşanı bulmak zor olacaktır. Bazı yabancı sayfalarda 8p kasa Audi a3’e cama sonradan yapıştırma şerit takip eklenildiğini gördüm; haliyle aynı altyapıda onlar ne şekilde yaptılarsa o şekilde yapılması mümkün.

Acc Avrupa donanımlarda yok hocam ama dediğiniz gibi sel seride varsa altyapı vardır eklenir. Ancak bildiğim kadarıyla şerit takip opsiyonu bulunmuyor. Ayrıca bir diğer sorun mqb olmadığı için retrofit kodlaması ile uğraşanı bulmak zor olacaktır. Bazı yabancı sayfalarda 8p kasa Audi a3’e cama sonradan yapıştırma şerit takip eklenildiğini gördüm; haliyle aynı altyapıda onlar ne şekilde yaptılarsa o şekilde yapılması mümkün.
Forum dışı link vermek yasak mı bilmiyorum ama bu sitede kılavuzlar buldum. Çeviri maalesef düzgün çevirmiyor iyi Rusça bilen biriyle bakmak lazım ben anlayamadım. Az buçuk anladığım kadarıyla ACC için ecu yazılımına da müdahale etmek gerekiyor. Şerit takip nispeten daha kolay gibi.
Link 1
Link 2

Geri