Yeni Araç - Passat Variant

Variant 2. Ev güveni :) Her model Variant/SW çok insancıl. Bizim ülkemizde itibar görmüyor çünkü hobilere ayıracak bütçe ortalama nüfusta yok.

Variant müşterisi daha çok yurt dışı görgülü vatandaşlarımız.

Olumlu tarafından bakarsak böylece Variant fiyatları nispeten makul. Ancak millet bir uyanırsa ileride Variant hücumu başlayabilir ve fiyatlar artar.
Çok ses çıkarmamak gerekiyor hala f/p araçları iken vagonlar :)

Avrupa'da sw ön planda zaten en mantıklısı da o. 3 cm yüksek diye fazla fazla para vereceğim SUV ler yerine SW alır keyfime bakarım. Avrupa bunun farkında bizim millet daha yatış
Aracı aldığım zaman çevremdekiler niye suv almadın diyip diyip durdu, Türkiye' de gerçekten bir suv fanatikliği var.

Aracı aldığım zaman çevremdekiler niye suv almadın diyip diyip durdu, Türkiye' de gerçekten bir suv fanatikliği var.
Bana göre dünyanın en mantıksız şeyi suv ekstra hacim sunmuyor sadece yüksek. Bir de sedan mantıksız geliyor. Sw Passat mi sedan Passat mı deseler tek farkı bagaj hacmi. Neden daha düşük bagajlı alayım ki? Siz de aynı fikirdeyiz yani. Hem de daha ucuza geliyor

Harbiden bize de öyle oldu, genelde araçtan çok anlamayan sadece şekline bakan insanlardı bunu söyleyenler.

Çocuğu okuldan alırken görüyorum, minimal boyutlarda bir ablamız dev suvu ile geliyor,
dar yerde U dönmeye kalkıyor,
rahat 5-6 manevra uğraşıyor,
çevrede herkes sabırla onu bekliyoruz.

Oğlum bile öğrendi, baba başka yere park et bir daha diyor.

Bu arada atladığım bir eksi yönü aklıma geldi, aracın ses sistemi Golf, Leon, Tiguan araçlara göre zayıf geldi bana, belki hacimden dolayıdır bilemiyorum.

Harbiden bize de öyle oldu, genelde araçtan çok anlamayan sadece şekline bakan insanlardı bunu söyleyenler.

Çocuğu okuldan alırken görüyorum, minimal boyutlarda bir ablamız dev suvu ile geliyor,
dar yerde U dönmeye kalkıyor,
rahat 5-6 manevra uğraşıyor,
çevrede herkes sabırla onu bekliyoruz.

Oğlum bile öğrendi, baba başka yere park et bir daha diyor.
Bana SUVlar çok mantığa aykırı geliyor, SUV dediğin 4x4 değilse ve arazide kullanmayacaksam asfaltta yüksek olmamın ne manası var ki, virajlarıda zevksiz, çoğu max 150hp.. Vagon varken SUV mantıksız.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Bu arada atladığım bir eksi yönü aklıma geldi, aracın ses sistemi Golf, Leon, Tiguan araçlara göre zayıf geldi bana, belki hacimden dolayıdır bilemiyorum.
Doğru olabilir hocam, eski nesil VW ses sistmeleri cidden kaliteli oluyodu, güncel çoğu modeli vasat denilebilecek düzeyde. (Cost reduction)

Bana çok mantığa aykırı geliyor, SUV dediğin 4x4 değilse ve arazide kullanmayacaksam asfaltta yüksek olmamın ne manası var ki, virajlarıda zevksiz, çoğu max 150hp.. Vagon varken SUV mantıksız.
Bütçe olsaydı gözüm alltrack varianttaydı ama maalesef :) Yine de ucuz 2400-2500e bulunuyor şu anda 4x4 2.0 Tdı 🥶

• Beğen
Tepkiler: SCC
Bana SUVlar çok mantığa aykırı geliyor, SUV dediğin 4x4 değilse ve arazide kullanmayacaksam asfaltta yüksek olmamın ne manası var ki, virajlarıda zevksiz, çoğu max 150hp.. Vagon varken SUV mantıksız.
SUV lerin artıdan çok eksisi var

- Aerodinamik yapısı sebebiyle yakıt tüketimi fazla

- Yine aerodinamik yapısı gereği fazla rüzgar yediğinden motor performansı düşüyor.

