Kaza

Tulek

Üye
İsim
Furkan enes
Değerli form üyeleri dün akşam saatlerinde kaza yaptım Allah kimsenin başına vermesin. Araç pert sayılma ihtimali var mı ? 4 yan perde hava yastığı ve sürücü koltuk hava yastığı açıldı onun haricinde hava yastığı açmadı direksiyon ve torpido hava yastıkları normal. Pert sayılması için nasıl bir yol izlemem gerekir. Suç diğer sürücüde

IMG_6713.jpegIMG_6703.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Çok geçmiş olsun sizde bir şey yoktur umarım. Aracı yetkili servise çektirin perte çıkar zaten orada.

Geçmiş olsun hocam
bu kadar hasar perte çıkartır havayastiklarin açılmış zaten sigortanizla görüşün ve aracın tamir olmasını istemediğinizi de belirtin

Cok geçmiş olsun

Hava yastıkları Maliyeti sebebiyle perte ayrılma durumu olabilir.

Çok teşekkür ederim ben iyiyim. Servisteki arkadaşların dediğine göre direksiyon ve torpido hava yastığı açık olmadığından pert olmaz diyorlar yan hava yastıkları ucuz en pahalısı direksiyon ve torpido diyorlar. Can güvenliğim endişesi falan ne var desem arabaya binmeye korkuyor eşim desem acaba öyle bir yol mu izlesem

Geçmiş olsun, sigorta şirketinin karlılığına bağlı olarak pert ederler ya da etmezler.

Aracın tamir masrafı + kazalı halinin ihalede aldığı teklif değerinin toplamı aracın piyasa değerini aşıyorsa perte ayırırlar.

Kazalı haline düşük teklif alırlarsa aracı perte ayırmaz tamir ederler.

Genel olarak böyle biliyoruz ama aracın sahibinin talebini dikkate alıyorlar mı bilmiyorum.

Çok teşekkür ederim ben iyiyim. Servisteki arkadaşların dediğine göre direksiyon ve torpido hava yastığı açık olmadığından pert olmaz diyorlar yan hava yastıkları ucuz en pahalısı direksiyon ve torpido diyorlar. Can güvenliğim endişesi falan ne var desem arabaya binmeye korkuyor eşim desem acaba öyle bir yol mu izlesem
Hocam aracı perde ayirmak sigortanın da işine gelir
Hasar hariç araçta değer kaybı yüksek olur sigorta zorluk çıkartırsa degerkaybi talebiniz de diretin onun üzerinde durun şahsen ben bu durumda bir aracı almam

Anladım hocam o zaman tamamen sigorta veya kasko şirketinin kar marjına bağlı diyelim
Geçmiş olsun, sigorta şirketinin karlılığına bağlı olarak pert ederler ya da etmezler.

Aracın tamir masrafı + kazalı halinin ihalede aldığı teklif değerinin toplamı aracın piyasa değerini aşıyorsa perte ayırırlar.

Kazalı haline düşük teklif alırlarsa aracı perte ayırmaz tamir ederler.

Genel olarak böyle biliyoruz ama aracın sahibinin talebini dikkate alıyorlar mı bilmiyorum.

Hocam aracı perde ayirmak sigortanın da işine gelir
Hasar hariç araçta değer kaybı yüksek olur sigorta zorluk çıkartırsa degerkaybi talebiniz de diretin onun üzerinde durun şahsen ben bu durumda bir aracı almam
Aynen hocam pert ayırmazlarsa sağlam bir avukat ile değer kaybı maddi manevi tazminat araç kullanamadığım günlerin parasını falan hep dava açacacgım

Değerli form üyeleri dün akşam saatlerinde kaza yaptım Allah kimsenin başına vermesin. Araç pert sayılma ihtimali var mı ? 4 yan perde hava yastığı ve sürücü koltuk hava yastığı açıldı onun haricinde hava yastığı açmadı direksiyon ve torpido hava yastıkları normal. Pert sayılması için nasıl bir yol izlemem gerekir. Suç diğer sürücüde

