Kaza

hocam geçmiş olsun,

servisteki arkadaşların dediğine bakmayın aracımda kaporta hasarı neredeyse olmamasına rağmen 2 perde ve yolcu koltuğu hava yastığı açıldığı için aracım perte ayrıldı(araçta başka hasar yoktu)
önemli olan aracınıza ihaleden gelecek teklif ama büyük ihtimalle pert olacaktır
Aracım 2019 model olup 2020 trafiğe çıkışlı hasar kaydı yok 53 bin km highline araçtı hocam. Valla servis öyle dedi herkes bir şey diyor kafam karıştı

Geçmiş olsun hocam öncelikle.

Aracın koltuk airbagleri patladıysa zaten koltuk da değişiyor diye biliyorum ben. Dışarıda yaptırırsanız dikilerek oluyor ancak serviste değişiyor. Bir hayli yüksek maliyeti.

Tavan döşemesi değişimi,koltuğun değişmesi,marşpiyel sacının (gözle görülen değil kapı içinden bahsediyorum) bir de çamurluğun oradaki iç saclar (servis buna şase işciliği der genelde karoserin merkez noktalarından sayıldığından) tutar epey yükseliyor. Tavan döşemesi,kapı,iç saclar'ın değişim ve onarım külfeti maliyet olarak zaten daha parçalar değişmeden epey bir tutar çıkarıyor.

Kuvvetle muhtemel perte çıkacaktır araç geçmiş olsun diliyorum tekrardan
Teşekkürler hocam

Allianz sigortadan yaptırdım hocam kaskoyu. Kaza olduğu an fotoğraflarını ve kaza tutanağını yaptırdıktan sonra doğuş yol yardımı ile Aksaray VW yetkili servisine çektirdim şuan araç serviste.

Allianz en kaliteli firmalar birisi Rabbim kalbine göre versin…

Pert olmaz ise servis işlemi bitirince satarsın karşı taraftan da para alacaksın zaten değer kaybından mahkemeye verip zarar etmeden bu iş biter umarım…

Gecmis olsun oncelikle. Karsi tarafin sadece trafik sigortasi mi var? Sinirsiz imm gibi bir klozu var mi ? Bunlar bile sureci etkileyebilir.
Bu aracin yapilmasi durumunda min 500 bin civarlarinda hasari cikar . Oda sadece gorunen kisimlar icin konusuyorum. Bu durumda karsi tarafin trafik sigortasi hasarin hepsini odemeyecek. Yani karsi taraftan deger kaybini almak icin sahisa dava acacaksiniz.Karsi tarafa sinirsiz imm yada yuksek bir imm var mi sorun.Bu bir cok seyi etkileyebilir.Biraz karisik bir durum sizin icin.
Yetkili serviste bu kazayi yaptirmak buyuk ihtimalle pert sebebi. Tek secenek yetkili servis .
Hocam öncelikler yorumunuz için teşekkür ederim. Karşı tarafın sürücü kazadan sonra aracı orada bırakıp kayıplara karıştığı için hiç
Bir şey bilmiyorum. Polis karakolunda görsel teyit etmem istendi araç plakası ile aram sorgulandığında aracın hacizli olduğu görüldü. Araç Ankara’da bir le şirketi adına kayıtlı. Yüksek ihtimal şöför alkollüydü.

• Beğen
Tepkiler: SCC

Pert olmaz ise servis işlemi bitirince satarsın karşı taraftan da para alacaksın zaten değer kaybından mahkemeye verip zarar etmeden bu iş biter umarım…
Amin inşallah hocam Allah kimsenin başına vermesin teşekkür ediyorum yorumunuz için.