- Yerine göre görüş açısı darlığı.

- Virajlarda çok yatması ve devrilme riskinin çok daha yüksek olması.

- Fiyatları pahalı.

SUV lerin artıdan çok eksisi var

- Aerodinamik yapısı sebebiyle yakıt tüketimi fazla

- Yine aerodinamik yapısı gereği fazla rüzgar yediğinden motor performansı düşüyor.

- Yerine göre görüş açısı darlığı.

- Virajlarda çok yatması ve devrilme riskinin çok daha yüksek olması.

- Fiyatları pahalı.
Arazide sürülmedikçe mantıklı değil, AVM paket G Class görünce çok anlamsız geliyor.

Tiguan gerçekten de sürüş hissiyatı olarak bu kadar tedirgin ediyor mu? Bir süre sonra insanlar alışıp ona göre kullanıyordur herhalde.

Yani çok tedirgin ediyor diye SUV almaktan vazgeçen oluyor mu acaba? Bence olmuyordur çünkü ABD de zaten SUV tercih ediliyordu, son yıllarda Avrupa da SUV oranı çok arttı.

Çok bariz bir rahatsızlık vermiyor demek ki.

Tiguan gerçekten de sürüş hissiyatı olarak bu kadar tedirgin ediyor mu? Bir süre sonra insanlar alışıp ona göre kullanıyordur herhalde.

Yani çok tedirgin ediyor diye SUV almaktan vazgeçen oluyor mu acaba? Bence olmuyordur çünkü ABD de zaten SUV tercih ediliyordu, son yıllarda Avrupa da SUV oranı çok arttı.

Birazda kişisel bir durum aslında, ben hem donanım hemde içinin 2020 modele kadar olan kasada demode olmasından dolayı eledim artı biraz kabin sarsıntısı. Sakin kullanan uzun yolda 130-140' ı geçmeyen için SUV araç bir tedirginlik yaratmayacaktır. Bu arada ABD' deki araçlarla bizimkileri mukayese etmek hakaret olur. Adamlar gerçek SUV araçlara biniyor.

Abd de SUV ler 3.0 4.5 motor 4x4 hakiki SUV ler. Bızimkiler gibi yandan yemiş değil.

Avrupa'da yavaş gidildiği, yakıt, park vb. sebepler hiç sorun olmaması ve önceliğin genişlik olması, SUV lerin Türkiye'deki gibi şişik fiyat olmaması sebebiyle tercih edilebiliyor. Adamın tek önceliği ailesi için geniş ferah araba almak. SUV tavanları yüksek olduğu için bu tanıma uyuyor

Avrupa'da yavaş gidildiği, yakıt, park vb. sebepler hiç sorun olmaması ve önceliğin genişlik olması, SUV lerin Türkiye'deki gibi şişik fiyat olmaması sebebiyle tercih edilebiliyor. Adamın tek önceliği ailesi için geniş ferah araba almak. SUV tavanları yüksek olduğu için bu tanıma uyuyor

Cümlenin başında ABD diyecektiniz galiba :) Zira ABD'de dediğiniz gibi ve Avrupa'da tam tersi @Brk34

@ROTHMANSSS evet, Alltrack olsa tadından yenmezdi fakat acayip pahalılar.
Bu arada, sizin nicki ne zaman görsem gözümde hep şu harika araçlar canlanıyor :)

1744955984134.png

1744956016636.png

Porsche-959-Main-1080x570.jpg

Geri