çok geçmiş olsun Rabbim sizleri korumuş…
cana gelen mala gelsin demişler malda canın yongasıdır değil mi…
kaskonuzun olması çok iyi hangi firma dan yaptırdın kaskoyu geçen bir konu da yaptırmasak ne olur pahalı deniyordu yaptırmak lazım bu bir örneği…
benim farklı bir sebebten pert olmuştu 1.5 sene önce belki okudun forumda tada tv de seyrettin bilemiyorum ama sormak istediğim araç şuan nerede belirtmemişsin…
eğer çektirmediysen kaskoyu araca kazayı söyle çekici iste ve aracı çekiciye yükleyip doğruca vw servisine teslim et genelde güvenlik olur onlar teslim alıyor…
pazarteside gidip görüşmelerini yap kaza departmanındaki personel zaten aracı gördüğü an sana tecrübesine dayanarak aracın ne olup olmayacağını söylüyor genel olarak bakınca pert olmaya bilir de olmayabilir de…

Son düzenleme:
hocam geçmiş olsun,

servisteki arkadaşların dediğine bakmayın aracımda kaporta hasarı neredeyse olmamasına rağmen 2 perde ve yolcu koltuğu hava yastığı açıldığı için aracım perte ayrıldı(araçta başka hasar yoktu)
önemli olan aracınıza ihaleden gelecek teklif ama büyük ihtimalle pert olacaktır

Geçmiş olsun hocam öncelikle.

Aracın koltuk airbagleri patladıysa zaten koltuk da değişiyor diye biliyorum ben. Dışarıda yaptırırsanız dikilerek oluyor ancak serviste değişiyor. Bir hayli yüksek maliyeti.

Tavan döşemesi değişimi,koltuğun değişmesi,marşpiyel sacının (gözle görülen değil kapı içinden bahsediyorum) bir de çamurluğun oradaki iç saclar (servis buna şase işciliği der genelde karoserin merkez noktalarından sayıldığından) tutar epey yükseliyor. Tavan döşemesi,kapı,iç saclar'ın değişim ve onarım külfeti maliyet olarak zaten daha parçalar değişmeden epey bir tutar çıkarıyor.

Kuvvetle muhtemel perte çıkacaktır araç geçmiş olsun diliyorum tekrardan

Gecmis olsun oncelikle. Karsi tarafin sadece trafik sigortasi mi var? Sinirsiz imm gibi bir klozu var mi ? Bunlar bile sureci etkileyebilir.
Bu aracin yapilmasi durumunda min 500 bin civarlarinda hasari cikar . Oda sadece gorunen kisimlar icin konusuyorum. Bu durumda karsi tarafin trafik sigortasi hasarin hepsini odemeyecek. Yani karsi taraftan deger kaybini almak icin sahisa dava acacaksiniz.Karsi tarafa sinirsiz imm yada yuksek bir imm var mi sorun.Bu bir cok seyi etkileyebilir.Biraz karisik bir durum sizin icin.
Yetkili serviste bu kazayi yaptirmak buyuk ihtimalle pert sebebi. Tek secenek yetkili servis .

çok geçmiş olsun Rabbim sizleri korumuş…
cana gelen mala gelsin demişler malda canın yongasıdır değil mi…
kaskonuzun olması çok iyi hangi firma dan yaptırdın kaskoyu geçen bir konu da yaptırmasak ne olur pahalı deniyordu yaptırmak lazım bu bir örneği…
benim farklı bir sebebten pert olmuştu 1.5 sene önce belki okudun forumda tada tv de seyrettin bilemiyorum ama sormak istediğim araç şuan nerede belirtmemişsin…
eğer çektirmediysen kaskoyu araca kazayı söyle çekici iste ve aracı çekiciye yükleyip doğruca vw servisine teslim et genelde güvenlik olur onlar teslim alıyor…
pazarteside gidip görüşmelerini yap kaza departmanındaki personel zaten aracı gördüğü an sana tecrübesine dayanarak aracın ne olup olmayacağını söylüyor genel olarak bakınca pert olmaya bilir de olmayabilir de…
Allianz sigortadan yaptırdım hocam kaskoyu. Kaza olduğu an fotoğraflarını ve kaza tutanağını yaptırdıktan sonra doğuş yol yardımı ile Aksaray VW yetkili servisine çektirdim şuan araç serviste.

Geri