( araç bedelinin %70 civarı ücret çıkar ise pert olma ihtimali çok yüksek )
Bu kazada %70 çıkmaz gibi hocam 1milyon değeri dersek 700 bin hasar çıkar mı hocam sizce araçta 1milyon değil yani

Hocam çok geçmişler olsun cana geliceğine mala gelsin diyelim ciddi bir şeyiniz yoktur umarım. Aracın pert sayılması için ya ücret olarak belirli bir rakamı geçmesi ya da hasarın aracının piyasa değerini geçmesi gerekli. Suç karşı taraftaysa kalan tüm masrafları ikame araç vs. sigorta şirketiniz karşılayacaktır. Yetkili servis dosya açtıktan sonra zaten belirli bir rakam ortaya çıkar, buna göre sigorta şirketi aracın pert olup olmayacağını söyler. Çok pertlik bir durum göremedim ancak airbaglerin açılması perte çıkma ihtimalini yükseltir. Eğer olur da çıkmazsa hasar bir tık fazla gözüküyor, tamir süresi daha uzun sürebilir. Aynı zamanda aracın şasisi, değiştirilemez parçaları ciddi hasar gördüyse eskisi gibi olmayabilir. Ancak böyle bir durum yoksa yetkili servis işinin layığıyla aracınızı size teslim edecek, araç tamir olurken yetkili servis ya da sigorta şirketi size ikame araç verecektir. Yetkili serviste tamir olduğu sürece araçta sonradan herhangi bir güvensizlik, anormallik olmayacaktır, içiniz rahat olsun zaten eğer tamir edilemeyecek durumdaysa, tehlike arz ediyorsa zaten aracınız perte çıkacaktır. Daha detaylı bilgi ve nasıl bir yol izleyeceğinizle alakalı sigorta acentenizle iletişime geçebilirsiniz. Araç tamir edilirse değer kaybı davası açarsınız, perte çıkarsa da sigorta şirketi size aracın o günkü piyasa fiyatını ödeyecektir. Bununla geçmiş olsun diyelim hocam cana gelmesin o bizler için daha önemli. Umarım düzgün ve sıkıntısız bir yol izlersiniz, geçmişler olsun :).

Bazı olanaklar ve esneklikler (Yetkili serviste tamir ikame araç vb.) sigortanızın kapsamına göre değişiklik gösterebilir. Sigorta acentenize sigorta olanaklarını sormayı unutmayın.

Gecmis olsun oncelikle. Karsi tarafin sadece trafik sigortasi mi var? Sinirsiz imm gibi bir klozu var mi ? Bunlar bile sureci etkileyebilir.
Bu aracin yapilmasi durumunda min 500 bin civarlarinda hasari cikar . Oda sadece gorunen kisimlar icin konusuyorum. Bu durumda karsi tarafin trafik sigortasi hasarin hepsini odemeyecek. Yani karsi taraftan deger kaybini almak icin sahisa dava acacaksiniz.Karsi tarafa sinirsiz imm yada yuksek bir imm var mi sorun.Bu bir cok seyi etkileyebilir.Biraz karisik bir durum sizin icin.
Yetkili serviste bu kazayi yaptirmak buyuk ihtimalle pert sebebi. Tek secenek yetkili servis .
Hocam şu an @Tulek in kaskosunun olması herseyin net sekilde uzamadan sonuclanması anlamına geliyor
Karsı tarafın kaskosu varmı / yeterli imm var mı karşı taraf alkollümü ? Bunların hepsi tulekin kaskosu tulekin aracını onarıp yada pert parasını ödeyip elinde faturayla mahkemeye rücu davası açması seklinde uzun/orta vadede ilerleyecek işler.

Şu an tulekin kasko sirketi ile tulek in arasında ikili bir süreç işleyecek ....araca çarpan aractan inip kactıgına göre %200 / 200 promil alkollü

Tulekin kaskosu aracın sürücüsünden yada ruhsat sahibinden söke söke alır.(Karşı tarafın trafik sigortası yada kaskosu alkol durumu oldugu icin zaten devre dışı hasarı üstlenmez)
Cebinden ödeyecek kaçan şahıs tüm hasarı)

SONUÇ :

Eşşeğe semersiz, arabaya kaskosuz binilmez

Allianz sigortadan yaptırdım hocam kaskoyu. Kaza olduğu an fotoğraflarını ve kaza tutanağını yaptırdıktan sonra doğuş yol yardımı ile Aksaray VW yetkili servisine çektirdim şuan araç serviste.
En doğru olanı yapmışsın
Aracınız perte çıkarsa kaskonuz sizin aracınızın değerini size öder kaskonuz karşı taraftan alir

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Herhalde şuan en mantıklısı arabanın perte çıkması ve bende bunu istiyorum artık bu arabaya hevesim kalmadı nasıl binerim hiç bilmiyorum.

Geri