Trim sesi problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Berkay09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berkay09

Yeni Üye
İsim
Berkay
Araç
Golf 7,5 comfortline
Arkadaşlar merhaba aracım 2017 model 7,5 ve 41 bin kilometrede. Trim sorunlarımı bir sıralamak istiyorum belki yardımcı olabilirsiniz. Öncelikle arka koltuklardan gelen sesi koltuk kilit karşılıklarına sardığım bez bant ile kestim o konuda sorunum kalmadı fakat şimdilerde sağ arka camdan gelen bir ses mevcut hava sıcakken oluyor ve cam kapalı iken ses yapıyor açıkken herhangi bir ses yok. İkinci bir seste sağ önden gelen ben A sütunu diye tahmin ediyorum bozuk yollarda şıngır şıngır ses gelmekte. Üçüncü sesi ise sağ ön kapının reflektör bölgesinden alıyorum ve son olarak vites topuzunun önündeki eşya koyma gözünden bir ses geliyor. Bu saydığım sorunları yaşayıp çözen oldu mu acaba?

kapı iç döşemelerinin içinden geliyor büyük ihtimal cam mekanizmasından kapı döşemesinin nasıl açıldığını bilen veya uygulayan var mı arkadaşlar
Valla sağ arka camdan gelen ses aşırı gıcık edici özellikte sıcak hava da ve cam tam kapalı iken geliyor cam açıkken çok az geliyor.

Upvote 0
Sanırım çözdüm. Vites topuzunun önündeki saklama gözünün kauçuk pedi sertleşmiş ve kasayla arasında boşluk oluşmuş. Pedi çıkarıp temizledim ve biraz yumuşadı. Aradaki boşluğu alıp tekrar yerine taktım. Sesin geldiği devir aralıklarında bir süre kullandım ve artık sesin gelmediğini farkettim. Sesin takipçisiyim tamamen emin olduktan sonra kesin çözüm olarak tekrar buradan paylaşırım.
Sorun devam ediyor. Zırıltı sesini kalkışta 1200-1500 devir arası yapıyor. Muhtemelen vites topuzunun orası ilerleyen günlerde bez bant ile yalıtım yapmayı deneyeceğim.

Upvote 0

Geri