En son kurban bayramında aracıma iyice bağladım. Ne zaman uzun yola gideceksem ekstra bir bağım oluyor araçta. Sadece ticari aracın alabileceği eşyaları yüklemek olsun diğer türlü hacim olsun aşırı memnun ediyor.
Uzun yolda verdiği güven sunduğu konfor hb vag grubu araçla kıyas edilemez, ama eksileri olmadığı anlamına gelmiyor tabiki.
Eksileri biraz kişisel olabilir tarafımca ;
Yol sesi düşük hızlarda biraz fazla ama hız arttıkça azalıyor ilginç bir şekilde. Örneğin Leon ya da golf aracımda 70-80de yalıtım daha iyiyken passat biraz daha sesli ama 160-170'te araç içinde gayet sessizce sohbet edebiliyoruz şaşırtıcı şekilde.
Standart elegance donanımda gelen ses sistemi zayıf, ambiyans plus opsiyonu yok aracımda tek renk yanıyor bu çok saçma geliyor bana, trim sesi Passat olduğu için olmaz diyorsunuz ama maalesef var. Gelen yerler kapıdaki ambiyans aydınlatma trimi ve göğüsteki ahşap trim neyse ki çözülemeyecek şeyler değil.
Araçtan pof pof SuperB gibi konfor beklememek lazım onda da yanal yatma durumu var gerçi. Bu araç ne sert ne yumuşak, çok tatlı bir sertliği var ve bununla beraber uzun yolda güven veriyor, gece bir anlık gafletle 120 ile esp yakarak viraj döndüm bilmediğim bir yoldu üstelik yolda çökme vardı arkası torsiyon olsa muhtemelen arkayı bırakacaktı viraj çok keskindi.
Leon Golf Tiguan aracımda uzun yolda çok kez tüketim kastığım oluyordu ama bu aracın yüksek hızdaki yalıtımı ve konforundan dolayı onu bir türlü beceremiyorum çünkü yüksek hızda gerçekten hissettirmiyor ve rijit ilerliyor.
Bir de araçta o kadar fazla cam var ki cam filmi düşündüğünüzde gelen fiyatlar abes biraz

14 Bin TL' ye LLumar Atr 20 uygulaması yaptık.
Artılarını yazmak çok uzun sürecektir o yüzden kendimce eksilerini yazdım.
Vag grubu 2 tane hb 1 tane Suv (Tiguan) kullanmış biri olarak bugün değiştirecek olsam aracımı yine Variant alırım o kadar kullanışlı bir araç fazlasıyla bağlandım.
Manevra-park durumlarında da şehir içinde hiç zorlanmadık şu ana kadar, genel olarak korkulan bir durum bu ama sedan Passatla arasında ölçü farkı yok görsel yanıltıyor, onlar nasıl zorlanmıyorsa bizde aynı şekilde zorlanmıyoruz. Eşimde kullanıyor aracı ve hiç park etmek çok zor veya dönmek çok zor dediğini duymadım kendiside memnun
Haftasonu Avm' de bir işimiz vardı hiç adetim değildir aracımı yıkamaya teslim etmek ancak vaktim kısıtlı olduğundan bir yıkamaya sorayım ne kadar olmuş 500-600 TL dese bırakacaktım, girişte binek araç 700 yazmasına rağmen benden 800 TL almak istediler araç suv geçiyormuş bu algıyı kıramıyoruz maalesef
Algıda seçicilik midir bilmem ama bu aralar bana trafikte sayı olarak artmış gibi geliyor 8,5 kasa Variantlar, belki milletçe bu fiyat performansın farkına varmışızdır diyorum içimden
Ağustos ayında garantisi bitiyor bu haliyle çok yavan geliyor hep retrofitli araç kullandığım için, o yüzden ambiyans plus acc şerit takip vs. uygulamalarına geçmek için sabırsızlanıyorum.